Legjobb angol nyelvkönyvek a gyors tanulásért

Az angol nyelv napjaink legelterjedtebb nyelve, ezt tanulják a legtöbben, ez a leggyakoribb számítógépes nyelv is. Az angol nyelvet szinte lehetetlen kikerülni, az üzlet fő nyelve, a sorozatok, tudományos publikációk, weboldalak zöme is angolul jelenik meg. Az angol nem a világ legnehezebben megtanulható nyelve. Ha kellő időt fordítunk rá, begyakoroljuk a fontosabb igeidőket és elsajátítunk egy 2-3000 szóból álló alapszókincset, akkor képesek lehetünk a hétköznapi társalgásra. Az a kedves olvasónk, aki már megismerkedett a latin nyelvek egyikével, vagy aki németet tanult korábban, nagyobb előnnyel indul az angol nyelvet illetően. Bejegyzésünkben bemutatjuk Önöknek azt a hét angol nyelvkönyvet, amiből érdemes tanulni.

Nyelvtanulás önállóan angolul: így kezdjen neki

Szerezzen be füzeteket!

Az ember sokszor úgy tanul a legkönnyebben, hogy leírja azt, amit meg kell jegyeznie. Szerezzen be szótárfüzetet, írja le az angol szavakat és a magyar megfelelőjüket!

 

Használjon digitális eszközöket!

Napjaink technológiájának köszönhetően számtalan nyelvtanulást elősegítő applikációval találkozhatunk az interneten. Ezek az alkalmazások segítenek szavakat tanulni és elsajátítani a megfelelő nyelvtani ismereteket is.

Olvasson könyvet, nézzen filmet, hallgasson zenét!

Abban az esetben, ha rendelkezik már egy alap nyelvtudással, az könnyen fejleszthető olvasással, filmnézéssel vagy zenehallgatással. Ha könyvet olvas, jegyzeteljen, ha filmet néz, használjon feliratot, zenehallgatás közben pedig olvassa el a dalszövegeket.

 

Találja meg a legjobb nyelvkönyvet!

A nyelvtani szabályokat tanár segítsége nélkül legkönnyebben nyelvkönyvekből lehet elsajátítani. Fontos, hogy olyan könyvet találjon, amiből érthetően, példákkal magyarázva tanulhat.

 

Ismételjen!

„Ismétlés a tudás atyja”. A nyelvtanulásban az ismétlés a kulcsszó, akár szavakról, akár nyelvtani szabályokról beszélünk, érdemes mindent többször átolvasni, és magunknak felmondani a hosszú távú memorizálás érdekében.

Legjobb angol nyelvkönyvek kezdőknek és haladóknak

Angol nyelvkönyv kezdőknek

Báti László és Véges István nyelvkönyve az angol nyelvtanítás egyik klasszikusa. A szerzőpáros évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend, könyvüket számos kiadás során tökéletesítették. Az Angol nyelvkönyv kezdőknek elsősorban azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni az angol nyelv alapjaival. A tanulást magyar nyelvű magyarázatok és rendszerező nyelvtani táblázatok segítik, emellett a halláskészség fejlesztése érdekében CD-mellékletet is tartalmaz. A több mint három órányi hanganyagot anyanyelvi beszélők tolmácsolásában hallgathatjuk meg, amely többek között tartalmazza a leckék szövegeit, és különféle szituációs párbeszédeket. A nyelvkönyv kiválóan alkalmas nyelvvizsgára való felkészüléshez is. A leckék a mindennapok témáit dolgozzák fel, amelyek igazodnak a nyelvvizsgák tematikai követelményeihez.

