Nyelvtanulás könnyedén

Ahány nyelven beszélsz, annyi ember vagy - tartja a mondás. Idegen nyelveket beszélni számtalan előnnyel jár. Akár külföldi utazásról, munkavállalásról van szó, vagy nemzetközi kapcsolatépítésről, esetleg határokon átívelő szerelemről, a nyelvtudás igazi kincs. Ezt a kincsestárat pedig nagyszerűen gyarapíthatjuk nyelvkönyvek és idegen nyelvű olvasmányok használatával, hiszen kiegészítik a tanárral vagy tanfolyamon történő tanulást, felfrissítik megkopott nyelvudásunkat, vagy segítenek megtámogatni az online nyelvi appok használatát.


A képen szöveg, személy, beltéri látható

Automatikusan generált leírás

 

Az anyanyelvünk mellett más nyelveket beszélni több szempontból is hasznos. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány okot, amiért érdemes időt és energiát fektetni egy új nyelv elsajátításába. Lássuk, hogy melyek is ezek!


Okosabbak leszünk tőle


Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a több nyelven tudó emberek agya gyorsabb, mozgékonyabb, könnyebben old meg problémákat és lassabban kopik el. Ugyanis a nyelvtanulás fejleszti a kognitív képességeinket és frissen tartja a szellemi működésünket. Brit és amerikai tudósok megállapították, hogy egy idegen nyelv már kismértékű ismerete is fejleszti a gondolkodásmódot, pozitív hatást gyakorol az agyműködésre. Az új nyelv elsajátításával ugyanis új módszereket, koncepciókat, szabályokat teszünk magunkévá, melyek anyanyelvünkben nincsenek, vagy másképp működnek.


Egyes vizsgálatok során az is bizonyítást nyert, hogy a nyelvtanulás segít más tárgyak, egyéb ismeretek könnyebb elsajátításában is. A kísérletekből kiderült, hogy az intenzíven nyelvet tanulók egyes agyterületei, többek közt a tanulási folyamatokért felelős rész megnagyobbodott. Ha tehát egy gyermek nyelvet tanul, könnyebben képes más tárgyaknál is jól teljesíteni, jobban látja az összefüggéseket, és gyorsabban, hatékonyabban sajátítja el az új ismereteket.


A nyelvtanulást érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni, hiszen a gyermekek agya a legfogékonyabb. Persze jobb később, mint soha, és ezek a változások minden idegen nyelvet elsajátító esetében fennállnak.


Építi a karrierünket


Kevés olyan álláshirdetés van, amihez nem kérnek manapság nyelvismeretet. Arról nem is beszélve, ha magas szinten beszélünk egy vagy akár több nyelvet - kapósak leszünk a jelentkezéskor! Egy nemzetközi tárgyaláson óriási előnyt jelenthet a nyelvtudás, sikereket jelenthet mindenféle üzleti lehetőségben.


Kinyílik a világ: új embereket és kultúrákat ismerhetsz meg


Gondolj csak bele: megnyílik előtted a lehetőség, hogy az adott nyelven beszélgethess új emberekkel, első kézből tanulhatsz az adott országról, kultúráról. De akár már a tanulás során találkozhatsz olyanokkal, akiket szintén ugyanaz a cél vezérel: elsajátítani azt a nyelvet. A nyelv elsajátítása közben nem csak a nyelvet tanuljuk meg, hanem ismerkedünk is az adott kultúrával és emberekkel. Fantasztikus dolgokat tanulhatunk ezáltal, nyitottak, megértőbbek, elfogadóbbak leszünk.


A képen szöveg látható

Automatikusan generált leírás


Nő az önbizalmunk


A nyelvtanulás során elért apróbb-nagyobb sikerek mindenképp jó érzéssel, sikerélménnyel töltenek el bennünket - amire igenis büszkék lehetünk. Ha összeszedjük magunkat és nem csak a tanteremben használjuk, akkor pedig hosszútávon nő az önbizalmunk, hiszen többek lettünk valamivel. Ne feledd, egy új dolog elsajátításából származó önbizalom növeli az önbecsülést -ez pedig a boldogság fontos tényezője!


