Nincs engedélyezve a javascript.

Ella Steel: Féktelen ​hajsza könyvajánló

fektelen.png

Az írónőtől nem ez az első könyvem, így amikor a kezembe vettem az egyik legújabb regényét, már volt egy elképzelésem azzal kapcsolatban, hogy milyen elemekkel és milyen történetszállal fogok találkozni. Azonban a Féktelen hajsza több szempontból más, mint amit eddig megszokhattam.

Ella Steel az erotika és a romantika berkein belül alkotott maradandót, viszont ebben a műben kiemelkedő helyet kapott az akció és a kaland. Az írónő a Hajsza sorozat első részében mellőzte a romantikusabb pillanatoka és egy csipet erotikus rész is helyet kapott a rengeteg izgalom mellett.

Mira Wright egy határozott, makacs és akaratos nőszemély. Csinos, intelligens, ezen felül szeretetre vágyó nő. A munkahelyén elismert helyen áll, a munkatársaitól tekintélyt kap mindazért, amit nyomozóként elért. Mindenki tudja, hogy az egyik legjobb munkaerő, azonban sokszor a szíve vezeti őt és nem az esze után megy.

Jay Davis egy jóképű, tetoválásokkal teli, határozott férfi. A nulláról kezdi újraépíteni az életét, bármivel szembenéz azért, hogy elérje a céljait. Nem enged be az életébe senkit, egy hatalmas kőtömbből álló falat épített maga köré, ahonnan sem ő nem megy ki, sem más nem megy be.

Már a fülszövegből is kiemelkedik az, hogy ez a két ember erős személyiségének találkozása beláthatatlan következményekkel bír majd szereplőinkre és a környezetükre is. Azonban ennél többel csak a lapok rejtekébe találkozhatunk.

Mira az egyik nyomozás alkalmával egy álcát ölt magára, s ebben a formában találkozik legelőször Jay-jel. Majd ahogy az idő telik, több másik változatban is egymás közelébe kerülnek – például egy verseny és egy rendőrségi ügy alkalmával is. Nemsokkal később kiderül, hogy a férfi nem a nőtől távol fogja eltölteni a napjait, hanem egészen közel hozzá.

A nő egyszerűen nem képes kontrollálni saját magát, ha Jay közelében van. A férfinek is nehezére esik kezelni a Mira iránti vonzalmát és vágyait. Engedélyeznek maguknak egyetlen közös, szenvedélyes éjszakát, azonban bekövetkezik az, amire egyikük sem számít – képtelenek távolságot tartani egymástól, elvesztik önmagukat a másik közelében és szinte fizikai fájdalmat éreznek akkor, ha valami miatt nem lehetnek együtt az aktuális pillanatban.

Jay lassan beereszti az életébe Mirát. A nő óvatosan átengedi a szívét a férfinek. Ám azt egyikőjük sem kalkulálja bele, hogy a démonok a múltból egyszer kiszabadulnak és tönkre is tehetnek mindent. Összetörhetnek egy szívet, vagy akár többet is. Keserű pillanatokat okozhatnak – fájdalmat, csalódást, reményvesztettséget. S mindenek felett szerte szaggathatják az embert.

Mi történik akkor, ha két ember nem tudja távol tartani magát egymástól? Szerelembe esnek. S mi történik akkor, ha kiderül, hogy az egyik csak játszott, csak egy színdarabot adott elő, amibe a másik fél volt a bábu? Milyen hatással van szereplőinkre az a helyzet, amiben elvesztik az egymáshoz köthető bizalmukat? Ezen kérdések válaszait a regényben találhatod meg!

Kíváncsian várom, hogy a Hajsza sorozat következő része milyen izgalmakat tartogat az olvasó számára. Mert ennél a műnél csak repültem a szereplőkkel együtt. Rózsaszín ködben úsztam, majd darabokra estem. Tele volt érzelmekkel, amik olyan erős kisugárzást árasztottak magukból a regényben, hogy a végéig letenni sem tudtam a kötetet.

Ella Steel történetvezetése sokkal magasabb színvonalat képvisel, mint az előző történetei – ráadásul rengeteg kalandos elemmel tarkította a cselekményeket. Szerettem olvasni és a műbe csöppenni egyaránt.

Ajánlom azoknak, akik olvastak már az írónőtől és azoknak is, akik még nem!

 

Írta: Anarchia Könyvblog