Legjobb krimi könyvek, melyek garantáltan ébren tartanak

A krimi egy igazán izgalmas és fantasztikus műfaj, hiszen a könyvekben elgondolkodtató, sokszor hátborzongató bűntényeket göngyölítenek fel az írók. Az olvasók a történetek főhőseivel együtt deríthetnek fényt a részletekre, így a legjobb krimi könyvek garantálják, hogy lebilincselik a műfaj szerelmeseit kedvenc könyvolvasó sarkukban. Cikkünkben bemutatunk 10 krimi könyvet, amit érdemes elolvasni. Derítse fel Ön is a krimik lélegzetelállító, misztikus világát a Book24-gyel!


Legjobb krimi könyvek: 10 hátborzongatóan zseniális történet

Stephen King: A kívülálló

Stephen King nevét valószínűleg nem kell megmagyaráznunk kedves olvasóinknak, hiszen évtizedek óta a világ egyik legismertebb krimi, thriller és horror írója. A kívülálló című  regénye - a többi kötetéhez hasonlóan – az utolsó lapjáig egy fantasztikus alkotás. Az író bevezet minket egy oklahomai kisváros mindennapjaiba, ahol egy 11 éves kisfiú holttestére bukkannak, akit brutálisan megerőszakoltak, meggyilkoltak és megcsonkítottak. Vajon ki lehet a gyilkos? Ki az, aki egy ilyen szörnyű tettre képes? A rendőrség a helyi gimnázium irodalomtanárát, egyben baseball edzőjét gyanúsítja, akinek kikezdhetetlen alibije van. Hogyan lehetett Terry Maitland egyszerre két helyen? A kívülálló könyv rejtélye végig izgalomban tartja az olvasót, a Mester zseniális megoldásainak köszönhetően, amely egyszerre hihetetlen és kétségbevonhatatlan. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti Stephen King regényeit, és egy bravúros olvasmányra vágyik. A regényt 2020-ban a rajongók film formájában is élvezhetik majd.

Novák Gábor, David Koepp: Hűtőkamra

A 21. Század Kiadó tudhatja magáénak a Jurassic Park és az Indiana Jones alkotójának, David Koeppnek első regényét, a Hűtőkamra című könyvet. Novák Gábor fordításában kalandozhatunk el Roberto Diaz, a Pentagon bioterror ügynökének világába, aki egy mutációra képes organizmusra bukkan. A gond csak az, hogy ez a lény a Föld teljes élővilágát képes kiirtani. Diaz eltemeti egy ritkán használt katonai bázis alatt kialakított hűtőraktárban, hogy megelőzze a tragédiát. Azonban évtizedekkel később az élőlény kiszabadul és mindent felfal, ami az útjába kerül. A szerző elkalauzolja az olvasót a krimi és a sci-fi fantasztikus keverékének világába. Szerezze be David Koepp első könyvét, ha érdekli a misztikum, a természeti jelenségek és a fantázia elegyéből születő valóság! A rajongók nagy örömére a Hűtőkamra című regényből film is készül, így egy újabb izgalmas alkotással bővül David Koepp filmjeinek listája.

Sharon Bolton: Az egyikünk hazudik

A többszörösen elismert krimi és thriller író, Sharon Bolton regényének olvasása során a rémület garantáltan a csontjáig hatol. Dr. Hammish egy briliáns orvos, akit három nő kegyetlen meggyilkolásáért ítéltek életfogytig tartó börtönbüntetésre. Maggie Rose ügyvédnő a jogi pálya mellett krimi regények írásával is foglalkozik, így szerencsésnek is mondható, hogy ő kapta meg Dr. Hammish esetét. Az orvos szerint csak Maggie képes arra, hogy kiszabadítsa őt a börtönből. Az ügyvédnő habozik, annak ellenére, hogy Hammish megengedte, hogy egy bestseller krimit írjon a megtörtént esetről. Sharon Bolton regénye számos elismerést, pozitív véleményt kapott a legnagyobb kritikusoktól, akik biztosítják az olvasót, hogy levegőt sem fog kapni a végső fordulatig. Hannibal óta nem találkoztunk egy ennyire zseniális sorozatgyilkos történetével. Ha egy igazán mesterien megszerkesztett történetre vágyik, ne hagyja ki Az egyikünk hazudik című krimi regényt!

