Szűrő

MEZŐGAZDA KIADÓ KFT. könyvei

Házi pálinkafőzés

Békési Zoltán

Csarnai Erzsébet

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek.
16%
2900 Ft2436 Ft Készletfigyelés

Konzervuborka

Mártonffy Béla

A szerzők rövid, gyakorlatias formában foglalják össze a konzervuborka termesztéséhez szükséges legfrisebb ismereteket. A szabványokról és a termesztésrő szóló fejezeteken kívül a növényvédelem, a gyomírtás, a betegségek és a kártevők elleni védekezés is szerepel az anyagban.
16%
950 Ft798 Ft Készletfigyelés

Az ökokertek növényvédelme

RASZTIK VIKTÓRIA

Az egészséges növény és termés érdekében a szerző nagy hangsúlyt helyez a megelőzés lehetőségeire: az ellenálló fajták kiválasztására, a vetésforgó, a kedvező növénytársítás, a célszerű talajművelés, a helyes öntözés alkalmazására. Ismerteti az ökológiai gazdálkodásban is használható anyagokat, a...       
16%
2900 Ft2436 Ft Készletfigyelés

Füstölés

Hús, kolbászféleségek, hal

Egon Binder

Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel gazdagodnak. A könyv bemutatja a forró- és hidegfüstölési eljárást és a szükséges eszközöket, tanácsot ad a megfelelő minőségű fa, illetve forgács beszerzéséhez.
16%
2900 Ft2436 Ft Készletfigyelés

Virágos díszcserjék

Pápai Gábor

Schmidt Gábor

Könyvünk a hazai éghajlathoz legjobban alkalmazkodó díszcserjéket mutatja be: azokat, amelyek nemcsak lombjukkal takarnak, hanem egyben látványos virágukkal (színes termésükkel) is díszítenek, színfoltot adnak, jelzik az évszakok múlását.
16%
2500 Ft2100 Ft Készletfigyelés

Isten a párducon

A bor élménye és a mámor

Ifj. Zilai János

Amíg a szerző előző műve, a Bor és mítosz a bor szellemi képének múltbéli forrásait kutatta a nagy mítoszi történetek segítségével, addig a jelen könyv az emberi lélek mélységeibe tesz utazást. 
16%
3200 Ft2688 Ft Készletfigyelés

Népi konyha - Dunántúli tájak ételei

Ételek, ételkészítési és étkezési szokások, ünnepek

SZIGETI ANDOR

A könyv bemutatja az ételkészítés régi eszközeit és módjait, egy-egy nagyobb tájegység (Rábaköz, Hanság, Göcsej stb.) ételkészítési alapanyagait, konyháját, családi ételeit, ünnepeit.
16%
3900 Ft3276 Ft Készletfigyelés

Lovasterápia

Gyógypedagógiai lovaglás, lovas pszichoterápia - 18. kötet

Wipke C. Hartje

"A lovasterápia iránt manapság egyre nagyobb az érdeklődés. Ebben a könyvben a lovat, mint az ember segítőjét kívánom bemutatni. Általános példákon keresztül betekintést nyújtunk a ló terápiás célú alkalmazási területeire kezdők, érdeklődők és közvetlenül érintettek számára. (...)" (részlet az Előszóból)
16%
3900 Ft3276 Ft Készletfigyelés

Magyar népi fogatok

Pásztorélet, szekerek, kocsik, fogatolási módok

PATAKI BALÁZS

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége őszinte örömmel, és teljes szakmai támogatásával ajánlja a kedves olvasó kezében lévő kiadványt, valamint a Lovaskultúra sorozat valamennyi kötetét, a magyar lovas ágazat jobbításáért tenni akaró, minden lószerető, lovas barát számára.
16%
4800 Ft4032 Ft Készletfigyelés

Gyümölcsborok, gyümölcslevek házi készítése

A kert gyümölcsfái évről évre egyre terebélyesebbek és egyre több gyümölcsöt szedhetünk róluk. A friss gyümölcs fogyasztása főleg a gyümölcs érési idejére korlátozódik, de hogyan őrizhetjük meg a gyümölcsök ízét és zamatát a késő őszi, téli időszakra is?
16%
3500 Ft2940 Ft Készletfigyelés

A metszés ábécéje

Czáka Sarolta

VALLÓ LÁSZLÓ

A szerzőpáros átdolgozott, frissített könyvével kívánt segíteni azoknak, akik most kezdik tanulni a metszés alapjait, de a gyakorlott kertgondozók is találnak benne újdonságot.Választ adnak az örök kérdésre: mikor, mivel, hogyan metsszünk?
16%
3900 Ft3276 Ft Készletfigyelés

Patkolás

Lovasakadémia 4.

John Hickmann

A mű a patkolás történetének rövid ismertetésével kezdődik, amelynek nyomai egészen az időszámítás előtti időkig nyúlnak vissza.
16%
2900 Ft2436 Ft Készletfigyelés

A hobbikertész üvegháza - Kertész 1x1

Dietrich Mierswa

Ez a kötet a hobbikertészek számára készült, közérthető, szakszerű és áttekinthető. Látványosan és követhetően mutatja be az üvegházak tervezését és építését. Tájékoztat elhelyezésükről, formájukról, technikai berendezéseik és hasznosítási lehetőségeik felől, valamint a zöldség-, fűszer-, haszon- és dísznövények termesztéséről.

16%
2500 Ft2100 Ft Készletfigyelés

A növényvédelem ábécéje

Czáka Sarolta

Növényeink védelme a legkisebb kertben, de még a lakásban, az erkélyen is gondot jelenthet. Hogyan, milyen szerrel, mikor próbáljuk meg kezelni őket, hogy újra viruljanak? Ez a gazdagon illusztrált könyv megismertet a növényeken tapasztalható tünetekkel, a károsítókkal, az ellenük való legújabb...
16%
3200 Ft2688 Ft Készletfigyelés

Házi sörfőzés

Wolfgang Vogel

Ez a könyv azoknak szolgál segítségül, akik kedvtelésből próbálnak sört készíteni. A teljesen kezdők számára gyakorlatias útmutató, a kicsit tapasztaltabbaknak a sörfőzés tömör összefoglalása.
16%
3900 Ft3276 Ft Készletfigyelés