Nincs engedélyezve a javascript.

Legjobb könyvek nőknek, nőktől: 10 inspiráló és izgalmas kötet

A női irodalom fogalma a hetvenes években jelent meg a feminista elméletalkotással párhuzamosan. A női irodalom tartalma szerint, egy tudatos szembenézés a nők helyzetével. A művekben egy specifikus női esztétika jelenik meg, valamint a hangsúly az önmegtapasztaláson van. Fontos leszögezni, hogy a női irodalom könyvei nem feltétlenül a feminizmus jegyeire épülnek, ezeket a műveket nem csak nők, de férfiak is olvassák. Bejegyzésünkben bemutatunk 10 könyvet nőknek, amelyeket kifejezetten nekik ajánlunk. A BOOK24 oldalán számos olyan könyvet találhatnak, amelyek olvasása közben sokat tanulhatnak és tapasztalhatnak a női sorsokról.

Legjobb könyvek nőknek, nőktől

Santa Montefiore: A Valentina utolsó útja

Az írónő 2005-ben kiadott művében egy titokzatos, egyben kalandos mesét olvashatunk. A regény főhőse egy csodaszép fiatal nő, aki megtapasztalja a háború következményeit, és egy szörnyű tragédiát él át. A történet Itáliában kezdődik, a második világháború után, ahol ugyan a háborúnak és a csatáknak vége, az árnyék még mindig ott kísért. A tragikus csatározás közben egy különc arisztokratát kegyetlenül meggyilkolnak gyönyörű kastélyában. Ezután hirtelen fordulatot vesz a történet, ugyanis Santa Montefiore elrepít minket 1971-be, amikor egy pillanat alatt Londonban találjuk magunkat. Megismerkedhetünk egy hedonista lánnyal, Albával, akire a régmúlt történései vannak hatással. Édesanyja meghalt, akit alig ismert, hiszen édesapja régóta titkolja előle a történetét. Alba egy régi portrét talál, és elhatározza, hogy kideríti az igazságot, amiért Olaszországba kell utaznia. Az idegen országban megismerkedik Itália történetével, ahol nemcsak édesanyja múltját fedheti fel, de rátalálhat saját boldogságára is.

Tartson Ön is Albával, derítsék ki együtt, hogy mit titkol a lány elől édesapja! Jojo Moyes írőnő szerint, Santa Montefiore története egyenesen az írónő szívéből jön, így mindenképpen ajánljuk minden nő számára a csodálatos regényt.

Szabó Magda: Magdaléna

A Kossuth-díjas magyar származású író, költő és műfordító legismertebb regénye az Abigél, amelyet film formájában is élvezhetnek az olvasók. Szabó Magda emellett számos történetet, életrajzi regényt is írt már. A Magdaléna is ilyen mű, mely 1935-ben játszódik, amikor a fiatal, tizenhat éves lány elindul felfedezni a nagyvilágot. Eddig jóformán csak szülővárosában, Debrecenben járt, azonban Bécs teljesen elvarázsolja és egy életre rabul ejteti szívét. A város szeretete mellett egy szerelem is vár rá, ugyanis itt találkozik leendő férjével, az osztrák származású Gerhard Ehrichhel.

Ha kedves olvasóink ismerik a Für Elise című regényt, tudhatják, hogy a történet Debrecenben játszódik, azonban az írónő egy folytatást ígért, ami sose készülhetett el. A Magdaléna című regény a Für Elisle nyomába ered, hiszen ez egy soha meg nem írt történet, amely regénytöredékek, levéldarabok, interjúk és kéziratok mozaikdarabkáiból tevődik össze. Az olvasók az írónő fényképalbumából származó exkluzív korabeli képekkel is találkozhatnak, amelyek hűen tükrözik a háborús eseményeket és a megélt szerelmet egyszerre.

A mű olvasása közben képzeletére bízhatja az eseményeket és már csak Önön múlik, hogy milyen regény születik ebből. A Magdaléna című könyv egy fantasztikusan megírt történet, amelyben megismerhetik az írónő életének egy kis darabkáját.

Bauer Barbara: Az élet hangja

Bauer Barbara magyar írónő, amellett, hogy anyuka és dolgozó nő, szenvedélye az írás. Az irodalom szeretetéből adódóan több regénye is született, amelyek közé tartozik Az élet hangja című mű is. Művében a történelmi eseményekhez való kapcsolódás nagy szerepet játszik. A szépirodalom műfajába tartozó regény a 20. században játszódik, amikor a magyar történelem sorsfordító pillanatot vett. Az írónő leírja a vészkorszak és a Rákosi-éra eseményeit, és feleleveníti a kor történéseit, fordulatos és megrendítő regényében.  A mű főhősei Eszter és Hanna, akik egy szerető családban nőttek fel. Nagyapjuk és édesapjuk is zenész volt, így életüket átjárta a muzsika hangja. A boldog család körül azonban a világ egyre komorabbá válik a második világháború eseményeinek hatására. A család nem tudott harcolni a rájuk törő katonák ellen, így rákényszerültek a sárga csillag viselésére. A két testvér útja hirtelen külön vált, azonban apukájuk egy utolsó útravalót még tudott nekik adni: egy dalt. A megható, sorsfordító és különleges regényt Ön is megtalálhatja a Book24 oldalán.