Harriet Tyce: Vérnarancs

Harriett Tyce briliáns pszichológiai thrillere, a Vérnarancs, egy meglepő, új hangot hoz a műfajba. Alison-nak mindene megvan, amit egy fiatal nő elképzelhet magának. Egy szerető, odaadó férj, egy imádnivaló kislány és egy felfelé ívelő karrier. Azonban a látszat néha csal, ugyanis Alison számos problémával küzd: egyre többet iszik, elhanyagolja a családját, és viszonya van egy kollégájával. Alison megkapja élete első gyilkossági ügyét, amiben ügyfele nem tagadja, hogy megölte férjét. A nő beismerő vallomást akar tenni anélkül, hogy védekezne. Valami azonban nem stimmel a történetben. Meghiúsul a védelem? A felszínre buknak Alison titkai? Tartson Ön is az írónővel, aki minden olvasó elméjével játszik! A Vérnarancs című regény egy rendkívül felzaklató történet a félelemről, a vágyról, a féltékenységről, a szeretet és a gyűlölet ellentétéről. Ha egy igazán nyugtalanító és sötét olvasmányra vágyik, írja fel listájára! A New York Times bestseller szerzője, Jeff Abott szerint „A vérnarancs a pszichológiai thriller és a jogi krimi briliáns találkozása”.

David Lagercrantz: A lány, aki kétszer élt

Lagercrantz krimije bevezeti az olvasót a politikai botrányok, hatalmi játékok, és az orosz trollgyárak által manipulált gyűlöletkampányok világába. A lány, aki kétszer élt című regény a Stieg Larsson által elindított „Tetovált lány” – sorozat utolsó része. A történet elvezet minket egészen Stockholm-ig, ahol a hatóságok egy parkban egy hajléktalan férfi holttestére találnak. A férfi zsebében egy telefonszámra bukkannak, és az igazságügyi orvosszakértő megkeresi a szám tulajdonosát, Mikael Blomkvist-et. Kiderül, hogy a halott férfi többször emlegette a svéd védelmi minisztert a nyilvánosság előtt. Vajon igaz mindaz, amit mondott? Mi a kapcsolat közte és a kormány között? Blomkvist Lisbeth Salanderhez fordul segítségért. Mi lesz a történet végkimenetele? Lisbeth tud választ adni Blomkvistnek? A lány, aki kétszer élt című regény minden kérdésére választ ad. Derítse ki, hogy milyen fordulatot tartogat a sors Mikael Blomkvist és Lisbeth Salander számára! Aki olvasta Stieg Larrson sorozatát, annak a Millenium sorozat befejező része kötelező olvasmány!

 

legjobb krimi könyvek


Alex North: A Suttogó

Alex North a leeds-i egyetem szociológiai tanszékén dolgozott, mielőtt főállású író vált belőle. Mindig is érdekelték a rémtörténetek, ennek köszönhetjük A Suttogó című krimijét. A műben betekintést nyerhetünk egy özvegy férj, és kisfia mindennapjaiba. Tom Kennedy, felesége halálától lelkileg teljesen összeroppant, így az új élet reményében fiával, Jake-kel Featherbanks városába költözik. A kisvárosnak azonban sötét és rejtélyes múltja van. A Suttogó névre keresztelt szociopata bűnöző elrabolt és meggyilkolt öt kisfiút. Tizenöt év után újból eltűnik egy kisfiú, és Jake is furcsán kezd el viselkedni, ugyanis éjszakánként suttogást hall az ablaka alól. A Suttogó újra lecsapott a városra? Mi történik Jake-kel? A regény fantasztikusan bemutatja az apa-fia viszonyt, valamint betekintést ad egy rettegésben élő, misztikus városka történetébe. A krimi és a thriller műfajok kedvelői nem fogják tudni letenni ezt a magával ragadó regényt.

 

Max Manning: Én, a gyilkos

Az Én, a gyilkos című krimi egy sorozatgyilkost mutat be az olvasóknak, aki két képet küld áldozatáról. Egy felvételt a halála előtt, és egyet utána. Egy vírus még azelőtt megsemmisíti a képet, mielőtt Fenton felügyelő rátalálna a holttestre. A kegyetlen gyilkos nem áll le a játékával, újabb és újabb képeket küld a hatóságnak. Meglepő módon áldozatai számának növekedésével egyre több követőt gyűjt magának az interneten, és minden erejével azon van, hogy teljesítse rajongói kívánságát. Fenton felügyelő megszállottan keresi a gyilkost, egészen addig, míg nyomozásának köszönhetően ő és a lánya élete is veszélybe kerül. A gyilkos ezentúl már nem találomra választja ki áldozatát. Vajon Fenton felügyelővel és lányával is bővül az áldozatok listája? Az Én, a gyilkos története egy izgalmas, félelmetes krimi, egy pulzuspörgető thriller. Izgalomra vágyik? Ne hagyja ki Max Manning regényét!