 

Lopva angolul

A Lopva angolul című nyelvkönyvcsalád egy rendkívül izgalmas detektívtörténettel vezeti be a tudásra szomjazókat az angol nyelv világába. A sorozat három részből áll, amelynek első része kifejezetten a kezdő nyelvtanulóknak készült. A nyelvkönyv segítségével teljesen kezdő szintről a középfok előtti szintig juthatunk el. Minden lecke utasítása és a nyelvtani magyarázó szövegek is egyaránt magyar nyelvűek. A tanulást megkönnyíti az angol-magyar szójegyzék, valamint az önálló készülés érdekében a szerzők a gyakorlati feladatok megoldásait is összegyűjtötték a kötetek végén. A hallásértés fejlesztése érdekében CD-n is meghallgathatjuk az egyes leckék anyagait.

 

1 hónap alatt angolul – Az angol nyelv alapjai

Czifra Éva úgy állította össze az 1 hónap angolul nyelvkönyvét, hogy a kezdő nyelvtanulók a lehető legrövidebb idő alatt elsajátíthassák az angol nyelv alap tudnivalóit. Módszerével már egy hónap alatt minden tanuló tud magáról mesélni. A legfontosabb főneveket, mellékneveket, igéket, prepozíciókat is összegyűjtötte, a mindennapi beszéd során leggyakrabban használt rövid mondatokkal, hasznos kifejezésekkel együtt.  Ez a nyelvkönyv segíthet abban, hogy elboldoguljon külföldön, hiszen tartalmazza a legalapvetőbb szavakat, mondatokat és nyelvtani tudnivalókat. A nyelvkönyvhöz egy hanganyag is tartozik, így fejlődhet a szókincs, kiejtés és a beszéd folyamatossága is. Az 1 hónap alatt angolul nyelvkönyvet beszerezheti a BOOK24 oldalán.

 

Komplett angol nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek

Nagy Gabriella Komplett angol nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek nyelvkönyve kiválóan alkalmas arra, hogy otthon, önállóan sajátítsuk el az idegen nyelvet. A nyelvkönyvhöz hanganyag és online feladatok is társulnak, teret adva a gyakorlás lehetőségének. A CD-melléklet 122 hanganyagot tartalmaz, ami segíti a 16 fő lecke és a 4 összefoglaló fejezet elmélyítését. Az igazi gyakorlati tudás megszerzéséhez online interaktív feladatokkal is készült a szerző, ezzel is segítve az önálló tanulást. A leckék során országismereti és kulturális tudásra tehetnek szert, valamint megtanulhatják a legalapvetőbb beszédtémák szókincsét is. A nyelvtani összefoglaló kitöltése után egy megoldókulcs áll rendelkezése, amellyel könnyen ellenőrizhető tudásunk.

legjobb angol könyvek

Olvass, izgulj, tanulj –Angol nyelvkönyv

Az Olvass, izgulj, tanulj angol nyelvkönyvben vicces, izgalmas és romantikus történetek segítségével tanulhat meg angolul. A szerzők 11 leckén keresztül vezetik be Önt kísértetkastélyon és bátorságpróbán keresztül az angol nyelv alapjaiba. A színes történeteket változatos feladatok követik, a gyakorlatra is hangsúlyt fektetve. A nehezebb angol szavak magyar megfelelőjét már a margón megtalálhatjuk, hogy gördülékenyebben menjen a tanulás. A szövegértés mellett szókincsgyakorlatokat és nyelvtani feladatokat is tartalmaz a könyv. A nyelvtani témákat a történetből vett példák szemléltetik, a gyakorlati feladatok is a szövegre épülnek. A szerzők javaslata szerint érdemes a leckéket sorban, egymás után feldolgozni, mivel a témák és a nyelvtani jelenségek egymásra épülnek. Mindenkinek ajánljuk, az Olvass, izgulj, tanulj angol nyelvkönyvet, aki már tud egy kicsit angolul.

