Nincs engedélyezve a javascript.

Könyvajánló: 2019 legjobban várt könyvei

Idén is számtalan remek történettel, izgalmas krimikkel, elbűvölő romantikus kötetekkel és letehetetlen regényekkel színesedtek a könyváruházak kínálatai. A könyvújdonságok között találkozhatunk ismertebb írókkal, akik sorozataik legújabb darabjával kerültek be a top 10 legjobban várt könyv közé, de fiatal írók első munkái is felkerültek a listánkra. Elhoztuk most a 10 legjobban várt könyv ajánlóját, hogy kiválaszthassák közülük azokat a köteteket, amiket feltétlenül beszereznének még 2019-ben.

A top 10 legjobban várt könyv a Book24 könyváruházban!

A Book24 idei várva várt listájára magyar és nemzetközi írók, szerzők művei is felkerültek. A Book24 csapatában mi is kíváncsiak voltunk az idei felhozatalra, alig győztük kivárni a megjelenéseket, hogy kezünkbe foghassuk a köteteket. A 2019-es sikerlista első 10 helyezettje pedig, mind megérdemelten foglalja el helyét a listánkon, hiszen mi is hetekig, hónapokig másról se tudtunk beszélni, csak ezekről a történetekről. Most megosztjuk olvasóinkkal is a tapasztalatainkat/élményeinket! Kíváncsiak vagyunk, mit gondolnak a Book24 2019-es évi top 10-es listájáról!

Szerb Antal: Utas és holdvilág

Bár a listánkon szereplő első kötet nem új megjelenésű, mégis helye van a top 10 könyv között! A 70 éve meggyilkolt író kultikussá vált regénye tele van izgalmas szimbólumokkal, mélyfilozófiai gondolatokkal és párhuzamokkal, amik miatt közkedveltté vált. A történet középpontjában Mihály áll, aki olaszországi nászútjukon magára hagyja feleségét, mert a velencei sikátorok kínzó vágyat, ellenállhatatlan nosztalgiát ébresztenek benne elveszett kamaszkora iránt. Ifjúságának legszebb, de szépségében borzongató, misztikával és tragédiával átitatott periódusához próbál meg visszakapcsolódni, melyet a regényben jelképessé vált Ulpius-házban töltött, és amit már lezártnak hitt.

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak

Az írót senkinek sem kell bemutatni, hiszen a stand-up világából ismert komikus meghódította a magyar közönség szívét. 2017-ben debütált íróként, az Addig se iszik paródiakötetével, aminek sikere után most újabb kötettel ajándékozta meg rajongóit. A Meg se kínáltak kocsmamonológót mindenkinek ajánljuk, aki Bödőcs-rajongó, értékeli a fanyar humort, szerette az Addig se iszik kötetet és követi a magyar politikai helyzetet. A történetben Magyar Oszkár elbeszélését hallhatjuk, aki két fröccs között a kocsmapultot támasztva felvázolja Magyarország következő 30 évét. Bödőcs regénye letehetetlen! Bár azt nem sikerült eldöntenünk, hogy szívbemarkolóan humoros vagy könnyekig nevettetően szomorú a történet, de mindenképpen ajánljuk!

Kőhalmi Zoltán: A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit - avagy 101 hulla Dramfjordban

Ahogy Bödőcs Tibort, úgy Kőhalmi Zoltánt is elsődlegesen humoristaként, stand-up előadásaival ismerte meg a nagyközönség, nem pedig írói munkássága alapján. A Dumaszínház oszlopos tagjaként ismertté vált Kőhalmi 2019-ben megírta első kötetét, A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit - avagy 101 hulla Dramfjordban címmel, ami az itthon is népszerű skandináv krimik paródiája. A történetben megtalálhatóak a műfajnak megfelelő klisék, amikre rávilágítva a szerző egy fergeteges regényt alkotott meg. Váratlan fordulatok, szerethető és humoros karakterek színesítik paródiáját, amit kár volna kihagyni idén!

Frei Tamás: Bábel

Frei Tamás legújabb kötetét rég várta már a magyar közönség. Az eddig négy sikerkönyvvel rendelkező író új szerzeményében olyan fordulattal lepett meg minket, olvasókat, amire nem számítottunk. Frei Tamás köteteiben megszokhattuk, hogy a főhős, André Calvi borúsan látja a világot, amiben rendszerint a rosszak győzedelmeskednek. A Bábelben azonban Marco Boretti, az új főhős szerint a gátlástalan okosoké lesz a dicsőség. Az új kötet fordulatokkal és izgalmakkal teli, akciódús cselekménnyel mutat be számunkra egy olyan világot, ahol a terrorizmust még a drótkerítés sem fogja vissza, és ahol a modernkori népvándorlás bármire képes. Hogy André Calvi-nek vagy Marco Boretti-nek lesz igaza, az a kötetből kiderül.

Thomas L. Friedman: Köszönet a késésért

A háromszoros Pulitzer-díjas újságíró, számos bestseller könyv írója, Thomas L. Friedman a The New York Times publicistájaként a külügyekről, globális kereskedelemről, a Közel-Keletről, a globalizációról és a környezeti kérdésekről ír. A Köszönet a késésért kötetet azoknak ajánljuk, akik naprakészek szeretnének lenni a fenti kérdésekben, miközben egy izgalmas, tény-, ok- és okozatfeltáró kötetet olvasnak. Friedman legújabb szerzeménye egy jelenkori történelemkönyvnek is tekinthető, ami miatt még érdekesebbek az aktuális társadalmi, politikai, gazdasági és globalizációs kérdések.

Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima

A Csernobili ima az elmúlt évek egyik legjobban várt regénye. Az érdeklődés köszönhető az írónő eddig megjelent kötetei sikerének, a témának, valamint az HBO minden idők legsikeresebbnek kikiáltott miniszériájának, a Csernobilnak. A sorozat több jelenetéhez vették alapul a kötetet, hisz a Csernobili ima vérfagyasztó hitelességgel mutatja be az 1986-os nukleáris katasztrófát. A Nobel-díjas írónő közel két évtizedet szánt arra, hogy a regény minden sora élethűen adja vissza a csernobili borzalmakat, ami sikerült is neki. A könyvet olvasva azonosulunk az írónő mondataival, mely szerint Csernobil nemcsak katasztrófa volt, hanem figyelmeztetés is. Minden nemzedéknek, korosztálynak el kellene olvasnia Alekszijevics könyvét!

Stephen King: A kívülálló

Korunk egyik legsikeresebb és legolvasottabb írója, Stephen King ismét egy hátborzongató krimivel ajándékozta meg hatalmas rajongótáborát. A kívülálló című regény King stílusának megfelelően aprólékos, gyönyörűen kidolgozott történet, ami magával ragadja az olvasót már az első lapok olvasása közben. A gyilkosság, amit King brutális részletekkel elénk tár, egy oklahomai kisvárosban történik. Egy megerőszakolt, meggyilkolt és megcsonkított 11 éves kisfiú, Frank Peterson holttestére bukkannak rá a Flint City egyik parkjában. Innen veszi kezdetéta kísérteties hajsza és nyomozás, a hidegrázós találgatások. Stephen Kinghez méltó módon azonban igazságra csak a könyv végén lelünk, ráadásul ott, ahol a legkevésbé sem számítottunk rá!

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve - Griffendéles kiadás

Már 20 év telt el azóta, hogy a világ belecsöppent J. K. Rowling varázslatos világába. Egy generáció nőtt fel Harryvel és a többi szereplővel, ráadásul a világhírű sorozat rajongóinak száma a történet végével sem csökkent. A jeles évfordulóra külön kiadásokkal ajándékozták meg a hű olvasókat, amik sok extra tartalommal, és izgalmas újdonságokkal szolgálnak a rajongók számára. A Book24 csapata vérbeli Griffendélesként természetesen ennek a háznak a kiadását várta legjobban! Ajánljuk mindenkinek, aki a könyveket olvasva reménykedett, hogy ha a Roxfortba kerülne, akkor a Teszlek süveg a Griffendél-házba osztották volna!

Neil Gaiman és Terry Pratchett: Elveszett próféciák

A fantasy könyvek szerelmeseinek nem kell bemutatnunk Neil Gaimant és Terry Pratchett-et, hiszen a többszörösen díjazott, bestseller szerzők külön-külön is méltán ismertek a műfaj rajongói körében. Most közösen megalkották minden idők egyik legcsodálatosabb fantasy kötetét, az Elveszett próféciákat, amiből az Amazon Prime Video sorozatot is készített. A történetben megismerkedhetünk Adammel, az Antikrisztussal, akit elcseréltek az Apokalipszis Négy Motorosával, miközben azok bőszen készültek beteljesíteni az Armageddont egy démonnal és egy angyallal. Találkozunk csodálatosan felépített karakterekkel, akik várják az Armageddont, és olyanokkal is, akik megakadályoznák azt. Hét nap kellett ahhoz, hogy Isten megteremtse a Földet. Az Ördögnek sikerül hét nap alatt elpusztítania azt? Az Elveszett próféciákat ajánljuk mindenkinek, aki a fantasy műfaj rajongója, aki szereti az akciódús és izgalmas, adrenalintól fűtött történeteket.

Vi Keeland: A megbízó

Az írónő már több kötettel bebizonyította, hogy az erotikus tartalmú regényei egytől-egyig sikerkönyvek. Legújabb, történetileg különálló regénye, A megbízó című kötetével sem lesz ez másképp. Vi Keelnad regénye több egy szexi, erotikus történetnél. A cselekmény izgalmas, fordulatokkal teli, a karakterek szerethetőek, motivációjuk sokkal mélyebbről fakad, mint a vágy és a szenvedély. A megbízó kiemelkedő alkotás a kategóriájában, hiszen lebilincselő történetet kapunk a szeretetről, a második esélyről és ezt a kettőt ötvözve, a reményről. Ezt a könyvet azoknak ajánljuk, akik egy könnyed regénnyel szeretnék színesebbé és élvezetesebbé tenni a mindennapokat.

A top 10-es listánk végéhez értünk. Reméljük sikerült a könyvajánlókkal egy kis ízelítőt adni a 2019-es remekművekből. Az aktuális könyveket csak ajánlani tudjuk, hiszen amellett, hogy hordozzák magukban az újdonság varázsát, rengeteg átfedés van bennük a jelenkorunk világára, problémáira, érdekességeire és mindennapjaira. Tudjuk, hogy sokan a klasszikusokra esküsznek, amiknek megvan a történelmi vonzerejük, de érdemes az aktuális szerzőknek is adni egy esélyt, ha könyvrendelésre kerül a sor. A mai világlátásunkat tágítják ezek a kötetek, az általános műveltséget is gazdagítják, így mindig lesz egy friss, művészeti témánk, amiről társaságban tudunk beszélgetni. Ajánljuk ezeket a könyveket az őszi borús napokra, ha bekuckóznának egy nagy takaró alá és kezükbe vennének egy olyan kötetet, amit egy nap alatt el is olvashatnak. Top 10-es listánk használható ajándékötletnek is, hiszen a karácsony közeledtével sokan nehezen találják meg a tökéletes meglepetést szeretteiknek. Miért ne ajándékoznák meg őket 2019 legizgalmasabb könyveivel? Válogassanak a Book24 könyváruházban kedvükre sikerkönyveink közül!