Nincs engedélyezve a javascript.

Legjobb krimi könyvek

A krimi egy igazán izgalmas és fantasztikus műfaj, hiszen a könyvekben elgondolkodtató, sokszor hátborzongató bűntényeket göngyölítenek fel az írók. Az olvasók a történetek főhőseivel együtt deríthetnek fényt a részletekre, így a legjobb krimi könyvek garantálják, hogy lebilincselik a műfaj szerelmeseit kedvenc könyvolvasó sarkukban. Cikkünkben bemutatunk 10 krimi könyvet, amit érdemes elolvasni. Derítse fel Ön is a krimik lélegzetelállító, misztikus világát a Book24-gyel!

Legjobb krimi könyvek: 10 hátborzongatóan zseniális történet

Stephen King: A kívülálló

Stephen King nevét valószínűleg nem kell megmagyaráznunk kedves olvasóinknak, hiszen évtizedek óta a világ egyik legismertebb krimi, thriller és horror írója. A kívülálló című  regénye - a többi kötetéhez hasonlóan – az utolsó lapjáig egy fantasztikus alkotás. Az író bevezet minket egy oklahomai kisváros mindennapjaiba, ahol egy 11 éves kisfiú holttestére bukkannak, akit brutálisan megerőszakoltak, meggyilkoltak és megcsonkítottak. Vajon ki lehet a gyilkos? Ki az, aki egy ilyen szörnyű tettre képes? A rendőrség a helyi gimnázium irodalomtanárát, egyben baseball edzőjét gyanúsítja, akinek kikezdhetetlen alibije van. Hogyan lehetett Terry Maitland egyszerre két helyen? A kívülálló könyv rejtélye végig izgalomban tartja az olvasót, a Mester zseniális megoldásainak köszönhetően, amely egyszerre hihetetlen és kétségbevonhatatlan. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti Stephen King regényeit, és egy bravúros olvasmányra vágyik. A regényt 2020-ban a rajongók film formájában is élvezhetik majd.

A kívülálló

A kívülálló

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2020.

Novák Gábor, David Koepp: Hűtőkamra

A 21. Század Kiadó tudhatja magáénak a Jurassic Park és az Indiana Jones alkotójának, David Koeppnek első regényét, a Hűtőkamra című könyvet. Novák Gábor fordításában kalandozhatunk el Roberto Diaz, a Pentagon bioterror ügynökének világába, aki egy mutációra képes organizmusra bukkan. A gond csak az, hogy ez a lény a Föld teljes élővilágát képes kiirtani. Diaz eltemeti egy ritkán használt katonai bázis alatt kialakított hűtőraktárban, hogy megelőzze a tragédiát. Azonban évtizedekkel később az élőlény kiszabadul és mindent felfal, ami az útjába kerül. A szerző elkalauzolja az olvasót a krimi és a sci-fi fantasztikus keverékének világába. Szerezze be David Koepp első könyvét, ha érdekli a misztikum, a természeti jelenségek és a fantázia elegyéből születő valóság! A rajongók nagy örömére a Hűtőkamra című regényből film is készül, így egy újabb izgalmas alkotással bővül David Koepp filmjeinek listája.

Hűtőkamra

Hűtőkamra

David Koepp
21. Század Kiadó, 2019.

Sharon Bolton: Halj meg kétszer!

Ragyogóan indul hajnalban a léghajós kirándulás az angol táj fölött. Ám a tizenhárom utasból nemsokára csak egyvalaki marad életben. Éppen az, aki szemtanúja volt egy kegyetlen gyilkosságnak, amelyet akkor követtek el, amikor a léghajó ellebegett a szörnyűség fölött.

Sharon Bolton tűhegyes pszichológiai érzékkel megírt, sodró lendületű krimijei eddig 16 országban ejtették ámulatba az olvasókat. Különleges tehetségét a magyar közönség is elismerte: a nagy sikerű, csavaros történetű Egyikünk hazudik című regénye több héten át szerepelt a hazai sikerlistákon. 

Halj meg kétszer!

Halj meg kétszer!

Sharon Bolton
Lettero Kiadó, 2019.

Harriet Tyce: Vérnarancs

Harriett Tyce briliáns pszichológiai thrillere, a Vérnarancs, egy meglepő, új hangot hoz a műfajba. Alison-nak mindene megvan, amit egy fiatal nő elképzelhet magának. Egy szerető, odaadó férj, egy imádnivaló kislány és egy felfelé ívelő karrier. Azonban a látszat néha csal, ugyanis Alison számos problémával küzd: egyre többet iszik, elhanyagolja a családját, és viszonya van egy kollégájával. Alison megkapja élete első gyilkossági ügyét, amiben ügyfele nem tagadja, hogy megölte férjét. A nő beismerő vallomást akar tenni anélkül, hogy védekezne. Valami azonban nem stimmel a történetben. Meghiúsul a védelem? A felszínre buknak Alison titkai? Tartson Ön is az írónővel, aki minden olvasó elméjével játszik!