Cate Woods: Bárcsak ismernélek

A történelmi regények után bemutatunk egy modernebb, lazább hangvételű regényt is. Cate Woods Bárcsak ismernélek című romantikus kötetét 2018-ban adták ki. Az írónőt ekkor már az Amazon az egyik legjobb első könyves szerzőnek választotta, hiszen legelső műve reklámok nélkül is egyre sikeresebb lett. A Bárcsak ismernélek főhősnője, Percy James egy átlagos harmincas lány, akivel eddig semmi izgalmas nem történt: napi szinten várt az álommunkára, egy vékonyabb bokára és egy mindent elsöprő szerelemre. Egy nap villámcsapásként éri, amikor a világ legmodernebb társkereső szolgáltatása megkeresi őt, hogy megtalálják számára a tökéletes párt. Az EROS TECH a föld összes országában lenyomozza az emberek mobilhasználati szokásait, majd felkeresi az ügyfelek lelki társát az adatok alapján. Percy-t nagy meglepetés éri, amikor egy igen gazdag férfi telitalálataként jön ki.

Kalandozzon el Ön is a modern párkeresés világába a főhőssel, és kövesse végig Percy történetét! A kritikusok is garantálják Önnek, hogy nem nyúl mellé, ha ezt a regényt választja, hiszen egy vicces, mulatságos és szórakoztató történet vár Önre.

Rachel Gibson: Az én pasim

A szerzőnő neve ismerősen hangozhat, mivel számos bestseller regény tulajdonosa az Egyesült Államokban. Romantikus és erotikus történeteivel belopta magát a köztudatba és a női olvasók polcaira is. A Hokis sorozat 6. részeként jelent meg Az én pasim című regény, ami Las Vegasban játszódik. Középpontjában egy esküvőszervező hölgy áll, akinek sikeres a karrierje és minden a legnagyobb rendben zajlik az életében. Azonban ez a rend hirtelen felborulni látszik, és minden a feje tetejére áll, amikor egy férfi lép az életébe. Semmi gond nem lenne ezzel az úrral, ha egykor nem a gyorsan lezavart Las Vegas-i esküvőjükön ismerkedtek volna össze.

Milyen fordulatokat hozhat ez a meggondolatlan házasság? Hogyan keveredik ki a főhős ebből a zűrzavarból? Derítse ki Ön is, hogy mit rejt a szellemes, szexi románc! A New York Times bestseller írójától megszokott minőséget, mint védjegyet találhatjuk meg ebben a műben is. Rachel Gibson tömör gyönyört tár az olvasók elé, ahol a szellem, a szív és az érzékiség bámulatos harmóniájával találkozhatunk. Ugye Ön is úgy gondolja, hogy ami Vegasban történik, az ott is marad?

Kathryn Hughes: A titok

Ha egy igazán rejtélyes, szívhez szóló, reményt adó történetet szeretne olvasni, válassza A titok című regényt! Kathryn Hughes bámulatos fordulatokkal mutatja be a női sorsok összefonódását, a múlt és a jelen összekapcsolódását. Mary féltve őrizte titkát, ugyanis negyven évvel ezelőtt olyan döntést hozott, ami örökre megváltoztatta az életét, és egy olyan embernek a sorsát, akit nagyon szeretett. Beth egészen eddig nem tudta az igazságot szüleiről, azonban most mindent meg kell tennie azért, hogy kiderítse az évekkel ezelőtt zajlott eseményeket. Egy megfakult, régi újságkivágásból rádöbben, hogy halálos beteg kisfia jövőjének kulcsa a saját múltjában rejlik. Vissza kell térnie oda, ahol az egész elkezdődött, hogy kiderüljön a titok. Vajon mi történik ezután? Mi az a darab, amit Mary féltve őrzött életéből? Olvassa el a csodálatos, felemelő, nőknek szóló történetet! Egy bestseller író tollából kaphatunk képet a családról, hűségről, összetartozásról és az anyai szeretet mindent elsöprő erejéről.

Cecilia Ahern: Lantmadár

Cecilia Ahern világunk egyik legismertebb kortárs ír regényírója, akinek az Utóirat: Szeretlek című könyve hozta meg a világsikert. Legújabb regénye, a Lantmadár egy magával ragadó, romantikus történet. Laura Írország délnyugati részén él, a nagyvilágtól elzárva, a hegyek között. Egy nyári napon meglepő fordulatot vesz az élete, amikor összetalálkozik az erdőben Solomonnal. A jóképű férfi egy dokumentumfilmet forgat csapatával, viszont következő filmjükhöz éppen ihlet hiányában szenvednek. Laura felkelti érdeklődésüket, mivel a lány egy különleges képességgel rendelkezik: úgy tudja utánozni a hangokat, mint az ausztrál lantmadár. A csapat magával viszi őt Dublin városába, ahol Laurát hatalmas meglepetések érik. Egyben zúdul rá a 21. század, a közösségi média, a tv és minden más, ami korunkkal jár. Hogyan birkózik meg a lány ezzel a sok új információval? Hogyan tudja befogadni a technológiai újítások legújabb vívmányait? És végül, de nem utolsó sorban, hogyan éli meg a szerelmet? Cecilia Ahern egy fantasztikus, szívmelengető történetet mesél el az olvasóknak, akik átélhetik a szabadságvágyat és a világ mögött megbúvó csendet.

