Nincs engedélyezve a javascript.

Karen Swan könyvek a Book24 kínálatában

blogcikk_kep_600x400.jpg

Karen Swan 1973-ban született Angliában és elmondása szerint gyerekkorában is már arról beszélt barátainak, szüleinek és tanárainak, hogy író szeretne lenni. A karrierjét egy divatújságnál kezdte, ahol újságkiadás területén dolgozott, azonban első gyermeke születése után rájött, hogy számára ez a környezet nem elég szabad, így otthon kezdett el dolgozni. Először egy várandóságról szóló könyvet írt nőgyógyásza segítségével, majd megpróbálkozott más műfajjal is. 

Karen azóta a Sunday Times három legkelendőbb szerzőjének egyike közé tartozik és regényei világszerte ismertek. Általában 2 könyvet ír egy évben, egyet a nyári időszakra, egyet pedig a karácsonyira. Eddig 18 bestseller könyvet tudhat magáénak.

Az utazásai elválaszthatatlan részét képezik az írásának, ugyanis ilyenkor találja ki regényei alapját, amik ismertek a hangulatos helyszínekről, valamint a mély, bonyolult szerelmi történetekről, amikbe mindig csempész valami fordulatot.

Állandóan aggódik, hogy kifogy az új ötletekből és a szavakból, így minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy kicsit változtasson könyvei írásmódján vagy történelmi időszakán, hogy ne egy sémára épüljenek történetek, így frissen tartva őket.

Igyekszik nem sokat gondolkodni azon, hogy mit várnak el tőle, vagy mik az aktuális piaci trendek. Olyan karaktereket és cselekményeket próbál kitalálni amiket szeretni vagy utálni tud, majd bízik benne, hogy a többi csak jön magától. 

Nagyon szereti fikciós könyveket és újabban az emlékiratok böngészését is, melyeket a kutatása részeként olvas a könyveihez.

Érdekes tény róla, amit talán nem tudnak az olvasói, hogy balkezes, a kutyái és a régiségek megszállottja, haszontalannak gondolja az ékezeteket és szeret varrni.

Könyvajánló

Lopott órák

A helyszín ezúttal is Saint Kilda, akárcsak a sorozat első könyve, Az utolsó nyár esetében. Mhairi férjet keres, de mire megtalálja a jövendőbelit, és sor kerül az eljegyzésre, beleszeret egy másik férfiba. 

Úgy tűnik, mindennek vége, hiszen Mhairi tisztában van vele, hogy választottja nem lehet az övé. A szerelmesek mégis néhány havi haladékot kapnak, élvezhetik lopott óráikat. De aztán könyörtelenül elérkezik a nyár vége. 

Lopott órák

Lopott órák

Karen Swan
21. Század Kiadó, 2024.04.04.
A vad sziget-sorozat

A rejtett ösvény

Tara Tremainnek húszévesen megvan mindene: rezidens orvosként dolgozik, és jegyben jár álmai férfijával, egy szenvedélyes amerikaival, Alexszel, aki biológiaszakon tanul. De épp, amikor minden tökéletesnek tűnik, Alex a lehető legbántóbb módon elárulja Tarát. 

Tíz évvel később a nő már túltette magát a dolgon – pályáján sikeres, jó barátai vannak, egy férfi szerelmes belé. De, amikor gazdag családja révén egy partin vesz részt Costa Rica szívében, nehéz helyzetben találja magát: egy kisgyermek válságos állapotba kerül, és a gyógyszer többnapi járóföldre található, a dzsungel mélyén. 

Csak egyvalaki segíthet: de Tara vajon képes lesz megbízni abban a férfiban, aki összetörte a szívét?

A rejtett ösvény

A rejtett ösvény

Minden lépés visszavisz hozzád

Karen Swan
21. Század Kiadó, 2023.06.01.

Éjfélkor a hóban

Clover Phillips díjnyertes rendező épp sikerei csúcsán jár, amikor találkozik Kit Foley-val, aki szörfös és snowboardos. Kit nemcsak a versenyeken elért első helyezései miatt ismert, hanem a botrányairól is hírhedt. 

A sportoló érintett volt egy balesetben, amely riválisának tönkretette a pályafutását. Kit soha nem beszél arról, mi történt akkor. Clover viszont eltökélt: ki akarja deríteni az igazságot, ezért a helyszínre utazik. Az osztrák Alpokban, ezen a mesés szépségű hóvidéken szembesíti kérdéseivel a férfit, aki ki nem állhatja őt.

Clover egyre mélyebbre ás: vonzódik Kithez, de meggyőződése, hogy a férfi titkol valamit. Kit Foley valóban olyan hideg, mint amilyennek mutatja magát?

Éjfélkor a hóban

Éjfélkor a hóban

Karen Swan
21. Század Kiadó, 2022.11.09.