Nincs engedélyezve a javascript.

Miért ideális az őszi évszak az olvasáshoz?

osz_600x400.png

Ősz, az év egyik legszebb évszaka. Az erdők színpompásan átváltoznak, a levelek arany és vörös színben pompáznak, az esték pedig hűvösek és kellemesen nyugodtak. Az ősz egy tökéletes időszak arra, hogy az ember egy jó könyv társaságában lazítson és elmerüljön egy másik világban. De miért érdemes ilyenkor olvasni? Ebben a cikkben megvizsgáljuk az olvasásra gyakorolt pozitív hatásait.

Ezt időszakot sokan szürkének és depresszívnek tartják, de egy jó könyv segíthet feldobni a hangulatot. A könyvek képesek elrepíteni minket más világokba, és elvonják a figyelmünket a külvilág esetleges kellemetlenségeiről. Egy izgalmas krimi vagy egy romantikus regény olvasása jó módszer lehet a stressz és a szürke hétköznapok ellensúlyozására.

Az ősz illata különleges. A friss levegő, a pörkölt gesztenye illata és a fákról lehulló falevelek mind hozzátartoznak ehhez az évszakhoz. Amikor egy jó könyvet olvasunk kint a szabadban, a természet hangulatát és illatát is magunkba szívhatjuk. Ezenkívül a friss levegő és a természetes környezet is hozzájárulhat a jó közérzetünkhöz.

Ideális időszak ez arra, hogy elmerüljünk a gondolatainkban és időt szánjunk önmagunk megismerésére. Az olvasás egy olyan tevékenység, amely segít bővíteni a tudásunkat, fejleszti az empátiánkat, megismertet velünk más kultúrákat és új perspektívákat mutat be.

Az őszi napok rövidülnek, az esték pedig hosszabbodnak,  ez tökéletes lehetőséget kínál az olvasásra és a kikapcsolódásra. A könyvek segítségével könnyedén átadhatjuk magunkat a nyugodt, csendes pillanatoknak, amikor csak mi és a képzeletünk által teremtett világ van jelen. Az olvasás kikapcsol és megnyugtat, segít elszakadni a mindennapi stressztől, valamint az aggodalmaktól. 

Az ősz az utazások és kalandok időszaka. Az izgalmas regények, fantasy történetek vagy romantikus kalandok lehetővé teszik számunkra, hogy új helyeket fedezzünk fel és élményeket szerezzünk anélkül, hogy elhagynánk otthonunkat.

Az ősz tehát nemcsak a séták és a meleg italok évszaka, hanem a könyvek és az olvasás időszaka is. Ilyenkor a könyvek segítségével új élményeket szerezhetünk, fejlődhetünk, és élvezhetjük az őszi természet varázsát.

Tehát húzzuk fel a puha takarót, üljünk le egy kényelmes fotelba, és kezdjünk el olvasni, hogy élvezzük az ősz megnyugtató szépségét.

Ajánló

Karády Anna: Zserbó 2.

Az abbáziai Gerbeaud cukrászdában dolgozó Szépkúti Blanka és báró Hollósy Ármin élete tele van nem várt fordulatokkal. A háború előszobájában született szerelemre próbatételek sora vár.

A szerelem mindig egy kiszámíthatatlan utazás, ám Blanka és Ármin számára még inkább az, akik a gyönyörű Adriai szigetvilágban találtak egymásra. A háború sötét felhőként borítja be életüket, amikor a haditengerészet parancsa megváltoztatja a szerelmesek addigi életét. Árminnak, a tengerésztisztnek, mindig is azt tanították, hogy a kötelesség még az életénél is előbbre valóbb. Ezen váratlan események megpecsételik a sorsukat és szertefoszlatják az álmaikat. 

Milyen hatással van a háború a szerelmesek életére? Hogyan próbálják megőrizni a kapcsolatukat és az álmukat, amikért olyan keményen dolgoztak?

Zserbó 2.
Bestseller könyvek

Zserbó 2.

A háború tengerén

Karády Anna
GAMMA Kiadó, 2023.10.17.

Rebecca Yarros: Fourth Wing - Negyedik szárny - Éldekorált kiadás

A húszéves Violet Sorrengailnek valójában az Írnokok Kollégiumában lett volna a helye, ahol a könyvek között csendesen élhetett volna, a történelem levegőjét beszívva. Azonban élete teljesen más fordulatot vett, amikor a vezénylő tábornoka, egyben kőkemény édesanyja rákényszerítette, hogy csatlakozzon a többszáz jelölt közé, akik a Navarre elit sárkánylovasaihoz akarnak tartozni. De amikor valaki olyan aprócska és törékeny, mint Violet, csak egy hajszál választja el a haláltól, hiszen a sárkányok nem kötődnek a "törékeny" emberekhez, hanem inkább felperzselik őket. És amikor kevesebb a kötődni hajlandó sárkány, mint kadét, a többség szívesen végezne Violettel, hogy növelje a saját esélyeit a sikerre. A többi meg azért ölné meg, mert az anyja lánya; köztük van Xaden Riorson is, a Lovasok Kollégiumának leghatalmasabb és legkönyörtelenebb szárnyvezére. Violetnek minden ravaszságára és ügyességére szüksége lesz, hogy másnap reggel is életben legyen még.

Fourth Wing - Negyedik szárny - Éldekorált kiadás"
Bestseller könyvek

Fourth Wing - Negyedik szárny - Éldekorált kiadás"

Rebecca Yarros
Rainy days, 2023.11.24.

Fedezd fel ősz legújabb olvasmányait a Book24 kínálatában, és merülj el a könyvek varázslatos világában!