Nincs engedélyezve a javascript.

Santa Montefiore: A ház a tengernél ajánló

haz.png

Két időben, két történet, két családról, két szerelemről. Azt gondolnánk, követhetetlen a történet, ám mégis valami földöntúli rend uralja a könyvet elejétől a végéig. Nem zavarodik bele az olvasó, lágyan ringat mind a két sztori, mégis tűkön ülve várjuk mi fog történni a következő fejezetben.

A történet egyik szála a ’60-as évek végén játszódik Toszkánában a másik a 2000-es évek Angliájában. Toszkánában a 10 éves, nehéz sorsú Florina és egy nála 10 évvel idősebb férfi szerelmének lehetünk szemtanúi.  A kislány Dante iránt érzett, hosszú éveken át tartó vágyakozása mindannyiunkat visszarepít az életben, egy olyan szerelemhez, ami lehetetlennek tűnt, ami beteljesületlen maradt, de sokáig dédelgettük a keblünk alatt. Számukra mit tartogat az élet?  Vajon mi történik pár év múlva a fiatalokkal? 

Néhány évtizeddel később az angliai Devon egy tündéri szállodájában találjuk magukat, ahol Marina, a szállóvezető és egyben gyermekáldás nélkül maradt hölgy és mostohalánya, Clementine vívódásain kívül a szerelem is helyt kap. A fiatal és vonzó Rafa látogatása roppantmód felborítja az addig szürke hétköznapokat és a vártnál több női szívet is megdobogtat. Ám a művész, a lehengerlő stílusán kívül titkokat is cipel magával, melyeket nem tud elég ügyesen elrejteni...

Léleksimogató, puhakönnyű, ám mégis lebilincselő történet Santa Montefiore-tól, aki hol mosolyt csal arcunkra, hol megnedvesíti az ember szemét.

„Soha ne mondd, hogy „nem tudunk”, Jake- a mostohaanyja felállt.- Ezt az élet tanította nekem, de egyszer megfeledkeztem róla. Többet nem fogom elfelejteni.”

 

Írta: Szofi