Túlélni a covid idején

A koronavírus-járvány pszichés hatásai közé tartozik a fokozott belső feszültség és az állandósult szorongás. A bezártság, a bizonytalanság és a nyugtalanító információk ránk zúduló sokasága megviselik az arra érzékenyeket, vagy talán mindenkit. A nehezebb időszakokban igazán jól jön a lelki támasz, vagy akár egy módszer, amellyel önmagunk belső világát könnyebben rendbe tehetjük. Ezért fontos, hogy jó pszichológiai megküzdési stratégiákat alkalmazzunk, melyekkel kontroll alatt tarthatjuk félelmeinket és a lehetséges megoldásokra helyezhetjük át a fókuszt. Ilyen hatékony elfoglaltság a könyvolvasás.

Mikor máskor jöhetne jobban egy tartalmas, motiváló és bátorító könyv, mint most?

Kapcsolódj ki Te is ebben a nehéz időszakban a Book24 nagyszerű pszichológiai és önfejlesztő remekeivel!

Dr. Csernus Imre - Főnix

Főnixként élni? Döntés kérdése. Megtehetjük, hogy öreg főnixként ragaszkodunk jól megszokott életünkhöz és félelmeinkhez. De dönthetünk másképp is. Magunk mögött hagyhatjuk mindennapi félelmeinket, hogy készen álljunk az újjászületésre. A legendák szerint a főnixmadár élete végén a fészkével együtt porrá ég, és a tűzből egy új, fiatal főnix születik. A történet mindenki számára ismerős, de csak kevesen gondolnak bele, milyen üzenetet hordoz életünkben az újjáéledő tűzmadár szimbóluma. Csernus Imre úgy véli, a mostani, járványtól sújtott, válságos időszak eddig soha nem látott lehetőséget kínál a megújulásra. Új könyvében a főnix legendájából kiindulva egész rendszert épít fel, amelyben élesen rávilágít mindennapos hazugságainkra, végigveszi sorra a buktatókat és érthetően bemutatja az újjászületés feltételeit. Már csak az a kérdés: öreg vagy fiatal főnixként szeretnénk élni és megélni a jelen kihívásait. „Meg kell fogalmaznunk, mit szeretnénk elégetni ahhoz, hogy újjászülessünk, különben a fészek csak terebélyesedni fog, nem pedig felgyulladni. Akkor pedig nem lesz új főnix, vagyis nem lesz megújulás. De nemcsak az a kérdés, hogy mit szeretnénk elégetni, hanem az is, hogy egyáltalán merjük-e elégetni. És ez az egyik legnagyobb konfliktus, mert a legtöbb ember nem meri elégetni a jelenlegi, vacak életét. Nem meri elégetni a megszokást."


Dr. Szántó SzilviaTúlélésből kitűnő

Hogyan találhatjuk meg a lelki békénket? Talán úgy érezzük, állandó feszültség és nyugtalanság munkálkodik bennünk. Nem tudjuk az okát, de szeretnénk megszabadulni tőle. Úgy érezzük, hogy valami nincs rendben az életünkkel, nem vagyunk teljesen önazonosak, de nem tudjuk, mit tegyünk, hogyan változtassunk. Sokan vagyunk vele úgy, hogy tudjuk, boldognak kellene lennünk: van tető a fejünk felett, elértük, hogy egyetemre járhassunk vagy munkánk legyen, pénzt is keresünk, barátunk is akad – mégis van valami, ami zavar bennünket. Egy apróság. Hogy édesanyánk gyakran hívogat, hogy a barátaink visszahúzódónak mondanak minket, talán a párkapcsolatunk is lehetne érdekesebb, talán… Néha elhitetjük magunkkal, hogy ez nem számít, hogy minden rendben, hogy mások irigyelnének minket. De máskor nem. Most akkor van velünk valami baj? A feszültségforrások, a belső nyugtalanság okai jól beazonosíthatók és csoportosíthatók. Feltárásukkal és kezelésükkel jobb közérzetet és életminőséget érhetünk el – ha foglalkozunk velük. Ehhez ad támpontokat a könyv.


A Book24 pszichológiai és önfejlesztő könyvei valódi kikapcsolódást nyújtanak. Segítenek megérteni, átlátni és feldolgozni problémáinkat. Teremtsd meg újból az egyensúlyt életedben, rendeld meg még ma a kérdéseidre választ adó könyvet! A feltöltődésedhez hozzájárulhat egy-egy humoros vagy szórakoztató irodalmi remekmű is! Böngéssz és fedezd fel kínálatunkat!