A Vérnarancs című regény egy rendkívül felzaklató történet a félelemről, a vágyról, a féltékenységről, a szeretet és a gyűlölet ellentétéről. Ha egy igazán nyugtalanító és sötét olvasmányra vágyik, írja fel listájára!

A New York Times bestseller szerzője, Jeff Abott szerint „A vérnarancs a pszichológiai thriller és a jogi krimi briliáns találkozása”.

Vérnarancs

Vérnarancs

Tudom, hogy rossz az, amit teszek. De képtelen vagyok leállni.

Harriet Tyce
Álomgyár Kiadó, 2018.

David Lagercrantz: A lány, aki kétszer élt

Lagercrantz krimije bevezeti az olvasót a politikai botrányok, hatalmi játékok, és az orosz trollgyárak által manipulált gyűlöletkampányok világába. A lány, aki kétszer élt című regény a Stieg Larsson által elindított „Tetovált lány” – sorozat utolsó része. A történet elvezet minket egészen Stockholm-ig, ahol a hatóságok egy parkban egy hajléktalan férfi holttestére találnak. A férfi zsebében egy telefonszámra bukkannak, és az igazságügyi orvosszakértő megkeresi a szám tulajdonosát, Mikael Blomkvist-et. Kiderül, hogy a halott férfi többször emlegette a svéd védelmi minisztert a nyilvánosság előtt. Vajon igaz mindaz, amit mondott? Mi a kapcsolat közte és a kormány között? Blomkvist Lisbeth Salanderhez fordul segítségért. Mi lesz a történet végkimenetele? Lisbeth tud választ adni Blomkvistnek? A lány, aki kétszer élt című regény minden kérdésére választ ad. Derítse ki, hogy milyen fordulatot tartogat a sors Mikael Blomkvist és Lisbeth Salander számára! Aki olvasta Stieg Larrson sorozatát, annak a Millenium sorozat befejező része kötelező olvasmány!

A lány, aki kétszer élt

A lány, aki kétszer élt

Millennium sorozat 6.

David Lagercrantz
Animus Könyvek, 2019.
Skandináv krimik

Alex North: A Suttogó

Alex North a leeds-i egyetem szociológiai tanszékén dolgozott, mielőtt főállású író vált belőle. Mindig is érdekelték a rémtörténetek, ennek köszönhetjük A Suttogó című krimijét. A műben betekintést nyerhetünk egy özvegy férj, és kisfia mindennapjaiba. Tom Kennedy, felesége halálától lelkileg teljesen összeroppant, így az új élet reményében fiával, Jake-kel Featherbanks városába költözik. A kisvárosnak azonban sötét és rejtélyes múltja van. A Suttogó névre keresztelt szociopata bűnöző elrabolt és meggyilkolt öt kisfiút. Tizenöt év után újból eltűnik egy kisfiú, és Jake is furcsán kezd el viselkedni, ugyanis éjszakánként suttogást hall az ablaka alól. A Suttogó újra lecsapott a városra? Mi történik Jake-kel?

A regény fantasztikusan bemutatja az apa-fia viszonyt, valamint betekintést ad egy rettegésben élő, misztikus városka történetébe. A krimi és a thriller műfajok kedvelői nem fogják tudni letenni ezt a magával ragadó regényt.

A Suttogó

A Suttogó

Alex North
Gabo Kiadó, 2019.

Max Manning: Én, a gyilkos

Az Én, a gyilkos című krimi egy sorozatgyilkost mutat be az olvasóknak, aki két képet küld áldozatáról. Egy felvételt a halála előtt, és egyet utána. Egy vírus még azelőtt megsemmisíti a képet, mielőtt Fenton felügyelő rátalálna a holttestre. A kegyetlen gyilkos nem áll le a játékával, újabb és újabb képeket küld a hatóságnak. Meglepő módon áldozatai számának növekedésével egyre több követőt gyűjt magának az interneten, és minden erejével azon van, hogy teljesítse rajongói kívánságát. Fenton felügyelő megszállottan keresi a gyilkost, egészen addig, míg nyomozásának köszönhetően ő és a lánya élete is veszélybe kerül. A gyilkos ezentúl már nem találomra választja ki áldozatát. Vajon Fenton felügyelővel és lányával is bővül az áldozatok listája? Az Én, a gyilkos története egy izgalmas, félelmetes krimi, egy pulzuspörgető thriller. Izgalomra vágyik? Ne hagyja ki Max Manning regényét!

Én, a gyilkos

Én, a gyilkos

Max Manning
Művelt Nép Könyvkiadó, 2019.

