Nincs engedélyezve a javascript.

Top 3 titokzatos krimi

Milyen a jó krimi könyv? Titokzatos, sejtelmes, izgalmas és biztosan nem tudod letenni! Az igazán lebilincselő történetektől hétszentség, hogy az összes körmünket lerágjuk. Sajnos megeshet, hogy a sztori nem köt le minket eléggé, netán még untat is. A book24 kínálatában olyan bűnügyi szerzemények lelhetőek fel, melyek olvasásakor egy valóságos nyomozónak érezheted magad és a figyelmed garantáltan nem lankad le!

Cikkünkben elhoztuk a book24 krimi sikerlistájának első három helyezettjét. A műfajon belül többféle krimi is elérhető, válasszuk az ízlésünknek és érdeklődési körünknek megfelelőt, legyen szó könnyedebb, komplexebb vagy szó szerint véresebb történetről!

A csütörtöki nyomozóklub

Egy békés nyugdíjasotthonban négy valószínűtlen barát minden csütörtökön összeül, hogy megoldatlan gyilkosságokról beszélgessenek. Amikor kegyetlen gyilkosság történik a saját otthonukban, a csütörtöki nyomozóklub hirtelen egy aktív nyomozás középpontjában találja magát. S bár Elizabeth, Joyce, Ibrahim és Ron már a nyolcvanhoz közelítenek, van még pár trükk a tarsolyukban, amire senki sem számít. Vajon képes ez a furcsa, de végtelenül imádnivaló csapat elkapni a gyilkost, mielőtt túl késő lenne?
Richard Osman első regénye a megjelenését követően azonnal elnyerte az olvasók és kritikusok tetszését, ráadásul sorra döntötte meg az angol könyvpiac rekordjait. A csütörtöki nyomozóklub 1 millió példányos eladásával 2020 legnagyobb debütálása lett, hosszan vezette a sikerlistákat, a filmjogokat pedig Steven Spielberg vette meg.

A csütörtöki nyomozóklub (puhatáblás)
23.png

A csütörtöki nyomozóklub (puhatáblás)

Richard Osman
Agave Könyvek, 2024.03.26.
A csütörtöki nyomozóklub

A nagy pénzrablás - A professzor naplója - Menekülő könyv

Sergio Marquina, vagy ismertebb nevén "a Professzor", Spanyolország legnagyobb rablásának vezetője gyerek- és kamaszkora nagy részét a San Sebastiáni San Juan de Dios kórházban töltötte. Ott kötött barátságot Jero Lamarcával. Jero legnehezebb napjain a már akkor is kivételes intelligenciával bíró Sergio fejtörőket talált ki számára, hogy elterelje a figyelmét a betegségről. Amikor Sergio tekintete homályosult el, Jero terelte vissza: megtanította papírmadarakat hajtogatni. Kis idő eltelt már az Állami Pénzverde kirablása óta. Jero éppen a kevéske holmiját szedegeti össze a motorjavító műhelyében, melyet bezárni kényszerül, amikor csomagot kap. Egy aláírás nélküli levél, egy füzet, egy lakattal lezárt kis doboz, egy fénykép, egy Dali maszk és egy piros papírmadár van benne. Jeronak kétsége sem lehet. Valahol odakint Sergio elrejtette számára a zsákmány egy részét, hogy új életet kezdhessen. Csak követnie kell nyomokat, hogy megtalálja. És te? Te végig tudod játszani? A professzor naplója izgalmas új részletekkel is szolgál, miközben szórakoztató fejtörők elé állítja olvasóit, és mindezeket a sorozat kedvenc karaktereinek a fotóival színesíti. Kötelező olvasmány minden rajongónak.

A nagy pénzrablás - A professzor naplója - Menekülő könyv
23.png

A nagy pénzrablás - A professzor naplója - Menekülő könyv

Ivan Tapia, Montse Linde
Művelt Nép Könyvkiadó, 2020.

Zavaros vér

Cormoran Strike magánnyomozó épp a családját látogatja meg Cornwallban, amikor egy nő a segítségét kéri az édesanyja, Margot Bamborough ügyében, aki rejtélyes körülmények között tűnt el 1974-ben. Strike sosem nyúlt döglött aktákhoz, főleg nem olyanhoz, amely negyven éve megoldatlan. És bár kevés esélyt lát arra, hogy a végére járhat, mégis elvállalja az ügyet a számos másik mellé, amelyen partnerével, Robin Ellacott-tal dolgoznak. Robin éppen egy küzdelmes váláson megy keresztül, egy másik férfi is érdeklődik iránta, miközben a Strike iránt táplált érzéseivel is viaskodik. Strike és Robin nyomozása Margot eltűnése után pokolian bonyolult üggyé alakul, tarot-kártyákkal, egy pszichopata sorozatgyilkossal és megbízhatatlan szemtanúkkal. Mindketten megtanulják, hogy olykor a több évtizede megoldatlan ügyek is halálosak tudnak lenni.

Lélegzetelállító, labirintus-szerű eposz; a ZAVAROS VÉR a Cormoran Strike-sorozat ötödik és egyben a legizgalmasabb része. ROBERT GALBRAITH J.K. Rowling, a Harry Potter-sorozat és az Átmeneti üresedés szerzőjének írói álneve. A négy előző Strike-regény, a Kakukkszó, A selyemhernyó, a Gonosz pálya és a Halálos fehér mind az angol és a nemzetközi eladási listák első helyéig jutottak, és a Brontë Film and Televison meg is filmesítette őket.

Zavaros vér
23.png

Zavaros vér

Robert Galbraith
Gabo Kiadó, 2021.

Fedezd fel a titokzatos és magával ragadó krimik világát a book24 kínálata által!