Nincs engedélyezve a javascript.

Steve Cavanagh: Tizenhárom könyvajánló

13.png

Steve Cavanagh Tizenhárom című könyve már a megjelenés pillanatában felkeltette az érdeklődésem. Izgalmat, páratlan fordulatokat ígér. Tökéletesen hozta ez az alapot, és ami számomra kifejezetten élvezetessé varázsolta, hogy itt nem egy tipikus macska-egér játszma folyik. Már a könyv elején tudjuk ki a jó és ki a rossz. Párhuzamosan kapjuk az információt innen is, onnan is. Nem a „ki” kérdés, hanem a „miért” és a „hogyan”. A szörnyeteg elméjébe betekintve és a folyamatos visszautalások által lesz kerek a történet. A tökéletessége abban rejlik, hogy arra fókuszálunk, mi történik a tárgyalóteremben, hogyan küzd az ügyész és a védőügyvéd egymással, hogy próbálja az egyik kimosni a gyanúsítottat és hogyan próbálja a másik sározni azt. Természetesen elég erős pluszt kapunk az igazi gyilkos személyében, aki mindent megtesz, hogy elérje, amit akar.

Történet:

Eddie Flynn védőügyvéd. Fiatalon igazi szélhámos volt, de kapott egy esélyt, hogy jobbá tegye az életét. A múltja miatt sok esetben sikerül meglátnia, ki a bűnös és ki az ártatlan. Csak és kizárólag olyan eseteket vállal, ahol meggyőződése, hogy a gyanúsított ártatlan. Ha kell, szembe megy a korrupt rendőrökkel, még akkor is, ha ez az életébe kerülhet.

Flynn szétrobbant családi életét próbálja helyre tenni, amikor felkeresi egy sztárügyvéd, hogy segítsen neki Robert Solomon ügyébe. Solomon ünnepelt filmcsillag, akit felesége és a biztonsági őre meggyilkolásával tartóztattak le. Rudy Carp mindent megtesz, hogy Eddiet behálózza és a saját csapatába tudhassa. Erre pedig a legmegfelelőbb, ha megmutatja neki, hogy a bizonyítékokat a rendőrök hamisították meg. Tudja jól, hogy erre Flynn ugrani fog, és a számítása be is jön. Azonban Eddie még nem biztos abban, hogy Solomon ártatlan, így Rudy összehoz egy találkozót a két ember között.

Kane nem egyszerű ember. Soha nem is volt az. Már gyerekkorában tudta, hogy ő más, mint a többiek. Többek között nem érez fájdalmat. Ha lábon szúrják, csupán annyit érzékel, hogy a bőr átszakad és nem többet. Képes másokat tökéletesen utánozni. Elszántan és élvezettel változtatja a külsejét. Azonban a másolás mindig csak a kezdet. Ő a tökéletes gyilkológép.

Flynn tisztában van vele, hogy sokat kockáztat, mégis elvállalja az ügyet. Érzi, hogy Solomon ártatlan. Azt is tudja, hogy Rudy Carp számára ő nem több, mint egy sakk bábú, amit bármikor le lehet venni a tábláról. Azonban egy incidens miatt, a híres sztárügyvéd, Rudy Carp kiszáll. Eddie viszont nem hagyja Solomont cserben és mindent megtesz, hogy bizonyítsa Bobby ártatlanságát. Még akkor is, ha magával az ördöggel kell szembenéznie a tárgyaláson. Art Pryor egy igazi cápa az ügyészek között. Számára mindegy, hogy valaki bűnös vagy ártatlan, neki egyetlen dolog számít: nyerni! Mindegy, hogy milyen áron.
Eddie minél mélyebbre ássa magát az ügyben, annál érdekesebb dolgok bukkannak elő a múltból. Solomon sem könnyíti meg a dolgát, a védőügyvéd teljesen biztos abban, hogy valami olyat titkol, ami nagyon is fontos lenne a tárgyalás szempontjából. Csak azt nem tudni, hogy ez a titok pozitív vagy negatív irányba viszi az ügyet.

Már a tárgyalás megkezdése előtt, az egyik esküdtszéki tag tragikus balesetben veszti életét. És itt még nincs vége. Kane mindent megtesz, hogy az első sorból tudja végignézni a védőügyvéd és az ügyész küzdelmét.

Manipuláció, hazugság, korrupció, gyilkosság, őrület, váratlan fordulatok. Igazi, vérbeli csemege a thriller rajongóknak.

 

Írta: Anarchia Könyvblog