Legjobb horror könyvek

Lépjünk át egy olyan világba, ahol hátborzongató dolgok történnek, ahol a félelemé és a rettegésé a főszerep! Sokan közülünk szeretünk a horror könyvek bűvöletében lenni, egy olyan valószerűtlen világban, ahol bármi megtörténhet. A horror könyvek középpontjában a félelem áll, a történetek leggyakrabban természetfeletti lényekről, gyilkosságokról, megmagyarázhatatlan esetekről szólnak. A pszichés horror az elmével játszik, míg a vizuális változat film formájában tartja rettegésben a nézőt. A horrorsztoriknak sok esetben a szórakozás és a borzongás egyszerre a célja. A horror könyvek jó választásnak bizonyulnak azok számára, akik szeretik az izgalmas és a képzeletet erősen megmozgató történeteket. Ha minden horror rajongó már rongyosra olvasta a legtöbb Joe Hill, Ray Bradbury vagy Stephen King könyvet, bejegyzésünkben további tíz fantasztikus alkotást találhat, amit vétek lenne kihagyni.

Patricia Gibney: Titkok terhe

Patricia Gibney krimi sorozata több mint egy millió példányban kelt már el világszerte. A Lottie Parker könyvek ötödik része, a Titkok terhe egy újabb hátborzongató krimi, ahol a híres nyomozó fiának egy kedves barátját találják meg egy virágágyásban. Néhány nappal később egy újabb holttestre bukkannak. Vajon Lottie-nak sikerül megtalálnia a gyilkost? A könyv egészen az utolsó oldalig kételyek és izgalmak között tartja az olvasót. A regény 2018-ban látott napvilágot és a rajongók örömére további két kötetben folytatódik Lottie Parker misztikus élete.

 

Daniel Cole: Végjáték

Daniel Cole váratlan fordulatokkal teli Rongybaba sorozatát már több mint harminc nyelvre fordították le, a thrillersorozat világsikereket ért el. A befejező rész Végjáték címmel jelent meg 2019-ben, amelyben visszatér a kegyvesztetté vált William Wolf Fawkes nyomozó és társa, Emily Baxter. A Végjáték egy rendkívül sötét, két szálon futó izgalmas thriller egy igazán fondorlatos gyilkossal. Daniel Cole-nak a trilógia befejező kötetében sikerül elvarrni a szálakat, és egy méltó lezárást adni a Rongybaba sorozatnak. A rajongók minden kérdésére fény derül, így akit eddig izgalomban tartott a történet, ne hagyja ki az utolsó kötetet sem!

 

Helen Fitzgerald: Dózis

Helen Fitzgerald ausztrál bestseller író egyik leghíresebb krimije Dózis címmel jelent meg, amelyet eredetileg 2013-ban adtak ki. A műben találkozhatunk hazugsággal, mindent felőrlő bűntudattal és egy szörnyű tragédiával. Joanna és Alistair kilenchetes kisbabájukkal Ausztráliába utaznak, amikor a csecsemő hirtelen eltűnik. Lehet, hogy a valóság még annál is szörnyűbb, mint amilyennek tűnik? Helen Fitzgerald pszichothrillere mindent elsöpör, amelyből a BBC négyrészes sorozatot forgatott. A Dózis bemutatja azt, ami mindennapi terrorban tartja a szülőket: a legmélyebb, legsötétebb félelmüket gyermekükkel kapcsolatban.

 

Stephen King: Álom doktor

A bestseller író híres thrillere, A ragyogás még nem ért véget, a folytatásban a gonosz ismét visszatér az Álom doktor című regényben. A főszerepben az a kisfiú, aki annak idején borzalmakat élt át a Panoráma Szállóban, immár felnőttként mutatkozik be újra. Dan Torrance egy hospice kórházban dolgozik ápolóként, ahol a betegek Álom doktornak kezdik el szólítani. A történet egy Danénél is erősebb ragyogással bíró kislány körül bonyolódik. A lidérces, borzongató könyv minden Stephen King rajongót fogságban tart. A thrillerből film is készült, amely 2019-ben jelent meg a mozivásznakon.

 

Stepheng King: Az

Stephen King regénye 1986-ban jelent meg, amelyet magyarul először az Európa Könyvkiadó adott ki 1995-ben. A főszerepben hét kiskamasz barát, akiknek szembe kellett szállniuk az otthonukat terrorizáló rémmel. Derry városában, a csatornákban, a lefolyókban megtalálható Az időről időre felszínre bukkan, és mindenkit elpusztít, aki az útjába áll. A hét fiú összefog, hogy legyőzze a várost megfertőző gonoszt. Stephen King vérfagyasztó regénye két kötetben jelent meg, amelyből két részes film is készült. A horror regényben olvashatunk gyerekkorról, felnőttségről, szegénységről, gazdaságról, barátságról és kirekesztettségről. Ez a könyv angol nyelven is elérhető a BOOK24 oldalán.

