Nincs engedélyezve a javascript.

Legnépszerűbb Agatha Christie könyvek

poirot600x400.jpg

Agatha Christie, a detektívregények koronázatlan királynője, olyan klasszikusokat teremtett, melyek generációk számára szolgálnak izgalommal és rejtéllyel. Élete titkokkal átszőtt volt, ami inspirációul szolgált munkásságához, és kifinomult szövegei által örökre beírta nevét az irodalom nagykönyvébe.

Már gyermekként megmutatkozott írói hajlama, mikor tízéves korában megírta első történetét, amit azonban sosem publikált. Később a világháború idején kórházi ápolónőként dolgozott, ami aztán inspirációt nyújtott későbbi munkáihoz is.

1914-ben Agatha házasságot kötött, és ez az időszak számos fordulatot hozott az életében. Férje más nővel megcsalta, de Christie sosem vált el tőle hivatalosan, ez a bizonytalanság kihatott írásműveire is, hiszen több művében is félrevezető nyomok és árnyalt kapcsolati szálak tűnnek fel.

Christie az első világháború után kezdett publikálni, és azonnal nagy sikereket ért el. A „Sherlock Holmes női megfelelőjeként” emlegették, és a következő évtizedek során megalkotta a detektívregény műfajának egyik legjelentősebb ikonját: Hercule Poirot-t, a belga detektívet, valamint Miss Marple-t, a nyugdíjas hölgyet, aki kis falujában old meg bűnügyeket.

Agatha Christie műveit több mint száz nyelvre fordították le, és több mint kétszáz millió példányban adták el világszerte.

Mert többen nincsenek

Agatha Christie leghíresebb és legnépszerűbb krimijében, amely korábban Tíz kicsi néger címen jelent meg magyarul, nyolc ember kap meghívást egy kis szigetre - ahol aztán az időjárás szeszélye elvágja őket a külvilágtól, a szakácsnővel és az inassal együtt. Rejtélyes meghívójuk furcsa módon nem bukkan fel, de a vendégeket ez eleinte nem zavarja: a szakácsnő remekül főz, és a portói bor kiváló. A vacsora után azonban megszólal egy hang, amely mindannyiukat megvádolja. Éspedig azzal, hogy gyilkosságban vétkesek. Egyikük nem sokkal később meghal... és az ebédlőasztalon a tíz kicsi katonafigurából egy eltűnik.

Mert többen nincsenek

Mert többen nincsenek

Agatha Christie
Helikon Kiadó, 2023.09.06.

Szentivánéji krimik

Nyár, melegszik az idő, és szárba szökken a gonoszság is. Agatha Christie nyomozói ördögi kihívásokkal néznek szembe szerte a világban: Cornwallban, a francia Riviérán, a delphoi templom tövében vagy vidéki úriházakban. Sőt még James Bond is feltűnik ezeken a lapokon... bár ő egy másik James Bond.

Ahogy a Biblia írja, Isten felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra. A jókat ebben a kötetben is Miss Marple, Hercule Poirot, Parker Pyne, Mr. Harley Quin, valamint Tommy és Tuppence képviseli.

Szentivánéji krimik

Szentivánéji krimik

Agatha Christie
Helikon Kiadó, 2022.

Életem

Agatha Christie önéletrajzi könyve időutazásra hívja az olvasót. Az írónő könnyed stílusban, ugyanakkor mély őszinteséggel meséli el saját és családja életét. A fiatal Agathával átélhetjük a táncestek kellemes hangulatát, a párválasztás korabeli nehézségeit, a társadalmi elvárásoknak való megfelelés kényszerét. Az ifjúkori kellemes élmények után megjelennek a háborús borzalmak is, hiszen Agatha ápolónőként közvetlen közelről tapasztalhatta meg a frontról a kórházba került sebesültek szenvedéseit. Az önéletrajz nem csak a korabeli Angliát mutatja be, hiszen az írónő élete során rengeteget utazott, szinte az egész világot bejárta. A közvetlen hangnemben elmesélt történetek sorozata egy egész világot nyit meg az olvasó számára, ugyanakkor átfogó képet, összegzést nyújt a krimi királynőjének gazdag munkásságáról.

Életem

Életem

Agatha Christie
Helikon Kiadó, 2021.

Gyilkosság az Orient expresszen

A híres Orient expressz a hóban vesztegel. Az egyik utas holtan fekszik a kabinjában, testét tizenkét késszúrás járta át. Az ajtó belülről zárva. A vonaton tizenkét utas maradt, a legkülönbözőbb társadalmi osztályból és nemzetiségből, ám mind egyre idegesebbek. Vagy van más is, ami összeköti őket?

Hercule Poirot, a legendás nyomozó csak a kis szürke agysejtjeire támaszkodhat a hóviharban rekedt luxusvonaton. Egyetlen dolog biztos: a gyilkos az utasok közt van, és Poirot-nak meg kell találnia, mielőtt újra lesújt.

Gyilkosság az Orient expresszen - Helikon Zsebkönyvek 121.

Gyilkosság az Orient expresszen - Helikon Zsebkönyvek 121.

Agatha Christie
Helikon Kiadó, 2022.
Helikon zsebkönyvek