Nincs engedélyezve a javascript.

New York Times Bestseller könyvek

New York Times Bestseller könyvek: kár lenne ezeket kihagyni

A bestseller könyvek nagy sikernek örvendenek világszerte. Ha a New York Times Bestseller feliratot látjuk egy könyvön, akkor az azt jelenti, hogy ez a mű hatalmas példányszámban kelt el a tengerentúlon. A sikerkönyvek listáját a New York Times-ban publikálják, amely kezdetben a New York-i eladások alapján készült, majd később áttértek az országos listázásra. A bestsellerek a heti eladások alapján kapják meg ezt a jelölést, amelyben nagy szerepet kap a könyv megjelenése előtti marketing. Megfigyelhető, hogy bizonyos műfajok nagyobb számban vannak jelen a bestsellerek listáján. A fikciók közül a legnépszerűbbek a thrillerek, míg az ismeretterjesztő könyvek közül az életrajzok kelnek el nagy példányszámban.  Több olyan szerzőt is ismerünk, akik folyamatosan szerepelnek a listán, mint például James Patterson vagy Danielle Steel. Bejegyzésünkben bemutatunk Önöknek tíz olyan bestsellert, amelyet érdemes elolvasni. Olyanokat is, amik régi klasszikusnak számítanak, mégis felkerültek a listára.

Johann Hari: A kábulat ára

A svéd-skót író, újságíró első könyve, A kábulat ára nem véletlenül került a New York Times bestseller listájára. Johann Hari könyve személyes történetekre épül, kutatómunkája során megismerkedett egy transzszexuális brooklyni kokaindílerrel, egy mexikói anyával, egy budapesti gyerekkel és az uruguay-i elnökkel.  A kábulat ára egy nemzetközi tudósítás, amelyben Hari személyesen érintett a kábítószer függőség témájában. A könyvből kiderül, mit jelent a drogellenes háború világszerte, és hogyan léphetne túl rajta az emberiség. A kábulat ára képet ad arról, mennyire pusztítóak a drogok, valamint betekintést nyerünk a kormányok drogellenes erőfeszítései mögé is. Az Álomgyár Kiadó 2016-ban kiadott kötete garantáltan a fotelhez láncol majd minden kedves olvasót.

 

James Patterson és Bill Clinton: Az elnök eltűnt

James Patterson amerikai író pontosan tudja, hogy mi a receptje egy igazán jó, letehetetlen könyvnek. Sikerének titka, hogy egy rendkívüli történetmesélő, így szinte az összes könyve felkerül a New York Times bestseller listára. Az elnök eltűnt című kötethez nem mást, mint Bill Clintont választotta társírónak, így egy igazán hiteles történetet alkottak együtt. A thriller egy olyan eseményről szól, ami bármikor megtörténhetne a Fehér Házban. Ez a fenyegetés nemcsak a politika embereit, hanem egész Amerikát érinti. Patterson félelemről és kétségbeesésről ír, felveti a kiber-terrorizmus, kémkedés és árulás gyanúját is. A 21. Század Kiadó gondozásában megjelent regényben olvashatunk az Egyesült Államok belső működéséről, sebezhető pontjairól, Clinton titkos információival fűszerezve.


William R. Forstchen: Egy másodperccel később

William R. Forstchen amerikai történész, egyetemi professzor, akinek szakterülete a haditechnika. Egy másodperccel később című regényében az Amerikai Egyesült Államokat terrortámadás éri egy elektromágneses hullámot gerjesztő, pusztító fegyverrel. A robbanás hatására egyetlen másodperc alatt megváltozik minden: nincs áram, nincs kommunikáció, leállt a közlekedés, fogyóban vannak a gyógyszerek, az emberek éheznek és a túlélésért küzdenek. Az apokaliptikus thriller cselekményének középpontjában egy katona áll, aki meg akarja menteni a családját, a hazáját és a modern civilizációt. Ezt a regényt mindenkinek el kell olvasnia legalább egyszer. Az Egy másodperccel későbbbestseller thriller folytatása, az Egy évvel később szintén helyet kapott a New York Times listáján. Hazánkban a 21. Század Kiadó gondozásában jelentek meg a sikerkönyvek.

 

Michelle Obama: Becoming

Michelle Obama-nak, az Amerikai Egyesült Államok első afroamerikai first ladyjének nagy szerepe volt abban, hogy a Fehér Házban egy nyitott és elfogadó közösség alakuljon ki. Így lettem című önéletrajzi könyvében mélyről jövő vallomásokat, magukkal ragadó történeteket olvashatunk. Michelle elárulja, hogyan sikerült egyensúlyt teremtenie karrierje és az anyaszerep között, valamint megtudhatjuk, hogy milyen volt az élete a Fehér Házban. Saját szemszögéből tárja elénk sikereit és kudarcait egyaránt, így őszinte, szívből jövő történetekkel találkozhatunk. Michelle Obama minden olvasóját arra ösztönzi New York Times bestseller regényében, hogy azzá váljon, akivé szeretne. Az önéletrajzi könyv a HVG Kiadó gondozásában jelent meg magyar nyelven, azonban a BOOK24 oldalán angolul is elérhetik a rajongók.

