Nincs engedélyezve a javascript.

Ha nincs ideje olvasni: ezek a legjobb hangoskönyvek

A könyvszeretők/könyvrajongók sokat vitatkoznak a hangoskönyvek létén, hiszen sokan úgy gondolják, hogy ugyan olyan élményt ad, mint az olvasás. De vannak olyan vélemények is , hogy a hangoskönyvek csak egy lusta alternatívái a könyveknek. Számtalan érv szól a hagyományos könyvek mellett, szembe állítva az e-könyvekkel és a hangoskönyvekkel. Nem tudunk vitába szállni egyik féllel sem, hiszen egy hagyományos könyv nyújtja a legnagyobb élményt, de a hangoskönyveknek is számtalan előnyük van. Olvasson tovább, hogy Ön is állást tudjon foglalni, és megismerkedjen a legjobb hangoskönyvekkel!

Miért válasszon hangoskönyvet?

A hangoskönyv mindenkinek ajánlott, aki vezetés, takarítás, sétálás vagy edzés közben szeret valamit hallgatni, hiszen remek lehetőséget ad arra, hogy lefoglalja magát (kikapcsolódjon/tanuljon/szórakozzon) az egyén/ember, miközben egy másik tevékenységet végez.

Számtalan előnyt tudunk felsorakoztatni, hogy miért érdemes hangoskönyvet vásárolni. Hallgatásuk közben oda kell figyelni a narrátorra, így fejlődik afókuszáló képesség, valamint a memóriát és az emlékezőképességet is javítja. A narrátorok érzelmet és életet visznek a könyvekbe a hangjukkal, ezáltal érdekes és élő élményt kaphat a hallgató a történetről. A hangoskönyvek a vizuális típusú embereknek is rendkívül szórakoztatóak és kedvezőek, de azoknak is, akiknek szüksége van képzelőerejük fejlesztésére.

Amellett, hogy a hangoskönyvek kényelmesek, hallgatásuk több pozitív hatással is jár. A felnőttek, és a gyermekek esetében fejlődhet az olvasáspontossága, sebessége, a szövegértés és bővülhet a szókincs is. A gyermekek leginkább hallás után tanulnak a legjobban, így a hangoskönyvek edukációs célból is ideálisak. Abban az esetben, ha a gyermekek küzdenek az olvasás nehézségeivel, a hangoskönyvek egyszerűbbé és élvezetesebbé teszik számukra a tanulást.

A hangoskönyvek megannyi témát felölelnek: találhat motivációhoz, meditációhoz és sikerhez kapcsolódó könyveket, emellett népszerűek a romantikus regények, az életrajzi és pszichológiai kötetek is. A gyermekeknek számos mesekönyv megtalálható a kínálatban, így a szórakozás is garantált.

A legjobb hangoskönyvek listája

Most bemutatjuk Önöknek a legjobb és legérdekesebb hallgatható hangoskönyveket, amelyek évek óta listavezetők. A könyvletöltés mp3 formátumban saját célokra engedélyezett.

Rejtő Jenő - Az elátkozott part

Rejtő Jenő regénye bemutatja a három jó barát, Csülök, Senki Alfonz és Tuskó Hopkins, valamint a Török Szultán kalandját, akik egy szélhámosságot készülnek leleplezni. Az író könnyed, humoros stílusban írja le a szereplők helyzetét, miközben háborúval, pénzzel és az életükkel játszanak. A könyv olyan, mintha Rejtő Jenő életét naplószerűen mutatná be, egészen kamaszkorától a haláláig, Gálvölgyi János előadásában. Egy QR-kód segítségével minden kedves olvasónk letöltheti a hangfelvétel alapjául szolgáló Rejtő-regényt elektronikus könyv formájában is, így az mp3 felvétel mellett a leírt történetet is élvezhetik.

A regény mindenkinek ajánlott, aki szereti az izgalmakkal teli, érdekes történeteket, amelyek a katonai légió különleges világába is elkalauzolnak. A kötetben részlet olvasható Matuscsák Tamás: Rejtő Jenő elveszett naplója című életregényéből, valamint a Rejtő lexikon szócikkeiből válogatott részleteket is találhatnak az olvasók.

Agatha Christie - Nyaraló gyilkosok

A szerzőnő a Nyaraló gyilkosok című művében sem okoz csalódást, a krimi műfajátkedvelőknek. A többi remekművéhez hasonlóan ez a kötet is nagy sikernek örvend az olvasók körében, hiszen a szerző ötletesen dolgozta bele a cselekménybe kedvenc angolszász gyermekverseinek, mondókáinak egyikét. A mű színpadi változata, Az egérfogó világhírűvé vált és hosszú ideig játszott darab volt.

