Nincs engedélyezve a javascript.

Susan Ee: Túlélők világa könyvajánló

world.png

Visszatérünk a Susan Ee által teremtett fantáziavilágba, ahol az apokalipszis túlélőjeként Penryn visszakerül a családjához és az Ellenálláshoz. Az angyalok továbbra is az emberiség vesztét akarják, a Föld lakóit rettegésben tartva próbálják különböző módon megtisztítani a bolygót. Penrynnek nem csak a saját húgát és szeretteit kell ismét megmentenie a gonosz lényektől, hanem magát az emberiség jövőjét is.

Izgalmas sorokon keresztül követhetjük végig a lány bátorságát, amint megküzd a rémületben őrültségekre hajlamos túlélőkkel, a mutánsokkal és a szárnyasokkal, akik a halálát akarják. Mindezt azonban nem teljesen egyedül kell végigjárnia, akad az útján egy segítőtársa, Rafi, a titokzatos harcos, a megcsonkított angyal, akire egy démon szárnyát varrták.

"(…) az emberek jobban kedvelik az angyal kinézetű rosszfiút, mint a jófiút, aki úgy néz ki, mint egy ördög."

Csavarokkal és fordulatokkal teli, teljességgel kiszámíthatatlan regény.

Azonban a bravúros története mellett a könyv főhőseit is nagyon hamar sikerül az embernek a szívébe zárnia. Penrynt bátorsága és tolószékes húga iránti feltétel nélküli szeretete teszi mérhetetlenül szimpatikussá az olvasó számára, Rafi pedig a titokzatosságával és elszántságával írja be magát kedvenc férfi főszereplőink sorába.

Susan Ee lenyűgöző és rabul ejtő disztópiája felpezsdíti az olvasó vérét, felgyorsítja a szívritmusát. Fordulatok sokaságai követik egymást a regényben, a fejezetek mindig hoznak valami új és nem várt eseményt. Képes az írónő elállítani az olvasója lélegzetét minden egyes fantáziadús ötletével. Emellett viszont a humort sem hagyja el a könyv összetevőinek listájából.

„– Bármely gyűjteménynek díszére válna ez a brutális kard, ami emberek gyilkolására és feldarabolására szolgál, és különleges módon, úgy tervezték meg, hogy a legrettenthetetlenebb ellenségeid térdre hulljanak, az asszonyaik pedig jajveszékelésbe kezdjenek már a látványától is, te pedig képes vagy úgy hívni, hogy… Tündérmackó???”

Újra belecsöppenni ebbe az univerzumba felért egy hatalmas, izgalmas utazással és kikapcsolódással, ilyenre pedig minden könyvmolynak szüksége van.

Kíváncsi vagyok, mit hoz ezek után a befejező kötet!

Írta: Barbi