Vass Virág: Sohanő

Vass Virág magyar írót, újságírót többen ismerhetik, hiszen a Nők Lapja főszerkesztője volt, valamint az Elle magazin magyar változatának alapító-főszerkesztője. Első regényét 2009-ben adta ki, amelyet több mű is követett. A Sohanő című regénye 2014-ben látott napvilágot. Zsófi, a harmincas éveiben járó, modern cégvezető, krónikus álmatlanságban szenved. Legszívesebben éjszakánként elmenekülne a világból, ahol kalóriaszámlálók, diéták és ovulációs naptárak diktálják a tempót. Egyre többet veszekszik barátjával, Zsomborral, hiszen akadályokba ütköznek a babaváró projekt során. Zsófi történetével párhuzamosan megismerhetjük Rózát is, aki egy jó humorú, titokzatos újságíró a 20-as évek Amerikájában. Róza szabados életstílust követ, hiszen iszik, dohányzik és hajnalig szórakozik, de a pénzéért keményen dolgozik.

Hogyan kapcsolódik össze a két nő története? Mi lehet a csavar ebben az elgondolkodtató és lenyűgöző történetben? Hogyan kerülünk hirtelen a mai világból vissza az 1920-as évekbe? Találja meg a kérdésekre a választ a Sohanő című könyvben! Vass Virág művét minden nőnek el kell olvasnia!

Finy Petra: Akkor is

Finy Petra magyar író, költő gyermekműveiről, ifjúsági regényeiről és felnőtt prózaköteteiről ismert. Az Akkor is című regényében egy fájdalmasan nehéz női sorsot mutat be, amely megérinti az olvasó szívét, és együttérzést vált ki belőle.

Salamon Sára két gyermeket nevel, szereti tanítónői állását, és úgy gondolja, hogy a házasságával is minden rendben. Egyik reggel azonban férje hirtelen összepakolja a bőröndöt, és elköltözik otthonról. Otthagyja negyvenéves feleségét és két gyermekét új barátnője miatt. Kire számíthat ebben a helyzetben Sára? Hogyan éli meg, hogy hirtelen minden elromlik, és a házasságába vetett hite is eltűnik? A nő teljesen kétségbe van esve, hiszen a körülötte lévő emberek egyikében sem talál támaszt. Édesanyja túl érzékeny és kerüli őt, gyermekei még koraérettek, kicsit furcsák is. Három barátja van, akik a kollégái is egyben. Szomszédja rendkívül mogorva, már többször fel akarta jelenteni a hangoskodó gyerekek és a lépcsőházban uralkodó rendetlenség miatt. Sára életében van egy férfi is, akihez rendszeresen jár felolvasni, azonban vele még soha sem beszélt, hiszen kómában fekszik.

Finy Petra regényében olvashatunk a nők küzdelméről, a mindennapi gondokról. Keresse meg Ön is a könnyed, szókimondó regényt a Book24 oldalán!

J. K. Rowling: Az élet dolgai

J. K. Rowling angol írónőt egyik kedves olvasónknak sem kell bemutatni, hiszenmindenki ismeri a Harry Potter történeteket. Az írónő ezúttal a Harvard Egyetem végzős diákjait lepte meg beszédével, amelyet könyv formájában is elolvashatunk. A könyvet nemcsak azoknak ajánljuk, akik most kezdik felnőtt életüket, hanem azoknak is, akik szeretnének kicsit szebben, bátrabban, szabadabban élni. J. K. Rowling számos Harry Potteres utalással, a saját életéből merített példákkal, elképesztő ábrákkal szőtte tele művét. A könyv, habár rövid, annál tartalmasabb, tanulságos és gondolatébresztő szerzemény. Remek ballagási ajándék válhat belőle! Ne hagyja ki az írónő könyvét, minden Harry Potter fanatikusnak ajánlott!

A női irodalom szépségei

A női írók példát mutathatnak nőknek és férfiaknak egyaránt, hiszen tanulságos történetekről írnak regényt. A női olvasók erőt meríthetnek a regényekből, elolvashatják akár fiktív, akár valóságos karakterek sorsait. A férfiak kétségkívül megismerhetik a női gondolkodást és a női elme legmélyebb szintjeire is alámerülhetnek általuk. Bejegyzésünkben tíz olyan történetet mutattunk be Önöknek, amelyek mindenki számára ajánlott művek. Ezek a könyvek elgondolkodtatnak, elvarázsolnak és magukkal ragadnak. Válasszon egyet Ön is a BOOK24 kínálatából!