Brad Meltzer: A tízedik bíró

Brad Meltzer amerikai író kivívta a jogot, hogy John Grishammel, Scott Turow-val és David Baldaccival állítsák egy sorba. Egy fantasztikusan leleményes és nagyon élvezetes thrillert írt meg A tízedik bíró címmel. A történet főszereplője Ben Addison, aki a Yale jogi karán végzett. A Legfelsőbb Bíróság új fogalmazójaként hatalmas teher és felelősség nehezedik a vállára, aminek a súlyát nem sikerült cipelnie. Ugyanis egy ügy végkimenetelét véletlenül még az ítélethirdetés előtt elárulja, ennek köszönhetően egy zsaroló milliókat nyer. Ben munkatársához és lakótársaihoz fordul segítségért, akik Washingtonban a szakma legjobbjai. Váratlan fordulatot vesz a történet, hiszen a társaság karrierje és élete is veszélybe kerül. Mi lesz a zsarolóval? Mennyire bízhat meg Ben a barátaiban? A kérdésekre a váratlan fordulatokkal tűzdelt regény sorai adnak választ minden érdeklődő olvasónak.

 

Dashiell Hammett: A máltai sólyom

Dashiell Hamett A máltai sólyom című regénye világszerte ismert kötet, minden idők egyik legfontosabb krimije. A történet középpontjában egy olyan műkincs áll, amiért valaki akár gyilkolna is. Sam Spade egy privát kopó, társának nyoma veszik, a rendőrség pedig nem sokat segít az ügy megoldásában. Feltűnik egy feminin külsejű görög származású férfi, Joel Cairo, és egy Gutman nevű kövér férfi. A nyomozás körüli kavarodást fokozza, hogy senki sem tudja, miben sántikál a két fickó. Sam Spade-nek ravasznak kell lennie, ha nem akarja, hogy ő járjon rosszul. A máltai sólyom egy zseniális alkotás, amelyből 1941-ben egy film is készült Humphrey Bogart főszereplésével.  A klasszikus film noir volt John Huston első rendezése, ami a mai napig szerepel a „minden idők száz leghíresebb filmje” listákon. A máltai sólyom egy igazi gyöngyszem, ami minden detektívregény rajongónak kötelező olvasmány. Izgulja végig Ön is Sam Spade történetét, és szurkoljon a nyomozónak a krimi / regény olvasása közben!


Dennis Lehane: Hideg nyomon

Dennis Lehane krimi története Amerikában játszódik, ahol naponta több ezer gyermek tűnik el. A Hideg nyomon című könyv egy négyéves kislány, Amanda McCready eltűnését dolgozza fel, akit egy meleg nyári éjszakán raboltak el a saját ágyából. Az egész város éjjel-nappal Amanda-t keresi, mégsem találnak nyomot a kislányhoz. Amanda nagynénje felfogad két magánnyomozót, akik komoly veszélybe sodorják életüket, hiszen nyomozásuk a drogüzérek, pedofilok és könyörtelen gyilkosok világába vezet. Visszatérnek-e azok, akik az eltűntek nyomába erednek? Mennyi az esély arra, hogy a kislányt élve találják meg? Dennis Lehane fantasztikus regényéből Ben Affleck többszörös díjnyertes filmet készített. A krimi műfaj kedvelőinek ajánljuk az izgalmas, horrorisztikus történetet. Ha Ön is szereti a misztikus, kérdésekkel teli olvasmányokat, ne hagyja ki a Hideg nyomon című könyvet sem! Dennis Lehane fantasztikus megoldásai végig izgalommal és reménnyel töltik el az olvasót.

A krimik rejtélyes világa

Aki szeret olvasni, az pontosan tudja mennyi rejtélyt, gondolkodtató/meglepő fordulatot tartalmaznak a krimi könyvek. Olvasás közben szabadjára engedheti fantáziáját, elkalandozhat a misztikus világban, különböző sejtésekkel és megoldó képletekkel állhat elő. Egy film nem ezt az élményt nyújtja, hiszen kikapcsol az agya és csak nézi az egymás után megjelenő filmkockákat. A krimik világa olvasva az igazi! A Book24 krimi kínálatában számos olyan regényt találhat, amelyek garantáltan egy másik világba vezetik, miközben izgalmakkal és megoldásra váró ügyekkel találkozhat.