Nyelvvizsga


A fiataloknak az iskolában, diplomához elengedhetetlen - plusz pontokat jelent, vagy külföldi felsőoktatásba való jelentkezésnél feltétel lehet, egyszerűen szükséges! A legtöbb önéletrajz elengedhetetlen kelléke a nyelvvizsga.


Az utazás is nagyobb élmény lesz


Sokkal inkább élvezhetőbbé, biztonságosabbá teszi az utazást, ha beszélünk legalább angolul, amit a világon szinte mindenhol megértenek. Van, akinek egyáltalán az utazás lehetőségét zárja ki a nyelvtudás hiánya.


Forrás: https://nyelvtanulas-kulfoldon.blog.hu/2015/05/15/top_10_ok_miert_tanuljunk_idegennyelvet

https://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/kultura-gondolkodas-szemlelet-mire-jo-a-nyelvtanulas?page=1


Egy szó mint száz, a nyelvtanulás az egyik legjobb befektetés önmagunkba. Igazán érdemes ezzel foglalkozni, hiszen az idegen nyelvek ismeretével komoly előnyre tehetünk szert az élet számos területén. Ne essünk kétségbe, ha úgy érezzük, hogy nem jó a nyelvérzékünk. Ugyanis több módszer áll rendelkezésünkre, amivel könnyedén, játékosan, a saját időbeosztásunk szerint, nyomás nélkül sajátíthatjuk el az új nyelvet. Például olvashatunk idegen nyelvű könyveket. Jó ötlet lehet, ha a kedvenc olvasmányunkat az eredeti nyelven szerezzük be és úgy olvassuk el.


A képen szöveg, óra, clipart látható

Automatikusan generált leírás


Az idegen nyelvű könyvekről


Aki szereti az idegen nyelveket, utazgatni és elmélyedni más országok nyelvében, az valószínűleg szívesen is olvas idegen nyelvű könyveket, hiszen ezek egyszerre jelentenek szórakozást, nyelvtanulást vagy gyakorlást. Kínálatunkban rengeteg féle kötet szerepel, legyen az regény, életrajzi mű, gyerekkönyv, filozófia, antropológia, történelmi alkotás, vagy valamelyik film alapjául szolgáló bestseller - természetesen mind idegen nyelven. A felnőttek számos krimit, romantikus regényt, modern kori tudományos és történelmi könyvet is találnak az idegen nyelvű könyvek között. Csak az egyéni ízlés szabja meg, hogy, melyikre csap le. A gyerekeknek idegen nyelvű mesekönyvek, cd-s kötetek, a nagyobbaknak pedig az eredeti nyelvű Harry Potter alkotások nyújtanak maradandó olvasási élményt. Szórakozás és tanulás egyben, jól hangzik, nem?


Ajánló

The Kingdom

Jo Nesbø


A képen szöveg, könyv látható

Automatikusan generált leírás


When Roy and Carl's parents die suddenly, sixteen-year-old Roy is left as protector to his impulsive younger brother. But when Carl decides to travel the world in search of his fortune, Roy stays behind in their sleepy village, satisfied with his peaceful life as a mechanic.


Some years later, Carl returns with his charismatic new wife, Shannon - an architect. They are full of exciting plans to build a spa hotel on their family land. Carl wants not only to make the brothers rich but the rest of the village, too.


It's only a matter of time before what begins as a jubilant homecoming sparks off a series of events that threaten to derail everything Roy holds dear, as long-buried family secrets begin to rise to the surface...


Sprich weiter B2! – 20 új szóbeli vizsgatéma a Sprich einfach B2! kötethez

Kispál Tamás

 

 

Kötetünk a Sprich einfach B2! című kiadványunkhoz kínál 20 új témát a B2 szintű német szóbeli nyelvvizsgára és az emelt szintű érettségire való felkészüléshez és felkészítéshez. A kiadvány lehetőséget biztosít a német B2-es szintű szóbeli vizsgák (Goethe, telc, ECL, BME, ÖSD) és az emelt szintű szóbeli érettségi feladattípusainak megismerésére. A két fő feladattípus mellett – vita és érvelés, képleírás és témakifejtés – számos változatos feladat segíti az eredményes felkészülést. A könyv témáit a különböző B2 szintű nyelvvizsgák és az emelt szintű érettségi vizsgakövetelmények témakörleírásainak figyelembevételével állítottuk össze. Minden fejezet német-magyar szó- és kifejezésgyűjteménnyel zárul. Célunk, hogy a könyv használója kimerítő válaszokat adhasson a szóbeli vizsgán, meggyőzően tudjon érvelni álláspontja mellett és összefüggően, logikusan tudjon beszélni egy-egy problémáról. Igényes, színes kiadványunkat nyelvtanulóknak és nyelvtanároknak egyaránt ajánljuk.Brief Answers to the Big Questions

Stephen Hawking

 

 

The world-famous cosmologist and #1 bestselling author of A Brief History of Time leaves us with his final thoughts on the universe's biggest questions in this brilliant posthumous work.

