Nincs engedélyezve a javascript.

Téli romantika - szívhez szóló könyvek

Lehet, hogy a legtöbben nem valljuk magunkat kifejezetten romantikus típusnak, de az őszinte érzelmekről és a perzselő szenvedélyről szóló, fordulatos cselekményeket magába foglaló könyvek valószínűleg mindnyájunkat elvarázsolnak. A romantikus könyvek különleges ereje másodpercek alatt képek magába szippantani bennünket. Ezek az olvasmányok az elsöprő érzelmek olyan világába kalauzolnak el, ahol semmi sem állhat két ember szerelmének az útjába, hiszen a szerelem mindent legyőz.

A romantikus regények kétségtelenül fényt visznek a szürke hétköznapokba. A könnyedebb szerelmi sztoriktól kezdve, a mélyebb és drámaibb történetekig mindent megtalálhatsz a Book24 romantikus könyvei között. A művek gyakorta feszegetnek lényegretörő, tanulságos kérdéseket, melyek segíthetnek a saját életünk bizonytalanságait is megválaszolni. A romantikus olvasmányok szerencsére a legtöbb esetben motivációt és kedvet hoznak a szerelemhez, általában a történetek jól végződnek: a főhős megtalálja a Nagy Őt és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Miért vágyunk romantikára?

Az ember létezése óta az egyik fő mozgatója a szerelem, a szexualitás és a párkeresés. Így volt ez már valószínűleg az őskorban is, és így van ez napjainkban is. A társas kapcsolatok formája és a világunk rengeteget változott, elég, ha az online ismerkedésre gondolunk, éppen ezért a párkapcsolatról és szerelemről szóló könyvek is igen széles skálán mozognak.

Persze a párkapcsolatról már nem csak a klasszikus értelemben beszélhetünk, és nem is feltétlenül a romantika az első szó, ami eszünkbe jut a témakörről. Párkapcsolat lehet sokféle, talán annyi, amennyi ember létezik, hiszen személyiségünk nagyban befolyásolja a társas formákban való viselkedésünket, kapcsolatunkat a másik személlyel. Egy párkapcsolat lehet boldog, lehet éppen kezdődő, lehet már kifutó, és lehet viszályokkal teli. Lehet szó házasságról, de papírok nélküli mindent elsöprő szerelemről is, sőt, akár házasságon kívüli viszonyról is.

Éppen ezért párkapcsolati és romantikus könyveink is minden színt érintenek, és nagyon változatos témákban keresgélhet az olvasó. Ha éppen megerősítésre van szükségünk, vagy kiutat keresünk egy már nem működő kapcsolatból, netán sérültünk az ex által, és szeretnénk visszaállítani önbizalmunkat, vagy ha most teljesen másként akarjuk felépíteni a bimbózó románcot, netán keressük a szerelem definícióját, és a csillagok befolyására is kíváncsiak vagyunk, a BOOK24 kínálatában számos remek olvasmányra bukkanhatunk!

Akárcsak a romantikus könyvek, úgy bármilyen az érdeklődési körödhöz illő olvasmány csodát tehet veled! Lehet, hogy az igazi könyvmolyok táborát erősíted, de az is előfordulhat, hogy szívesen olvasnál többet, de valamiért eddig kevés időt szenteltél neki. Most motiválásképpen felelevenítjük, hogy miért is olyan jó dolog olvasni. Romantikus regényt vagy bármi mást. 

Nagyobb tudás és színesebb fantázia

Igazán sokrétű tudásra tehetünk szert, bármilyen műfajú könyveket is olvasunk. A művek segítenek kibontakoztatni a fantáziánkat, hiszen ilyenkor a képzeletünk erejét felhasználva „utazunk el” soha nem látott tájakra, letűnt korok világába és izgalmasabbnál izgalmasabb cselekmények kellős közepébe. A filmekben már egy kész képet kapunk, nincs szükségünk a képzelőerőnkre, a könyvek viszont ezt a képességünket javítják.

Gazdagabb szókincs és jobb íráskészség

Talán ezen nincs is mit magyarázni. Minél többet olvasunk, annál több választékosabb nyelvi megoldással találkozhatunk, kifejező hasonlatokkal, leírásokkal, így bővül a szókincsünk is. Stilisztikai érzékünk és helyesírásunk is fejlődhet, illetve még pontosabbá válhat az olvasás hatására. Az írott szavak folyamatosan visszatérnek vizuálisan, ezáltal észrevétlenül elraktározzuk a helyes formájukat.

Erősebb koncentráció és pontosabb memória

Napjaink kommunikációs trendje, ahogyan egyre inkább képekkel és rövid szövegelemekkel kommunikálunk, egyfajta információfeldolgozásra készteti az agyunkat. A hosszabb szövegek, lassan kibontakozó történetek sokkal pontosabb figyelmet kívánnak tőlünk, ezáltal fejlődik koncentrációs képességünk. Ahhoz, hogy a cselekményszálakat több száz oldalon keresztül nyomon tudjuk követni szükségünk van a memóriánkra, ami igazi agytorna és szórakozás is egyszerre!

Nos, kedvet kaptál a legújabb olvasmányod beszerzéséhez? Válassz egy igazán jó, érzelmes és tartalmas romantikus könyvet!

A Book24 kínálatában szinte végeláthatatlan szerelmes regényből válogathatunk, így bármilyen témát és elképzelt világot megtalálhatunk: a romantikával fűszerezett bűnügyi kalandoktól kezdve, a történelmi eseményeket feldolgozó szerelmi műveken át, egészen a valóságot leképező romantikus regényekig. Szakadj el a mindennapoktól és merülj el a romantikus történetekben, találd meg új kedvenc művedet a kategóriánk könyvei között! A Book24 elhozza Neked azt a bizonyos szikrát, amit keresel!