Brad Meltzer: A sors könyve

Hat perc múlva egyikünk meghal.
Ez a sorsunk. Nem is sejtjük.
Így mesél Wes Holloway, az egykor öntelt és ambiciózus elnöki segéd arról a napról, amely örökre megváltoztatta az életét. Azon a július negyedikén Wes beültette az elnök legrégibb barátját, Ron Boyle-t az elnöki limuzinba. Az utazás végére Wes maradandó sérüléseket szenvedett, Boyle pedig meghalt egy őrült merénylő áldozataként.
Nyolc évvel később Wes felismeri Boyle-t Malajziában, épen és egészségesen. Abban a pillanatban Wesnek lehetősége nyílik, hogy felülírja élete legrosszabb napját. Megpróbálja kideríteni, mi is történt valójában; ennek során egy évtizedes elnöki keresztrejtvényre bukkan, titokzatos tényekre, amelyek a szabadkőművesek történetében gyökereznek, és egy kétszáz éves kódra, melyet Thomas Jefferson alkotott.
De Wes arra nem jön rá, hogy a sors könyve mindenki titkait őrzi. Különösen azokat, amelyekért érdemes meghalni.

A sors könyve

A sors könyve

Brad Meltzer
Gabo Kiadó, 2007.

Dashiell Hammett: A máltai sólyom

Dashiell Hammett A máltai sólyom című regénye világszerte ismert kötet, minden idők egyik legfontosabb krimije. A történet középpontjában egy olyan műkincs áll, amiért valaki akár gyilkolna is. Sam Spade egy privát kopó, társának nyoma veszik, a rendőrség pedig nem sokat segít az ügy megoldásában. Feltűnik egy feminin külsejű görög származású férfi, Joel Cairo, és egy Gutman nevű kövér férfi. A nyomozás körüli kavarodást fokozza, hogy senki sem tudja, miben sántikál a két fickó. Sam Spade-nek ravasznak kell lennie, ha nem akarja, hogy ő járjon rosszul. A máltai sólyom egy zseniális alkotás, amelyből 1941-ben egy film is készült Humphrey Bogart főszereplésével.  A klasszikus film noir volt John Huston első rendezése, ami a mai napig szerepel a „minden idők száz leghíresebb filmje” listákon. A máltai sólyom egy igazi gyöngyszem, ami minden detektívregény rajongónak kötelező olvasmány. Izgulja végig Ön is Sam Spade történetét, és szurkoljon a nyomozónak a krimi / regény olvasása közben!

A máltai sólyom

A máltai sólyom

(E-könyv)
Hammett Samuel Dashiell
21. Század, 2018.

Dennis Lehane: Az éjszaka törvénye

Dennis Lehane regénye egyszerre kalandos és lírai utazás a húszas-harmincas évek Amerikájába, egy mára legendássá vált, letűnt korszak mélyére, amelyben virágzott a szeszcsempészet, a bűnözőket hősként tisztelték, és a gyarlóság az ország nemzeti erényének számított. A könyvből Ben Affleck rendezett nagy sikerű filmet 2017-ben, aminek ráadásul ő a főszereplője is Siena Miller, Zoe Saldana, Scott Eastwood, Brendan Gleeson és Chris Cooper mellett.

Joe Coughlin, Boston rendőrkapitányának legkisebb fia tolvajként bontogatja szárnyait. Egy balul elsült kaszinórablás közben megismerkedik Emma Goulddal, találkozásuk pedig örökre megváltoztatja az életét. Hamarosan a saját bőrén kénytelen megtapasztalni, mit is jelent valójában az éjszaka törvénye, és milyen árat kell fizetnie azért, ha életben akar maradni az alvilágban. Joe-nak vág az esze, ami bűnözői körökben ritka adottság, ezért szédületes gyorsasággal kapaszkodik egyre magasabbra a szervezett bűnözés ranglétráján, ám a sorsát így sem kerülheti el.

Az éjszaka törvénye

Az éjszaka törvénye

Dennis Lehane
Agave Könyvek, 2017.

A krimik rejtélyes világa

Aki szeret olvasni, az pontosan tudja mennyi rejtélyt, gondolkodtató/meglepő fordulatot tartalmaznak a krimi könyvek. Olvasás közben szabadjára engedheti fantáziáját, elkalandozhat a misztikus világban, különböző sejtésekkel és megoldó képletekkel állhat elő. Egy film nem ezt az élményt nyújtja, hiszen kikapcsol az agya és csak nézi az egymás után megjelenő filmkockákat. A krimik világa olvasva az igazi! A Book24 krimi kínálatában számos olyan regényt találhat, amelyek garantáltan egy másik világba vezetik, miközben izgalmakkal és megoldásra váró ügyekkel találkozhat.