Is there a God?

How did it all begin?

Can we predict the future?

What is inside a black hole?

Is there other intelligent life in the universe?

Will artificial intelligence outsmart us?

How do we shape the future?

Will we survive on Earth?

Should we colonise space?

Is time travel possible?

Throughout his extraordinary career, Stephen Hawking expanded our understanding of the universe and unravelled some of its greatest mysteries. But even as his theoretical work on black holes, imaginary time and multiple histories took his mind to the furthest reaches of space, Hawking always believed that science could also be used to fix the problems on our planet.

And now, as we face potentially catastrophic changes here on Earth - from climate change to dwindling natural resources to the threat of artificial super-intelligence - Stephen Hawking turns his attention to the most urgent issues for humankind.

Wide-ranging, intellectually stimulating, passionately argued, and infused with his characteristic humour, Brief Answers to the Big Questions, the final book from one of the greatest minds in history, is a personal view on the challenges we face as a human race, and where we, as a planet, are heading next.


Érettségi – Német Feladatsorok a középszintű írásbeli vizsgára

Dömök Szilvia
Gottlieb Éva

 

 

"Kiknek szól? Középiskolai diákoknak önálló felkészüléshez Tanároknak tanórai vagy felkészítő munkához. Mi is ez a kiadvány? A német nyelvi érettségi vizsga célja a kommunikatív nyelvtudás mérése, azaz annak megállapítása, hogy a vizsgázó képes-e kommunikációs céljait megvalósítani. A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll, és a négy nyelvi alapkészséget (olvasott és hallott szöveg értése, íráskészség és beszédkészség) valamint a nyelvtani és lexikai kompetenciát méri. Az új középszintű német érettségi vizsga az Európa Referenciakeret B1-es szintjének felel meg. Érettségifelkészítő-kiadványunk azzal a céllal íródott, hogy segítségével az érettségire készülő diákok magabiztosan vághassanak neki a megmérettetésnek. Átdolgozott kötetünk bevezet a vizsga minden rejtelmébe, a 2017-ben történt változásoknak megfelelően. Egyedülálló újdonsága, hogy egy ingyenes alkalmazást adunk mellé, mely segítségével a diákok további kiegészítő anyagokhoz juthatnak. Hogyan lehet használni? Az első részben hasznos információkat gyűjtöttünk össze: az érettségi vizsga szabályait, a felkészüléssel kapcsolatos tippeket és trükköket. A második részben a vizsga leírása olvasható. A harmadik részben 10 teljes tesztsor található, amelyekben az érettségi típusfeladatainak mindegyike többször is előfordul. A negyedik rész a mintafeladatok megoldókulcsait tartalmazza, amelyek alapján a diákok ellenőrizhetik feladatmegoldásaikat és megtervezhetik, hogyan érdemes dolgozniuk, hogy értelmezzék az egyes részfeladatokat."

 

Call Me By Your Name

André Aciman

 

A képen szöveg látható

Automatikusan generált leírás

 

An Instant Classic and One of the Great Love Stories of Our Time

 

Andre Aciman's Call Me by Your Name is the story of a sudden and powerful romance that blossoms between an adolescent boy and a summer guest at his parents' cliffside mansion on the Italian Riviera. Each is unprepared for the consequences of their attraction, when, during the restless summer weeks, unrelenting currents of obsession, fascination, and desire intensify their passion and test the charged ground between them. Recklessly, the two verge toward the one thing both fear they may never truly find again: total intimacy. It is an instant classic and one of the great love stories of our time.

 Fedezd fel a Book24 széles idegen nyelvű könyv választékát és böngéssz a legjobb nyelvkönyvek között!


2021.12.31.