Nincs engedélyezve a javascript.

Motivációs könyvek, amik megváltoztatják a gondolkodásmódot

Megtörténhet, hogy életünk váratlan fordulatot vesz, és egy apróbb hullámvölgybe kerülünk, amelyből úgy érezzük, hogy nem tudunk kimászni. Ebben az esetben számos motivációs könyvhöz fordulhatunk, amelyek segítenek nekünk abban, hogy összeszedjük önbizalmunkat. Ezek a könyvek támogatást nyújtanak, ha gond van az önbecsülésünkkel, kevés a motivációnk, és segítenek abban, hogy elérjük a céljainkat, sikerünk legyen a tanulásban, vagy egy vállalkozás elindításában. Fontos kiemelnünk, hogy mindenkinek eltérő gondolat hathat motiválónak, így nincs az egész emberiségre egyformán motiváló hatású könyv. Bejegyzésünkben bemutatunk 10 motivációs könyvet, amelyek közül kiválaszthatja azt, amelyik legjobban illik az Ön élethelyzetére.

Motivációs könyvek: Légy te a változás, amit látni akarsz!

Louise L. Hay: Éld az életed!

A New Age mozgalom nemzetközileg elismert önfejlesztési tanácsadója, Louise Hay Éld az életed! című motivációs könyvében végigvezet minket egy mentális kezeléssorozaton. Hay nemcsak saját magáról ír, hanem bemutatja a szerzett tapasztalatait is az olvasóknak. Ez a könyv akkor segít kifejezetten, ha beépítjük napi rutinunkba az ajánlott gyakorlatokat, hiszen ezek alkalmazásával szabadulhatunk meg azoktól a gondolati beidegződésektől, amelyek károsítják testi-lelki egészségünket. A kötet segít minket abban, hogy gátlásinkat feloldva elérjük céljainkat.

A könyv fejezetei pozitív megerősítéssel indulnak, és egy-egy kezeléssel zárulnak, amelyek hozzájárulnak tudatunk átalakításához. Az Édesvíz Kiadó kötete bebizonyítja, hogy igenis képesek vagyunk a megújulásra, bármilyen hosszú út áll előttünk, erővel és kitartással elérjük céljainkat. Az írónő szerint, ha készek vagyunk a szellemi erőfeszítésre, csaknem minden bajt orvosolhatunk. Louise L. Hay számos önfejlesztő és motivációs könyv szerzője, amelyeket érdemes elolvasnia annak, aki mentális támogatásra vágyik.

Szalay Ádám: Itt a te időd!

Szalay Ádám szerint három embertípus létezik: a beletörődő, az álmodozó és a megvalósító. A beletörődő biztos benne, hogy az élet egy küzdelem, és már fiatalon a nyugdíjazást várja. Az álmodozó ugyan reménykedik, de azt hiszi, a siker csak a kiválasztottaknak jár. A megvalósító viszont nem hisz a lehetetlenben, addig megy, amíg bebizonyítja, hogy az élet csodálatos. Az író célja az, hogy mindenki megtalálja önmagában a megvalósítót. Itt a te időd!című könyvében utat mutat ahhoz, hogy a vágyakból célok legyenek, amik megvalósulnak. Szalay Ádám neve a TV-ből ismerősen csenghet. Egykori kollégája, Vujity Tvrtko szerint Ádám az egyik legjobb riporter az országban, aki most íróként is bebizonyította, hogy mire képes. A Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent Itt a te időd! című könyv 10 lépésben mutatja be a vadonatúj élet eléréséhez szükséges cselekedeteket, gondolatokat.

Napoleon Hill: Gondolkodj és gazdagodj

Napoleon Hill Gondolkodj és gazdagodj című műve a legismertebb és legnagyobb hatású könyv, amit valaha a sikerről írtak. Az író olyan dolgokon filozofált, mint például az emberek sorsa, elszántsága és eredményei. Hill hosszú éveken át kutatta a sikeres emberek életútját Andrew Carnegie, a kor egyik leggazdagabb emberének irányításával. Az iparmágnás akkoriban a siker titkáról elmélkedett, Hill ekkor hallott először a Titokról. Carneige megbízta őt, hogy tanulmányozza, miként működik másoknál a Titok, dolgozza ki a siker filozófiáját és fejlesszen ki egy Mestermódszert. Ennek hatására született meg a Gondolkodj és gazdagodjcímű könyv. Donalt R. Keoough, a Coca-Cola volt elnöke szerint Hill tanácsai napjainkban legalább annyira helytállóak, mint amikor azok íródtak. Az Édesvíz Kiadó 2016-ban megjelent kötete hűen követi az eredeti mestermű tartalmát. Ajánlott mindenkinek, aki szeretné megismerni a Titok nyitját, és elsajátítani a felbecsülhetetlen értékű elveket.

Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa

Robert Kiyosaki leginkább a Gazdag Papa márkanév alatt futó Gazdag papa, szegény papa című könyvéről, sorozatáról ismert. Eddig 15 könyvet írt, amelyekben leginkább a gazdaságról tanítja az olvasót. A Gazdag papa, szegény papa című műve lerombolja azt a mítoszt, miszerint a magas jövedelem az egyetlen út a gazdagsághoz. Emellett megmutatja, hogy miért nem várhatjuk az iskolarendszertől, hogy megtanítsa a gyerekeket bánni a pénzzel, illetve megtudhatjuk azt, hogyan mutassuk meg, hogy kell jobban érvényesülni az életben. Az író azt a kérdést feszegeti, hogy mit tanítanak a gazdag szülők gyerekeiknek a pénzről, amit a szegények és a középosztálybeliek nem tanítanak meg. Kiyosaki bemutatja, mennyire fontos a pénzügyi műveltség és az, hogy bátrak, szemfülesek legyünk. Mindenkinek motivációt ad, hogy egy új nézőpontból tekintsen a gazdaságra és a gazdagságra egyaránt. A Bagolyvár Könyvkiadó gondozásában megjelent Gazdag papa, szegény papa elérhető a BOOK24 oldalán.

Rhonda Byrne: A Titok

Rhonda Byrne legismertebb könyvéből 4 millió példányt adott el. 2004-ben felfedezett egy elvet, amely jelen van életünk szinte minden egyes pillanatában. Ettől a perctől fogva küldetésének tekintette, hogy ezt a tudást átadja mindenkinek, aki javítani szeretne életén. Megírta A Titok című művét, amelyből megtanulhatjuk, hogyan tegyünk magunkévá bármit, amit csak szeretnénk. Rájöhetünk arra, hogy milyen nagyszerű dolgok várnak ránk az életben. Az írónő fellebbenti a fátylat a Titokról, amit eddig csak olyanok ismertek, mint Platón, Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie vagy Einstein. Az Édesvíz Kiadó 2017-es jubileumi kiadásával most Önt is beavatják. Ebben a kiadásban 10 új felismeréssel lehet gazdagabb, amelyek képesek megváltoztatni életét. A könyvet film formájában is elkészítették az igazi rajongók számára.

Jack Canfield és Mark Victor Hansen: Erőleves a léleknek

Jack Canfield intenzív személyiségfejlesztő tanfolyamokat tart az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában, Ausztráliában és Ázsiában, amelyen eddig több mint félmillióan vettek részt. Canfield több könyvet is írt a témában, amellyel hozzájárult tanácsadóként vállalatok és szakmai szervezetek sikerességéhez. Társírója, Mark Victor Hansen motivátorként ismert, tanácsai üzletemberek sokaságát segítik. Canfield és Hansen Amerika kiemelkedően népszerű személyiségfejlesztői, akik az Erőleves a léleknek című kötetben azon történeteiket gyűjtötték össze, amelyek megérintik az emberek szívét. Ezek a sztorik reményt és erőt adnak, bölcsességet sugároznak. Az olvasók a két szerző tapasztalatai révén megismerhetik a szeretet hatalmát, az állhatatosság erejét, a család sugárzó melegét és a képzelet pezsdítő energiáit. A Bagolyvár Könyvkiadó kötete segít abban, hogy megtaláljuk a helyes irányt, amikor egy útkereszteződéshez érkezünk. Az Erőleves a léleknek kiváló útmutatás, amelyben szívmelengető, fájdalmat enyhítő, optimizmust sugárzó történeteket olvashatunk.