Csankó Zoltán színész előadásában hallgathatják meg az érdeklődők a misztikus történetet Arlena Marshall, férje és a velük nyaraló szereplők tragikumáról. A történet folyamatosan fokozza az izgalmakat, összezavarja a hallgatót, miközben elmeséli, hogy Arlena-t egy nap holtan találják a tengerparton, így Poirot-nak kell felkutatnia/kinyomoznia a gyönyörű nő gyilkosát.

A regény film formájában is elérhető annak, aki jobban szereti a vizuális megjelenítést, azonban mindenkinek ajánljuk a hangoskönyv megvásárlását, hiszen így saját képzelőerejükre bízhatják az izgalmas cselekményt.

Charles Lamb, Mary Lamb - Shakespeare-mesék

A híres testvérpár Charles és Mary Lamb célja az volt, hogy olyan művet hozzon létre, amely leköti a fiatalok figyelmét és egy barátibb környezetben ismerhetik meg Shakespeare világhírű műveit. A Lamb testvérek rendkívüli sikerrel jártak, mert mintegy másfél évszázada ezek a mesék vezetik be az ifjúságot a költő művészetébe. A fiatal korosztály mellett az idősebbek is nagy érdeklődést mutatnak a történetek iránt, mára már inkább felnőtt könyvnek tekinthetjük, így a Shakespeare-mesék az angol irodalom klasszikus művei között foglalnak helyet.

A Jászai Mari-díjas színésznő, Györgyi Anna előadásában megtalálható hangoskönyvet bátran ajánljuk kicsinek és nagynak, hiszen mindenki megismerkedhet Rómeó és Júlia, vagy Hamlett történetével. Ezen kívül a kötet tartalmazza a Szentivánéji álom, a Lear király, az Othello és A vihar című műveket is. A hangoskönyvben minden kedves Hallgató megtalálja az mp3 fájl leiratát is, így könnyen visszakereshető, elolvasható egy-egy történet.

J. K. Rowling - Harry ​Potter és a bölcsek köve

A Harry Potter történetek szerelmeseinek meleg szívvel ajánljuk a Kern András, híres színész, rendező, író, énekes és komikus előadásában hallgatható Harry Potter és a bölcsek köve történetét. J.K. Rowling első Harry Potter regénye világhírű sikert aratott mind könyv, mind film formájában, rajongók ezrei olvassák és nézik a mai napig a varázslótanonc történeteit. A hangoskönyv segíti Önt abban, hogy a filmből kimaradt részleteket saját fantáziájára bízza, és elképzelje egy másik perspektívából Harry és barátainak kalandjait.

A fiatal varázslók első évüket töltik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában, ahol nem csupán a vizsgákon kell megfelelniük, hanem misztikus akadályok/izgalmak elé állítja őket az élet. Szerezze be a hangoskönyvet, ha kívülről fújja a cselekményt, vagy ha még sosem hallott róla! Kedvenc történetét most vezetés, utazás közben is hallgathatja.

Bagdy Emőke - Önismeret, önazonosság, önmegvalósítás

Bagdy Emőke, pszichológus saját előadásában hallgathatjuk meg az Önismeret, önazonosság, önmegvalósítás című művét. A hangoskönyv személyes hangvételben készült, amelyben megannyi kérdésre kaphatunk választ.

Mennyire vagyunk képesek önmagunkat megismerni? Mi a jelentősége a gyermekéveknek? Mikor kezdődik személyes önazonosságunk építése? Mit tehetünk azért, hogy életünk műalkotássá váljék? Na és mi a helyzet a szeretettel? Hallgassa meg Ön is a felemelő, őszinte, előadást, és találjon választ a kérdésekre!

A könyv mindenkinek szól, aki szereti az önismereti témákat, szeretné megtalálni önmagát és egyes cselekedeteinek okát. A hangoskönyv remek alkalom arra, hogy arra koncentrálva magába nézzen és elgondolkodjon a válaszokon, de kitűnő elfoglaltság akkor is, ha másik tevékenységet végez, de valami érdekeset szeretne közben hallgatni. Ismerje meg önmagát Bagdy Emőke szakmai tudásának és tapasztalatának segítségével!

