Nincs engedélyezve a javascript.

Jennifer Lynn Barnes könyvajánló

blogcikk_kep_600x400-2.jpg

Jennifer Lynn Barnes (aki jobban szereti a Jent) több mint egy tucat, kritikusok által elismert Young Adult regény szerzője. 

Volt már versengő pompomlány, röplabda játékos, táncos, első bálozó, főemlős kutató, tinimodell, képregény-geek és makirajongó is. 

Mióta az eszét tudja többé kevésbé egész életében író akart lenni.  

Az első könyvét (amelyet most "gyakorló könyvnek" nevez, és amelyet soha egyikőtök sem fog látni) még középiskolás korában írta meg. 

Felsőfokú végzettséget szerzett pszichológiából, pszichiátriából és kognitív tudományokból a Cambridge Egyetemen, ahol Fulbright-ösztöndíjas volt, majd Ph.D fokozatot szerzett  a Yale Egyetemen, 2012-ben. 

Az első megjelent könyvét, 19 éves korában írta. A Golden-t, egy Lissy nevű lány történetét, aki a világ legfélelmetesebb középiskolai társadalmi hierarchiájának közepén landol. Lissyhez hasonlóan ő is iskolát váltott középiskolai pályafutása elején. Lissy-vel ellentétben neki azonban mindenféle természetfeletti erő segítsége nélkül kellett megtalálnia a helyét az új iskolában.

Az első öt könyvét még főiskolás korában írta, általában hajnalban 2 és 4 között mikor mindenki aludt. A következő hatot pedig a doktori fokozat megszerzése közben. A Young Adult regények írása mellett Jen forgatókönyveket is írt olyan televíziós hálózatok számára, mint az USA és az MTV. Jelenleg az Oklahomai Egyetemen dolgozik docenseként. 

Mindig is lenyűgözte a természetfeletti. Amikor kicsi volt, kínosan sok időt töltött azzal, hogy az elméje erejével próbálja mozgatni a dolgokat. Szereti a mitológiát, a tündérmeséket, a kísértettörténeteket és azt a gondolatot, hogy talán több van, mint amit az ember logikusan meg tud magyarázni. 

Könyvajánló:

Örökösök viadala
Bestseller könyvek

Örökösök viadala

Jennifer Lynn Barnes
Az örökség ára

Az örökség ára

Jennifer Lynn Barnes
Az örökség kulcsa
Bestseller könyvek

Az örökség kulcsa

Jennifer Lynn Barnes
A Hawthorne testvérek

A Hawthorne testvérek

Jennifer Lynn Barnes

Örökösök viadala

Avery pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat. Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson, pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt - fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát. Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.

Az örökség ára

Az Örökösök viadala című kötet folytatása. 

Alig egy hét telt el a villában tett sokkoló felfedezés óta és Avery semmivel sem jutott közelebb a megfejtéshez, hogy miért hagyta rá az öreg milliárdos, Tobias Hawthorne a vagyonát. A DNS-teszt bebizonyította, hogy a lány nem vérrokon, a jelek mégis arra utalnak, hogy sokkal szorosabb szálak fűzik a rejtélyes családhoz, mint hitte. Avery próbál kizárólag a rejtély megoldására összpontosítani, de nem könnyű tiszta fejjel gondolkodni, amikor a két szívdöglesztő Hawthorne testvér, Grayson és Jameson egyre jobban beférkőzik a bizalmába, és ez talán kockázatosabb, mint a folyamatosan rá leselkedő veszélyek.

Az örökség kulcsa

Az Örökösök viadala és Az örökség ára folytatása.

Averynek már csak néhány hetet kell átvészelnie a rejtélyekkel teli Hawthorne-házban, hogy hozzájusson sokmilliárd dolláros örökségéhez. Az életére folyamatosan veszély leselkedik, de legalább van kire támaszkodnia: a Hawthorne testvérek befogadták a családjukba, és megosztották vele titkaikat. Néhány nappal azelőtt, hogy Averyből a világ leggazdagabb tinije lenne, felbukkan valaki a múltból és a segítségét kéri. A látogató jelenléte teljesen felbolygatja a kastélyt, régi sebeket tép fel, és újabb rejtélyeket hoz felszínre. Közben kezdetét veszi egy utolsó, veszedelmes játék egy ismeretlen, de nagy hatalmú ellenféllel, a tét pedig hatalmas: mindent vagy semmit. Titok titok hátán, egyik rejtvény a másik után. Életek, szerelmek és vagyonok forognak kockán. De egy Hawthorne mindig győzelemre játszik.

A Hawthorne testvérek

Grayson Hawthorne-t milliárdos nagyapja születése óta az utódának nevelte. Aztán kitagadta az örökségből az egész családját és meghalt, de a hatása és a tanításai ott élnek a fiúban. Így amikor a két húga bajba kerül, Grayson kézbe veszi az ügyet, és azt teszi, amihez a legjobban ért: hatékonyan és kíméletlenül megoldja a helyzetet. Anélkül, hogy belegabalyodna az érzelmi szálakba. Legalábbis ez a terv. 

Jameson Hawthorne született játékos, az izgalmat és a kockázatot kergeti. Amikor felbukkan titokzatos apja és szívességet kér tőle, naná hogy nem tud ellenállni a kísértésnek. Be kell jutnia London legexkluzívabb titkos szerencsejáték-klubjába, hogy megnyerjen egy elképzelhetetlen tétért folyó, lehetetlenül nehéz játékot. Még szerencse, hogy Jamesonnak a lehetetlen a specialitása. 

A világ két végén bonyolult játszmákba keveredő Grayson és Jameson, testvéreik és Avery segítségével egyre mélyebbre kénytelenek ásni, hogy eldöntsék, kik akarnak lenni, és mi mindent hajlandóak feláldozni a győzelemért.