Nincs engedélyezve a javascript.

Megjelent a Micsoda család!

Az idei gyermeknapon megjelent a „Micsoda család!”, az első szivárványcsaládokról szóló mesekönyv Magyarországon - jelentette be a Szivárványcsaládokért Alapítvány a Facebook-oldalán. A megjelenést annak céljából időzítették így, hogy felhívják a figyelmet arra, a szivárványcsaládok jogai sokszor sérülnek, joghátrányt jelent az öröklés vagy az, hogy a gyereket nevelő szivárványcsaládban a pár egyik tagja sem lehet teljes értékű szülő. A könyvet Szabó T. Anna József Attila-díjas költő fordította magyarra, a kötet szerkesztője pedig Nagy M. Boldizsár.

A meséket Lawrence Schimel amerikai író írta, akinek több mint 120 műve jelent már meg, legtöbb nyelven a hazánkban most debütáló „Micsoda család!” gyermekkönyv. A mesék egyszerű, hétköznapi jeleneteken keresztül mutatják be a szivárványcsaládok életét. A történetek így minden gyereknek izgalmasak és érdekesek, nem csak a szivárványcsaládban élőknek.

A mesekönyv megjelenését hatnapos kampány előzte meg, amelyben kortárs magyar írók, költők, meseírók és műfordítók vallottak arról, hogy számukra mit jelent a család, miért sokfélék a családok, és mit jelentenek a gyerekeknek. A Szivárványcsaládokért Alapítvány közösségi felületein megjelent videókban a kötet fordítója, Szabó T. Anna mellett Berg Judit – író, Dániel András – író, illusztrátor, Dragomán György, Fiala Borcsa, Finy Petra szerzői oldal, Grecsó Krisztián, Nádasdy Ádám, Nádori Lídia, Parti Nagy Lajos, Péterfy-Novák Éva, Péterfy Gergely, és Tompa Andrea szólaltak meg. Volt, aki mesét írt erre az alkalomra, volt, aki verset és olyan is, aki egy-egy saját történet vagy monológ formájában mondta el a gondolatait vagy véleményét a családokról.

Lawrence Schimel - Micsoda család!

Egy kisfiú korábban ébred, mint mindenki más...vagy csak majdnem mindenki más? Ideje ágyba bújni, de Rexnek, a kislány kutyájának más tervei vannak… Két szivárványcsalád története, akiknek épp úgy telnek a mindennapjai, mint bárki másnak: tele vidámsággal és szeretettel.

Micsoda család!
23.png

Micsoda család!

Lawrence Schimel
Szivárványcsaládokért Alapítvány, 2021.

Z. Kiss Adrienn - Különleges testvérek

"Az autizmussal élő gyermek különleges színt, új kihívásokat hoz egy család életébe. Ezúttal a reflektorfény az érintett családokban nevelkedő testvérgyerekek helyzetére, a testvérek közt kibontakozó, életre szóló véd- és dacszövetségre irányul. Különleges fókuszú könyvet tart a kezében az olvasó, amely egy kisgyerek szemszögéből kalauzul végig minket a család mindennapjain, mégis rengeteget mutat meg és ad az elfogadásból, amire a felnőttek világában is oly nagy szükség van! Ajánlom szeretettel minden különleges szuperhőst nevelő szülőnek, pedagógusnak és minden kisgyereknek!"

Deliága Éva gyermekpszichológus

Különleges testvérek
23.png

Különleges testvérek

Mindketten szuperhősök vagyunk

Z. Kiss Adrienn
Magánkiadás, 2020.

További bájos, érdekes és fejlesztő mesekönyvek lelhetőek fel a Book24.hu széles választékában. Fedezd fel teljes kínálatunkat a gyermekkönyvek, valamint a család és szülők kategóriában!