Timothy Ferriss: 4 órás munkahét

Timothy Ferriss amerikai vállalkozó, író, aki több mint öt évet töltött azzal, hogy ellesse az újgazdagok növekvő szubkultúrájának titkait. Ennek hatására elvetette az „elnapolt élet tervezetét”, azaz nincs több robotolás, spórolás, majd nyugdíjba vonulás. Ferriss ehelyett megtanult mesterien bánni az idővel és a mobilitással, mint két új pénznemmel. Céljává vált, hogy fényűző életstílust teremtsen magának, amelyre szeretné megtanítani az olvasókat is. A könyv a túlhajszolt alkalmazottakhoz, saját cége csapdájában vergődő vállalkozókhoz szól. A 4 órás munkahét útmutatást ad egy új és forradalmi világhoz. Timothy Ferriss segítségével megtanulhatjuk, hogy mi a különbség az abszolút és relatív jövedelem között, hogyan idomítsuk be a főnökünket. Ferriss arra ösztönöz, hogy fordítsunk hátat a robotolásnak és az irodának, gyakoroljuk a szelektív tudatlanságot, találjunk rá az automatizált pénzáramlás múzsáira. A Bagolyvár Könyvkiadó gondozásában megjelent 4 órás munkahét minden alkalmazottnak és vállalkozónak ajánlott olvasmány.

Brian Tracy: Repülési terv

Brian Tracy-t a legjobb menedzseroktatónak tartják Amerika és Nyugat-Európa szerte. Üzleti körökben ő az egyik legkeresettebb előadó, hiszen elveit több mint 400 ezer vállalat alkalmazza a világon. A Repülési terv című könyvében összegyűjtötte azokat a törvényszerűségeket, amelyek szerint minden sikeres ember él és cselekszik. A tizenkét fejezetből elsajátíthatjuk, hogyan határozzuk meg, hogy kik vagyunk valójában és mit akarunk elérni életünk egyes területein. Útmutatást kapunk, hogyan válasszunk világos és mérhető célt magunknak, hogyan készítsünk olyan cselekvési tervet, amely garantálja a sikert. Tracy útmutatást ad, hogy hogyan szerezzünk önbizalmat, hogyan maradjunk irányban. A tizenkét fejezetből kiderül az is, hogyan határozzuk meg pontosan, milyen lépéseket kell megtennünk céljaink eléréséhez. Tanuljon Ön is a Bagolyvár Könyvkiadó gondozásában megjelent Repülési tervből!

Stephen R. Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása

Stephen R. Covey amerikai üzletember, író számos könyvet írt, azonban a leghíresebb mind közül A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása. Covey mesterműve nem a világot váltotta meg, hanem sok olvasó gondolkodását befolyásolta. Ebből a könyvből tanácsot és bátorítást kaphatunk, ez a kötet élni tanít bennünket és útmutatást ad egy problémamentes élethez. Megtanulhatjuk belőle, hogy azokra a dolgokra kell koncentrálni, amikre hatással tudunk lenni. Covey az életéből vett példák és tapasztalatok útján sarkall minden olvasót a gyökeres változásokra. Az író szavaival élve „a sikeres ember rendelkezik azzal a szokással, hogy megteszi azokat a dolgokat, amelyeket a sikertelen emberek nem szívesen csinálnak. A sikeres emberek sem szívesen teszik meg ezeket. Azonban képesek arra, hogy ellenérzésüket alárendeljék a célnak”. Minden olyan olvasónknak ajánljuk a Bagolyvár Könyvkiadó kötetét, aki meg szeretné változtatni gondolkodásmódját, és rá szeretne lépni a sikerhez vezető útra.

Dan Millman: A békés harcos útja

Dan Millman könyve, A békés harcos útja más, mint a már említett önfejlesztő, motivációs könyvek. Az író saját életének korai szakaszát meséli el egy ezoterikus regény formájában. Dan Millman, a világbajnok atléta igaz történetét foghatják kezükben az olvasók. A könyv további szereplője Szokratész, az öreg tanítómester, aki egyfajta apaszerepbe bújva mutatja meg Milman-nak, hogyan váljon békés harcossá. A főhős a tanító, és egy Joy nevű rejtélyes, vidám lány hatására a végső szembesülés felé halad. Az Édesvíz Kiadó kötetével végig kísérhetjük Millman-t spirituális beavatásának útján. Az író segítségével megtanuljuk milyen fontos a kitartás, és azt, hogy ne rágódjunk a múlton, éljünk a jelennek. A történetet film formájában is megnézhetik a rajongók.

Motiváció és kitartás

A sikerhez, csak úgy, mint egy könyv elolvasásához kitartásra és motivációra van szükség. Kitartás nélkül nem tudjuk végigjárni azt az utat, ami az eredményességhez vezet. A bemutatott önfejlesztő és motivációs könyvek egy-egy író tapasztalatait gyűjtik össze, és kiváló útmutatást adnak többek között gazdasági vagy ezoterikus témában. Minden kedves olvasónkat arra szeretnénk ösztönözni, hogy ne adja fel, hiszen jó irányba halad a siker felé vezető úton!