Nincs engedélyezve a javascript.

Ker Dukey K. Webster: Ellopott babácskák könyvajánló

dolls.png

Az Ellopott babácskák egy szívszorító, teljesen valóságos és egyedi történet.

Rázós könyvek címszó alatt találhatjuk Ker Dukey és K. Webster párosának közös regényét, és az biztos, hogy ez az alkotás nem egy könnyed olvasmány egy napsütéses délutánra. Az ember szívét, lelkét, mindenét összetöri, felforgatja a világát, megváltoztatja a nézeteit.

A versbe foglalt fülszöveg első olvasásra nem mond túl sokat, azonban a végeztével minden szava értelmet nyer.

Jade-et és húgát elrabolja egy Benny nevű, vonzó férfi. Az akkor még fiatal Phillips testvérek egy babaárusnál megállva körülnéznek, ahol az eladó szemet vet rájuk. A naiv lányok a szép babák és a mézes-mázas beszéd miatt bedőlnek Benny csapdájának, a férfi pedig elrabolja, és egy-egy cellába zárja őket. Olyan borzalmas dolgokat művel velük, amelyeket eleinte mi magunk sem vagyunk képesek elhinni, de ahogy haladunk előre a történésekben, Jade visszaemlékezései nem csak benne, hanem az olvasóban is mély sebet ejtenek.

"Nem minden szörnyeteg vadászik sötétben."

Négy gyötrelmes év telik el addig, míg Jade esélyt talál a menekülésre. Azonban az a lány, akit évekkel korábban elraboltak és bezártak, meg aki kiszökött a cellából már nem egy és ugyanaz. Az ott töltött idő megváltoztatta Jade-et. Az átélt szörnyűségek megedzették a lelkét, és elhatározta, hogy kiszabadítja a húgát Benny rabságából, őt pedig a lehető legrosszabb büntetésnek rendeli alá. Az ezt követő nyolc évben Jade gondosan tanult, hogy végül elérje célját, beállt rendőrnek, hogy minél több hitvány gazembert, pedofilt juttasson a sittre, miközben megállás nélkül Macyt, a húgát keresi, az életét pedig a Benjamin iránti bosszúra tette fel.

A szerzőpáros, ahogyan azt az előszóban írja, egyedi regényt próbált alkotni, és kijelenthetem, hogy teljes sikerrel jártak. Már az elején megragadják az olvasó figyelmét, és nem eresztik el a végéig. A könyv mindig tartogat újabb fordulatokat, érzelmeket és titkokat.

Ám ez a viszonylag vékony regény apró darabokra töri az olvasó lelkét. Szókimondásával a kendőzetlen valóságot tárja elénk. Bemutatja a világ csalárdságát, brutalitását és kétszínűségét, hogy a külső általában közel sem takarja azt, ami belül lakozik. Felhívja a figyelmünket a köztünk élő gonoszra, aki elvegyülve, egy nem várt időben bukkan fel.

Szkeptikusnak születtem. Gyanakvónak. Távolságtartónak. Bizalmatlannak.

Teljesen átéreztem Jade fájdalmát, gyötrelmét és bosszúvágyát, hiszen ez éltette miután kikerült a fogságból. Testvéri szeretet, gyász, igazságszolgáltatás. Ez a három fogalom fontos szerepet kapott a regényben. A lány személyisége napról napra formálódott, az események megedzették és megkeményítették a szívét, de vajon talál valakit, aki a támasza lehet a nehéz időkben? Aki mellette áll a szomorúság idején?

Azoknak ajánlanám Ker Dukey és K. Webster szerzőpáros regényét, akik valami egyedire vágynak. Egy olyan történetre, amely a legváratlanabb pillanatban újít egy fordulattal, amely teljességgel kiszámíthatatlan. Azonban legfőképpen azok számára érdemes elolvasni, akik nem rettennek meg az élet sötét oldalától.

 

Írta: Barbi