 

Stephen King: A kívülálló

Stephen King-et valószínűleg nem kell bemutatnunk olvasóinknak, hiszen évtizedek óta a világ egyik legismertebb krimi, thriller és horror írója. Rajongói csak Mester néven emlegetik őt. Stephen King A kívülálló krimijében ismét álmatlanságot hoz olvasóira. Bestseller kötetében bevezet minket egy oklahomai kisváros mindennapjaiba, ahol egy 11 éves kisfiú holttestére bukkannak, akit brutálisan megerőszakoltak, meggyilkoltak és megcsonkítottak. A rendőrség a helyi gimnázium irodalomtanárát, egyben baseball edzőjét gyanúsítja, akinek kikezdhetetlen alibije van. Hogyan lehetett Terry Maitland egyszerre két helyen? Az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelent regényben fény derül minden titokra. Csak úgy, mint az író többi könyve, A kívülálló sem okoz csalódást, hiszen egy letehetetlen, fotelhez láncoló alkotásról van szó.


Heather Morris: Az auschwitzi tetováló

Heather Morris Az auschwitzi tetováló című könyve egy igaz történetet mesél el a koncentrációs tábor tetoválójáról. Lale Sokolov volt az a fogoly, akinek az asztalánál sorakoztak a túlélésre kiválasztottak, hogy számsort tetováltassanak az alkarjukra. Sokolov viszonylag szabadon mozoghatott a táborban, kizárólag az SS politikai részlegének tartozott számadással. A cigányok barakkjában lakott, ott dolgozott, ahol a szelekció zajlott, látta a gázkamrákat. Az igaz történet azonban nem a borzalomról szól. Lale Sokolovra Auschwitzban talált rá a szerelem, Gita személyében. A New York Times bestseller listájára került könyvben átélhetjük az igaz szerelmet, olvashatunk kitartásról, hitről és szerencséről. Az Animus Könyvek kiadó 2018-ban adta ki a szépirodalmi regény magyar változatát.


Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv: Egymásra hangolva

Gary Chapman amerikai pszichológus legfőbb szakterülete a szeretet, nevét a szeretetnyelvek fogalma tette ismertté. Könyvei több millió példányban keltek el világszerte. Család- és párterapeutaként felismerte, hogy a szeretetet, csak úgy, mint az anyanyelvünket, tanuljuk. A szeretet kifejezésének öt módja létezik: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek és a testi érintés. Ahány ember, annyiféle nyelvjárás létezik. Chapman rávilágított arra, hogy sok párkapcsolatban, házasságban nem ugyanazt a nyelvet beszélik a párok, amely konfliktusok sorát generálja. Aki találkozott már ilyen esettel, egy kis nyelvtanulással könnyen ráhangolódhat társa, családtagja, barátai szeretetnyelvére. A Harmat Kiadó díszkiadványa tökéletes ajándék lehet esküvőre, évfordulóra.


Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek

Delia Owens amerikai író, zoológus Ahol a folyami rákok énekelnek című könyve több mint egy évig szerepelt a New York Times bestseller listáján. Az írónő első regénye egy fantasztikus krimi, amelyben szerelemmel, fejlődéssel és a vadon természetrajzával találkozhatunk. A cselekmény Észak-Karolina mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és ’60-as években. A történet főhőse Kya Clark, aki elszigeteltségben él, és alig érintkezik a többiekkel. Azonban a szerelem hamar rátalál, a közeli kisvárosban élő Tate személyében. A fiú megtanítja olvasni, valamint osztozik vele a természet és a költészet szeretetében. Békés életüket egy rejtélyes gyilkosság bolygatja fel, ahol a gyanú Kya-ra terelődik. A Libri Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv könnyeket csal a szemekbe és örökre élénk marad az olvasó tudatában.

 

Danielle Steel: Családi album

Danielle Steel amerikai író világszerte ismert romantikus regényeiről, amelyekkel többször felkerült a New York Times bestseller listájára. A Családi album című romantikus könyve egy több szálon futó történet, amely egy család hét tagjának életét tárja az olvasók elé. A főhős Fay Price, egy élő legenda, aki a világ legkeresettebb filmszínésznőinek egyike volt. A sztárságot szerelem és családalapítás követte, végül pedig álma is beteljesült, miszerint ő lett Hollywood első női filmrendezője. Vajon Fay képes-e arra, hogy egyensúlyt találjon karrierje és az anyaszerep között? Danielle Steel regényében minden kedves olvasó válaszra találhat. A Maecenas Könyvkiadó gondozásában megjelent kötet elérhető a BOOK24 webáruházban.

 

Bernhard Schlink: A felolvasó

Bernhard Schlink német bíróból lett többszörösen díjazott író. 1995-ben A felolvasó című szépirodalmi regénye hozta meg neki a világsikert. A könyv részben önéletrajzi elemeken alapul, főszereplője Michael Berg. A fiú tizenöt éves korában hazafelé megy az iskolából, amikor elesik, és egy Hanna nevű nő siet a segítségére. Később szeretők lesznek, azonban Hanna eltűnik. Legközelebb akkor találkoznak, amikor Michael egyetemista lesz és a nőt egy háborús bűntény gyanúsítottjaként kezelik. A felolvasó című könyvet 45 nyelvre is lefordították, ez volt az első német nyelvű mű, ami vezette a New York Times bestseller listáját. 2018-ban a 21. Század Kiadó gondozásában megjelent könyvet érdemes elolvasnia annak, aki rajong a fojtottan erotikus szépirodalomért.

 

Miért a bestseller könyvek?

Bejegyzésünkből kiderül, hogy milyen jellegzetes tulajdonságokkal rendelkeznek a bestseller könyvek. Amellett, hogy hatalmas példányszámban kelnek el világszerte, olyan történeteket mesélnek el, amelyek nyomot hagynak az emberekben. Ha egy bestseller könyvet veszünk a kezünkbe, arra gondolunk, hogy hányan rajonganak ezért a műért, kik azok, akik már forgatták az adott kötetet. Ezek a könyvek garanciát adnak olvasás előtt arra, hogy egy izgalmas, kalandokkal teli utazás vár ránk.