 

Bret Easton Ellis: Amerikai psycho

Az Amerikai pszicho Bret Easton Ellis leghíresebb regénye, amely 1991-ben Bart István fordításában jelent meg Magyarországon. A főszereplő Patrick Bateman, New York-i üzletember, aki történetét egyes szám első személyben mondja el. A sorozatgyilkos vérfagyasztó, brutális ámokfutása minden olvasót letaglóz, a hideg fejjel megkomponált kötet felkavaró hatása napokig üldöz mindenkit. A könyvben végig kísérhetjük Bateman végső becsavarodását, a ráébredést arra, hogy a rend csak egy illúzió, senki nem tud a másikról semmit. Patrick Bateman történetét film formájában is megnézhetik azok, akik látni szeretnék a megelevenedett gyilkos mészárlásait, aki még az eszközök között sem válogat.

legjobb horror könyvek

Bram Stoker: Drakula

Bram Stoker teremtette meg a világ leghíresebb vámpírfiguráját, Drakulát. Az ír származárú író 1870-ben hallott először a havasföldi uralkodó legendájáról, amely nyomán több évnyi kutatómunkával megírta Drakula című horror regényét. Jonathan Harker, angol ügyvédbojtár Erdélybe utazik a gazdag Drakula kastélyába, hogy egy ingatlan megvásárlásában segédkezzen. Amikor Harker rájön, hogy veszélyben forog az élete, már csak egy valaki segíthet, így dr. Abraham van Helsing-hez fordul, aki mindent tud Drakula életéről. A regényből számos izgalmas színpadi mű és filmfeldolgozás született.

Henry James: A csavar fordul egyet

Henry James történetét egy nevelőnő meséli el egyes szám első személyben, aki egy vidéki angliai kastélyban kap munkát. Egy idő után úgy látja, hogy a gyerekek furcsán kezdenek el viselkedni, ő maga pedig kísérteteket lát. Vajon léteznek ezek a szellemek? A kritikusok szerint A csavar fordul egyet című elbeszélés a világirodalom egyik megfejthetetlen tárgya, hiszen megjelenése, 1898 óta nem hoztak egyértelmű döntést, hogy miképp értelmezhető a történet. A könyvnek számos filmfeldolgozása született, többek között olyan híres emberekkel, mint Nicole Kidman vagy Colin Firth.


Selena B. Lowell: Démonok árnyékában

Selena B. Lowell regénye egy isten háta mögötti, minnesotai kisvárosban játszódik. A Démonok árnyékában főszereplője, Evelin szülei halála után új családhoz kerül. Mostohatestvére, Josh és barátja, Mike furcsa dolgokat élnek át születésük óta, a lányt pedig természetfeletti események sorozata kísérti. Vajon a hit elég, hogy szembeszálljanak a gonosszal? Szabó Ildikó, magyar írónő könyvében olvashatunk titokról, barátságról, romantikáról, gyűlöletről, hazugságról és démonokról.  A 2020-ban kiadott fantasy kötet megtalálható a BOOK24 kínálatában.

 

Edgar Allan Poe: A fekete macska

Listánkból nem hagyhatjuk ki Edgar Allan Poe-t, aki új műfajt teremtett annak idején az irodalomban. Az amerikai írót joggal nevezhetjük a krimi atyjának, művei egyik főhősét, Auguste Dupint a detektívek előfutárjának. A misztikus rémtörténetek hátborzongatóan izgalmasak, novelláit titokzatos bűnesetekkel, rejtélyes tettekkel tűzdelte tele. Az Alinea kiadó összegyűjtötte az író leghíresebb novelláit: A fekete macska, A Morgue utcai kettősgyilkosság, Az ellopott levél, Az áruló szív klasszikus történetei kerültek egy csokorba. Edgar Allan Poe novelláiból számos filmfeldolgozás is készült.

 

Legjobb horror könyvek a legjobb rajongóknak

A horror műfaja sok mindenkit rabul ejt: az ijesztő történetek, hátborzongató rémtettek belopják magukat az elmébe. A zsáner kedvelői igazi katarzis élményt élhetnek át a horror sztorik olvasása közben. A rémisztő történetekkel megéri olyan nagyon sietni, hiszen annyi fantasztikus írót és könyvet találhatunk a kínálatban, a könnyedebb sztoriktól kezdve az egészen brutális mészárlásokig. Bejegyzésünkben bemutattunk tíz olyan kötetet, amelyet a műfaj kedvelőinek szinte kötelező elolvasni. A legtöbb rémtörténetet az igazi rajongók film formájában is megtekinthetik, de számos novellából színházi darab is készült.