 

English for Everyone: Kezdő 1. nyelvkönyv

Az English for Everyone oktató anyagát kifejezetten arra tervezték, hogy segítsék az önálló nyelvtanulókat, akik tanár nélkül szeretnék fejleszteni angol nyelvtudásukat. A kezdő nyelvkönyvhöz, csak úgy, mint a tankönyvcsalád többi részéhez, egy tankönyv és egy munkafüzet tartozik. A kezdőknek szánt 1. szint ajánlható azoknak, akik most kezdtek el angolul tanulni, és azoknak is, akik rendelkeznek már némi nyelvtudással. A tanulást képes nyelvtani magyarázatok, ábrák segítik. A nyelvkönyvhöz tartozó hanganyag bemutatja a valós nyelvhasználatot, hozzájárul a hallás utáni szövegértés fejlesztéséhez és a beszédkészség javulásához. A szerzők a hagyományos módszerek mellett digitális eszközökkel is segítik a tanulást, így a kurzushoz tartozik egy online és mobilalkalmazáson keresztül elérhető ingyenes hanganyag.

 

English for Everyone: Üzleti angol 2. nyelvkönyv

Az English for Everyone legújabb üzleti angol nyelvkönyve kiválóan alkalmas önálló tanulásra. Csak úgy, mint a könyvcsalád többi része, ez a nyelvkönyv is azoknak ajánlott, akik tanár nélkül szeretnének megtanulni angolul. Az üzleti angol nyelvkönyvvel elsajátíthatjuk azokat az alapvető angol kifejezéseket és nyelvtani szerkezeteket, amelyekkel különböző munkahelyi szituációkban találkozhatunk. A 2. szint a B1 küszöbszintjétől a B2 küszöbszintjéig terjedő tudásanyagot fedi le. A nyelvkönyv képekkel és ábrákkal szemlélteti a tananyagot, jól áttekinthető formában. A tanulást számos feladat és ingyenesen hozzáférhető online hanganyag segíti.

Hogyan válassza ki a megfelelő nyelvkönyvet?

A nyelvkönyvek célja egyezik, azonban felépítésben különbözőek lehetnek, ezért fontos hangsúlyt fektetni arra, hogy a számunkra legjobbat válasszuk ki. Mindenki máshogy tanul hatékonyan, különböző módszereket kedvel, így a preferenciához igazodva kell megvásárolni a hozzánk leginkább passzoló könyvet. Át kell gondolnunk, hogy hány könyvre van szükségünk, hiszen vannak, akik több forrásból szeretnek tanulni, de létezik olyan is, aki szereti, ha minden egy helyen van. A tankönyvek mellé mindenképpen érdemes egy nyelvtani összefoglalót is venni. A könyvek kiválasztásakor érdemes átgondolni, hogy milyen célra kell a nyelvkönyv. Különböző tanagyag szól azoknak, akik készséget szeretnének fejleszteni, üzleti nyelvet megtanulni vagy nyelvvizsgára felkészülni. Akkor járunk a legjobban, ha CD vagy online hanganyag is tartozik a nyelvkönyvhöz, mivel így anyanyelvűek tolmácsolásában találkozhatunk a nyelvvel.

A kurzuskönyvek leckékre vannak bontva, amelyek egymásra épülnek. Ajánlott azoknak, akik szeretik visszanézni a már elsajátított anyagot, visszakövetni a haladást. Ha otthon, egyedül tanul valaki, mindenképpen érdemes önálló feldolgozásra ajánlott könyvet vásárolni. A nyelvtani gyakorlók egy adott nyelvi szint nyelvtani szerkezeteit veszik át. Kifejezetten azoknak ajánlott, akik szeretnek feladatokat megoldani. A nyelvtani összegzők nem tartalmaznak feladatokat, csak összegyűjtik az angol nyelvtant, így ez a fajta nyelvkönyv kulcsfontosságú szerepet kap a tanulás során. A szókincsfejlesztő könyvek szószedeteket tartalmaznak. Akik szeretik, ha a szavak egy helyre vannak gyűjtve, azoknak mindenképp ajánlott. A készségfejlesztő könyvek segítik az olvasást, a hallás utáni értést, valamint alkalmasak az írás- és beszédkészség fejlesztésére is. Nézzen körül a BOOK24 nyelvkönyv kínálatában, és válassza ki a számára legmegfelelőbbet!