Ajánló

Átkozottak

„Elképesztően fordulatos, egyedi és meghökkentő." – Soós Tibor író, történész

Az átok megtalál...

Átskovács Krisztina történész évek óta kutatja a Habsburgok történetét. Különösen érdekli Rudolf trónörökös és Vetsera Mária bárónő kapcsolata és haláluk körülményei. Egy nap rejtélyesen eltűnnek a temetőből a baronesz maradványai, majd meglepő körülmények között kerülnek elő, ezért Krisztina Bécsbe utazik, hogy egy osztrák nyomozóval a végére járjon a bizarr esetnek. Ha sejtette volna, milyen veszély leselkedik rá, biztos, hogy kétszer is meggondolja, nekivágjon-e ennek a félelmetes kalandnak.

Átok ül a Habsburg családon. Egy átok, mellyel Batthyány gróf özvegye sújtotta a császárt és minden leszármazottját. A nép még 1867-ben is erről beszél. Azt suttogják, tizenhárom erőszakos halálnak kell történnie a Habsburg családban ahhoz, hogy megtörjön a rontás. Ahogy telnek az évek, az átok beteljesedni látszik... Erzsébet királyné félelme nem alaptalan. Egy titkos szervezet, mely nem nézi jó szemmel a kiegyezést, azon munkálkodik, hogy segítsen a sorsnak...

A szálak végül összeérnek. Krisztina kezében futnak össze, de vajon túléli a múlt és a jelen hátborzongató összefonódását? Létezik síron túli szerelem?

R. Kelényi Angelika titokzatos, kiszámíthatatlan regénye két idősíkon fut, napjainkban és az 1800-as években. Ahogy azt az írótól megszokhattuk, az izgalmas, fordulatos krimi cselekménye a fantázia szüleménye, ugyanakkor a kor szellemét és eseményeit valósághűen ábrázolja.

Átkozottak
23.png

Átkozottak

R. Kelényi Angelika
Álomgyár Kiadó, 2021.

A vonzás törvénye

Serenity édesanyjával egy távoli városba költözik, hogy maguk mögött hagyjanak egy múltbéli tragédiát. A lány a helyi egyetemen folytatja tovább a tanulmányait, és már a beiratkozás napján megismerkedik Ace-szel, aki a kar közismert szívtiprójának hírében áll. Ace rögtön meglátja a kihívást Serében, a lány azonban nem dől be a fiú vonzerejének. Hogy lerázza, alkut ajánl neki: ha Ace egy hónapig mellőzi a többi lányt, megkaphatja őt egy éjszakára.

Serének így egyszerre kell szembenéznie a múltjában történt eseményekkel és a fiú iránt érzett egyre növekvő vonzalmával, nem beszélve Rhettről, Ace gúnyos és hűvös legjobb barátjáról, aki a jelek szerint mindig rosszkor van jó helyen. Bár Ace roppant vonzó, úgy tűnik, Serének ez önmagában mégsem elég. Vajon Ace végig csak elcsábítani akarja a lányt, vagy Sere el tudja érni, hogy szép lassan megváltozzon mellette?

A vonzás törvénye
23.png

A vonzás törvénye

Kollár Betti
Magnólia, 2020.
A vonzás törvénye

Velünk véget ér

Néha az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.

Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.

Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.

Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.

Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát, mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.

Add át magad a reménynek!

Velünk véget ér (It Ends With Us 1.) - kemény táblás
23.png

Velünk véget ér (It Ends With Us 1.) - kemény táblás

Colleen Hoover
Könyvmolyképző Kiadó, 2023.04.27.
Rubin pöttyös könyvek

Az Arab öröksége

Szaúd-Arábia. Ahol megannyi titok, gyalázat, szerelem, szenvedély és fájdalom lapul meg a királyi család mindennapjaiban.

Billal al-Szudairi a birodalom koronahercege, Amerika szerint a világ legveszélyesebb embere, szerelme azonban töretlen Anna iránt. De mi történik, ha a nő hibázik, és nem az elvártak szerint viselkedik? Gamal al-Szudairi olykor azt hiszi, már nem kell a gyermekei gondját viselnie, de rá kell jönnie, hogy egyik családtagját egyenesen a pokoltól kell megmentenie. Apaként mindent elkövet, hogy megóvja szeretteit. Anna al-Szudairinek ambíciói vannak, amelyek nehezen összeegyeztethetőek a tradíciókkal. Minden férfi ellene fordul? Szépségével meg tudja szelídíteni férjét, vagy van, ami sosem változik? A nők hibájukért sokszor az életükkel fizetnek az Arab-félszigeten, a szabadság pedig csak vágyálom. A karakterek élete szorosan összefonódik, miközben mindenki a saját boldogságáért is küzd. Elrendelt sorsok térnek le a kijelölt útról, elfeledett szerelmek ébrednek fel újra, a vágy és a szenvedély mindegyikük életének hajtómotorja.

Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai nem véletlenül váltak az olvasók kedvenceivé. Az írónő rendhagyó módon, három főszereplő hangján folytatja az utóbbi évek legnagyobb sikerű sorozatát, „Az Arab”-ot, amely ismét bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben.

Az Arab öröksége
23.png

Az Arab öröksége

Borsa Brown
Álomgyár Kiadó, 2021.
Az Arab

Fedezd fel az igazán magával ragadó romantikus könyvek toplistáját a Book24-en!