Fekete István – Tüskevár

Fekete István műve egy ismert ifjúsági regény, hiszen az általános iskolákban is kötelező olvasmány. A Tüskevár két iskolás fiú vakációját mutatja be a Kis-Balaton környékén, Ladó Gyula („Tutajos”) és Pondoray Béla („Bütykös”) főszereplésével. A klasszikus mű film és hangoskönyv formájában is kapható az érdeklődők számára.

Miért érdemes a hangoskönyvet választani? A hagyományos könyv mellett remek kiegészítés lehet egy hangoskönyv, ami ugyanúgy engedi szárnyalni a fantáziát. Az olvasási nehézségekkel küzdő iskolásoknak is kitűnő választás a Széles Tamás színész és rendező előadásában bemutatott történet. Azoknak is ajánljuk a Tüskevár hangoskönyvet, akik vissza szeretnék idézni gyermekkorukat és elkalandozni az ismert kötet cselekményében. A művet 610 percben dolgozták fel mp3 formátumban, ami remek választás egy hosszabb utazásra, akár részletekben meghallgatva.

Kalandozzon el Ön is a két városi fiúval a Kis-Balatonnál élő Matula bácsihoz!

Lázár Ervin - A Hétfejű Tündér

Lázár Ervin író mesegyűjteménye, A Hétfejű Tündér a szerző talán egyik legnépszerűbb kötete. Számos mesére lelhetnek az olvasók a gyűjteményben, mint például a Mese Julinak, Az igazságtevő Nyúl vagy az Álmos Palkó. A mesékből egy félórás mesejáték is készült, ami szintén népszerű volt mind a felnőttek, mind a gyermekek körében. A történetek néhol groteszk, de humoros hangvétele igazán megszeretteti a szereplőket és kalandjaikat a közönséggel.

Csakányi Eszter színésznő előadásában szólalnak meg a különös mesék különleges alakjai a lemezekről. A hősök elrepítik a hallgatót Rácpácegresről egészen a Tejútig, ahol érdekes kalandokkal és felejthetetlen élményekkel gazdagodnak. A mesék kikapcsolnak, elvarázsolnak és szeretettel töltenek el bennünket minden egyes alkalommal.

A Hétfejű Tündér hangoskönyv elkalauzol minket egy egészen különc világba. Hallgassa meg a meséket délutánonként, és szárnyaljon képzeletével a cselekmények kusza szálai között!

Marisa Peer - Rendíthetetlen önbizalom

Marisa Peer könyve személyre szabott módszereket mutat be az önbizalom növeléséhez és a magabiztosság megteremtéséhez. Ennek köszönhetően nemcsak megingathatatlan magabiztosságot nyújt, de hangsúlyt helyez az önszeretetre is, hiszen ennek hiányában az önbizalom elérhetetlen. A szerző az egyik legeredményesebb terapeuta, aki az önbizalomhiánnyal foglalkozik. Igyekszik úgy megközelíteni a témát, hogy az minden olvasó és hallgató számára egyértelmű legyen.

A szerzőnő Háver-Varga Mariann hangján szólal meg a hangoskönyvben. A CD meghallgatásával a hallgatók negatív gondolkodásmintái megváltozhatnak, és olyan rögeszméket hagyhatnak maguk mögött, amelyekről nem is tudtak, hogy léteznek. A hangoskönyv alkalmas arra, hogy bárhol bármikor belehallgassunk, elgondolkodjunk és átértékeljünk bizonyos tényezőket az életünkben.

A mű beszerzése akkor is ajánlott, ha Ön nem rendelkezik hasonló problémákkal, hiszen a körülötte élők viselkedését, gondolkodását is megértheti Marisa Peersegítségével. Ha Önt is érdekli az önismeret témaköre, ne habozzon és hallgassa meg a Rendíthetetlen önbizalom című művet!

Hangoskönyv bárhol, bármikor!

Ha eddig nem tudtuk Ön meggyőzni a hangoskönyvek előnyeiről, had tegyünk egy utolsó próbálkozást! A hangoskönyvek tökéletes alternatívái a hagyományos vagy elektronikus könyveknek abban az esetben, ha éppen nincs ideje leülni és olvasni, de valami hasznos elfoglaltságra vágyik. A könyveket meghallgathatja egyéb tevékenységek végzése közben, mint például utazás, vezetés, séta vagy takarítás. A felnőttek mellett a gyermekek is számos előnyt élvezhetnek a hangoskönyvek használatával, hiszen sok esetben könnyebb és egyszerűbb a segítségükkel a tanulás. Válogasson kedvenc kötetei között!