Megjelent a Micsoda család!

Az idei gyermeknapon megjelent a „Micsoda család!”, az első szivárványcsaládokról szóló mesekönyv Magyarországon - jelentette be a Szivárványcsaládokért Alapítvány a Facebook-oldalán. A megjelenést annak céljából időzítették így, hogy felhívják a figyelmet arra, a szivárványcsaládok jogai sokszor sérülnek, joghátrányt jelent az öröklés vagy az, hogy a gyereket nevelő szivárványcsaládban a pár egyik tagja sem lehet teljes értékű szülő. A könyvet Szabó T. Anna József Attila-díjas költő fordította magyarra, a kötet szerkesztője pedig Nagy M. Boldizsár.

A meséket Lawrence Schimel amerikai író írta, akinek több mint 120 műve jelent már meg, legtöbb nyelven a hazánkban most debütáló „Micsoda család!” gyermekkönyv. A mesék egyszerű, hétköznapi jeleneteken keresztül mutatják be a szivárványcsaládok életét. A történetek így minden gyereknek izgalmasak és érdekesek, nem csak a szivárványcsaládban élőknek.


A mesekönyv megjelenését hatnapos kampány előzte meg, amelyben kortárs magyar írók, költők, meseírók és műfordítók vallottak arról, hogy számukra mit jelent a család, miért sokfélék a családok, és mit jelentenek a gyerekeknek. A Szivárványcsaládokért Alapítvány közösségi felületein megjelent videókban a kötet fordítója, Szabó T. Anna mellett Berg Judit – író, Dániel András – író, illusztrátor, Dragomán György, Fiala Borcsa, Finy Petra szerzői oldal, Grecsó Krisztián, Nádasdy Ádám, Nádori Lídia, Parti Nagy Lajos, Péterfy-Novák Éva, Péterfy Gergely, és Tompa Andrea szólaltak meg. Volt, aki mesét írt erre az alkalomra, volt, aki verset és olyan is, aki egy-egy saját történet vagy monológ formájában mondta el a gondolatait vagy véleményét a családokról.


Micsoda család!
Lawrence SchimelEgy kisfiú korábban ébred, mint mindenki más...vagy csak majdnem mindenki más? Ideje ágyba bújni, de Rexnek, a kislány kutyájának más tervei vannak… Két szivárványcsalád története, akiknek épp úgy telnek a mindennapjai, mint bárki másnak: tele vidámsággal és szeretettel.


Különleges testvérek

Mindketten szuperhősök vagyunk
Z. Kiss Adrienn

"Az autizmussal élő gyermek különleges színt, új kihívásokat hoz egy család életébe. Ezúttal a reflektorfény az érintett családokban nevelkedő testvérgyerekek helyzetére, a testvérek közt kibontakozó, életre szóló véd- és dacszövetségre irányul. Különleges fókuszú könyvet tart a kezében az olvasó, amely egy kisgyerek szemszögéből kalauzul végig minket a család mindennapjain, mégis rengeteget mutat meg és ad az elfogadásból, amire a felnőttek világában is oly nagy szükség van! Ajánlom szeretettel minden különleges szuperhőst nevelő szülőnek, pedagógusnak és minden kisgyereknek!"

Deliága Éva gyermekpszichológus


További bájos, érdekes és fejlesztő mesekönyvek lelhetőek fel a Book24.hu széles választékában. Fedezd fel teljes kínálatunkat a gyermekkönyvek, valamint a család és szülők kategóriában!