Nincs engedélyezve a javascript.

Legjobb romantikus könyvek

A romantika mindenki számára mást jelent, de ha romantikus könyvet keresünk, elsősorban olyan történetet képzelünk el, amelyben szerelem szövődik szimpatikus főhősök között, de egyéb magasztos érzelmek sem kizártak, lehetőleg pozitív végkifejletre számítunk, azonosulni tudunk a szereplőkkel és a történettel, esetleg tanulunk is belőle.

Az alábbiakba ilyen témájú műveket ajánlunk kínálatunkból, nem feltétlenül csak hagyományos regények formájában, igazi romantikus korokat idézve vagy éppen aktualitásokat boncolgatva.

Müller Péter - Vallomás a szerelemről

"Szerelmes vagyok. Hatvankét éve.” – ki ne vágyna ilyen kijelentésre a párjától? Létezik egyáltalán ilyen? Müller Péter önvallomása nemcsak saját életéről és feleségéhez fűződő viszonyáról szól, hanem a férfi-nő kapcsolat társadalmi változásairól, a „szívvel-látás” misztériumáról, együttlétről és magányról, dualitásról és olyan örök kérdésről, hogy van-e Igazi. A Vallomás a szerelemrőlnemcsak egy emberöltő alatt megélt személyes tapasztalatokat, hanem a témát érintő történelmi időkön átívelő felfedezéseket taglal.

Vallomás a szerelemről
23.png

Vallomás a szerelemről

Müller Péter
Rivaldafény, 2018.

Karády Anna - A füredi lány

A szerelem nem ismer határokat – szokták mondani. Karády Annaregényében, A füredi lányban nemcsak a tér, de az idő sem akadály. Az írónő, akárcsak első regényének főhőse maga is balatonfüredi jogász, aki régóta kutatja a város múltját. Ez inspirálta a XXI. századi Almássy Anna történetét, aki egyszer csak az Úr 1763. esztendejében találja magát. Az abszurd helyzetből és a furcsa világból ki kell valahogy jutnia… Ám addig is megérinti valami, vagy inkább valaki, akitől többszáz év választja el, az értékrendjük is nagyon különböző, a vonzalomnak azonban nem szabhat gátat semmi.

A füredi lány
23.png

A füredi lány

Karády Anna
GAMMA Kiadó, 2021.
A füredi lány

Bridgerton család történetei

Ha szeretsz a történelmi időkben kalandozni, a Bridgerton család történeteivel a XIX. századba repülhetsz vissza. Julia Quinn népszerű sorozata nem véletlenül szerepel a sikerlistákon: fordulatos, helyenként vicces, izgalmas és igazán romantikus. A 9+1 kötetes sorozatból a Netflixen filmes széria is készül, az elkészült epizódok nagy népszerűségnek örvendenek!

A herceg és én - A Bridgerton család 1. (filmes borítóval)
23.png

A herceg és én - A Bridgerton család 1. (filmes borítóval)

Julia Quinn
Gabo Kiadó, 2021.
A Bridgerton család

Kendall Ryan - A játszótárs

A kétezres években a párkapcsolatok, a szerelem dinamikája elég sokat változott az elmúlt évszázadokhoz képest. Lehet-e a gyerekkori barát egykor idegesítő kishúgával szerelembe esni, miután mindenki felnő? A játszótársból kiderül, ha könnyed, szexi és vicces olvasmányra vágysz. Kendall Ryan regénye nem okoz csalódást!

A játszótárs
23.png

A játszótárs

Kendall Ryan
Álomgyár Kiadó, 2021.
Társas játék

Kylie Scott & Audrey Carlan - Love Under Quarantine - Karanténszerelem

Lassan egy éve távolságot kell tartanunk mindenkitől. Ilyenkor nehéz új kapcsolatot kialakítani, arra is kevés az esély, hogy egyáltalán megismerkedünk valakivel. Hacsak nem költözik valaki váratlanul éppen a szomszéd lakásba, nem üldögél a szomszéd balkonon, ahonnan ellenállhatatlan pillantásokkal néz át, hacsak nem lesz szimpatikus – vagy ennél még több. Ennyi elég, hogy elinduljon a karanténfantázia, de lesz-e ebből Karanténszerelem és mi lesz a folytatása, ha minden a régi kerékvágásban megy tovább?  Ezeket a kérdéseket feszegeti Kylie Scott és Audrey Caarlan 18 éven felülieknek ajánlott könyve.

Love Under Quarantine - Karanténszerelem
23.png

Love Under Quarantine - Karanténszerelem

Kylie Scott
Könyvmolyképző Kiadó, 2021.
Rubin pöttyös könyvek