Nincs engedélyezve a javascript.

Kai Meyer: A betű mágusa könyvajánló

betu.png

Képzelj el egy olyan helyet, ahol saját könyvtárad van, ahol az origami madarak valóban repülnek, ahol a lámpa és a fotel tanácsot osztogatnak, és ahol folyton kalandok várnak rád. Kai Meyer egy nagyon ötletes fantasy világot teremtett. Én biztos imádnám, ha olyan könyvtáram lenne, mint Furiának, még talán a penészrájával is megbirkóznék valahogyan. Viszont a kalandok, a meseszerű lények és csodálatos könyvek mellett, megjelenik a halál is. Küszködés, harcok, melyek nem kímélik a szereplőket.

Furia Faerfax könyvmágus, aki álmában képes olvasni. Hatalmas szeretetét a könyvek iránt, csak az öccse iránti szeretete írja felül. Édesanyját elveszítette, apja pedig a mai napig nem képes feldolgozni felesége halálát. Furiának csak Pip maradt, az aranyos kis öcskös, aki retteg a bohócoktól, ezért saját magát is bohócnak mázolja, talán így nem bántják őt. Egy hatalmas kúriában élnek, elzárva a világtól, így menekülve az akadémiától, akik már sok éve üldözik a könyvmágusokat. Igazából mindketten boldogok itt, bár érzik a barátok és a szülői szeretet hiányát.

Mint minden könyvmágusnak, Furiának is szüksége van lélekkönyvre, de csak akkor kaphatja meg, ha a lélekkönyv kiválasztja őt, amint ez megtörténik a lány képes lesz varázsolni.

" Csak második pillantásra jutott el Furia tudatáig, mi hiányzik teljes mértékben: sehol, amennyire látszott, még a sok szemét alatt sem hevert egyetlen könyv sem. "

Egy tragédia folytán édesapját megölik, Pipet pedig elrabolják. Furiára vár a feladat, hogy megkeresse és megmentse őt. Elindul Libropolisba, a könyvek városába, ahol mindenütt veszély leselkedik rá. Lázadók, forradalmárok, olyan lények, amik a lány halálát akarják. Viszont megismer jó pár olyan embert is, akik szövetségesei lesznek, barátokat, akik segítenek mindenben. Furia nehéz helyzetbe kerül, hisz alig tud valamit a varázslásról, szinte mindenre egyedül kell rájönnie, ezáltal felfedezi a mágia sötét oldalát is, mely minden könyvolvasó rémálma. Gyorsan kell tanulnia és cselekednie, hisz mindenki veszélyben van az Akadémia egyre brutálisabb lépései miatt. És, ha mindez nem lenne elég baj, ott van Pip, akit meg kell menteni a Fekete Özvegytől, kinek olyan ereje van, amivel senki sem tud szembeszállni.

" - A szabadság - felelte Finnian - ha, és de nélkül. Mihez és minek nélkül. Egyszerűen csak tudni, hogy senki nem ítéli el a másikat azért, ami vagy ami nem. A könyvönkívüliek nem kérték, hogy a könyvekből a mi világunkba pottyanjanak. Ti, könyvmágusok vagytok a vétkesek, mert nem tartjátok ellenőrzésetek alatt a hatalmatokat. "

Szerethető karakterek, varázslatos világ, könyvekkel teli élet és kaland-kaland hátán. Mi kellhet más egy könyvmolynak? Csak ajánlani tudom Kai Mayer A betű mágusa könyvét! A Libropolis könyvjelző pedig egyszerűen zseniális.