Anne L. Green: Érzéki csábító könyvajánló

 

Sokak számára negatív benyomás lehet az, hogy az írónő a romantika-erotika berkein belül alkot. Azonban a zsáner kedvelőjeként úgy érzem, hogy ebben a műfajban is többféle történetek vannak. Vannak az olyan sztorik, amik csak erotikus cselekményből állnak. És vannak azok, amelyek olyan precizitással vannak megalkotva, hogy szinte könnyed dallamként érződik a könyvben az erotikus jelenetek többsége.

Nos, az Érzéki csábító egy szinte tökéletesre formált történet, amit Anne L. Green izgalommal, kalandokkal és a felejthetetlen szenvedéllyel is megfűszerezett. Egy lélegzetelállító utazást nyújt az olvasónak, aki szinte szárnyal az oldalak rengetegében, hol boldogan, hol kissé elszontyolodva.

Az első rész függővég után egy hatalmas szörnyűségbe csöppenünk már az első pár oldalon. Ez a hangulat az egész mű során végigkíséri az olvasót. Kissé nyomasztó, mégis drámai levegőt hagy maga után. Az ehhez kötődő eseményekről nem is beszélve, amik szinte pattanásig feszült hangulatot teremtenek már kezdettől fogva.

Olivia és Niko sorsának összefonódása még erősebbé válik, habár mindketten tudják, hogy a kettejük közötti kapcsolat hiába válik szilárdabbá. Az alap építőelemek nem állnak rendelkezésre a viszonyukban, ami mindkettejük életét megnehezíti, a szó minden értelmében.

Nyugodt környezet, bizalom. Ezek nélkül mivé válhat két ember szerelme, akik egymásba látják a megoldást és a kiutat a démonjaik által alkotott világból? Mit kezdhet két szív, akik egymásba habarodtak, azonban minden ellenük dolgozik? Hogyan képesek leküzdeni azokat az akadályokat, amik az életüket akár is tönkre tehetik? Nos, az Érzéki csábító a lehető legkézenfekvőbb példa, hiszen az írónő a regény során pont ezeket a kérdéseket válaszolja meg.

Olivia élete gyökeres fordulatot vesz, amikor nemcsak anyja bántó szavaival kell szembenéznie, hanem a gyászt is fel kell dolgoznia. Elvesztett valakit, aki az egyik legfontosabb ember volt az életében. Ráadásul a sors döntés elé állítja. Igazságot szolgáltat, vagy az elhunyt becsületét őrizze meg? Idegőrlő kérdés, amit lehetetlenség eldönteni.

A bosszú tönkreteszi az embert. Akkora hatalommal képes uralkodni a személy felett, hogy az hihetetlen. Képes romba dönteni mindent, - lemondani róla képtelenség. Szinte lehetetlen elengedni a bosszút, ha az a vállunkra ül, és nem ereszt bennünket.

Niko élete mindig is az álcázásról, a csalásról, a személyiséglopásról szólt. Menekülés, és folytonos költözés jellemezte a mindennapjait, azonban most döntés előtt áll. Oliviáért változtatnia kellene. Ezzel azonban a lehető legnagyobb kockázatnak teszi ki magát, vállalja-e a lebukás lehetőségét, ami számára végzetes is lehet?

A két szereplőnek nem csak meggyőzniük kell egymást a köztük lévő kapocsról, hanem szembe szállniuk mindazokkal, akik közéjük akarnak állni. Két megfáradt lélek, akik békét és nyugalmat akarnak egymás társaságában. Két szív, akik összekapcsolódni látszanak.

Mi történik, ha az Eagle Eye cég felépítése megváltozni látszik? Mi történik, ha izgalmat izgalom követ egy apró szenvedéllyel fűszerezve?

Minden mondatát imádtam a történetnek, mert annyi érzelmet kicsalt belőlem, hogy megfogalmazni sem tudom. Együtt aggódtam Oliviával és Nikoval is. Együtt harcoltam értük és a boldogságukért. Sokszor éreztem azt, hogy ez nem érhet véget így, aztán az írónő egy olyan fordulatot alkotott, ami megdöbbentett és felfoghatatlanná vált számomra.

Ez a regény a szerelemről, a kitartásról és az élet nehézségeiről szól. Erotikus percekkel és érzelmi mámorral karöltve. Anne L. Green egy olyan írónő, akinek sikerült elérnie azt, hogy a regényébe képzeljem magam és velük éljem meg a sokszor elkeserítő, máskor reményt keltő perceket. Maga mellé ültet a hullámvasútra, és nem ereszt el, amíg teljesen össze nem zavarodok az örömtől és a bánattól.

Ha pár szóban jellemeznem kell a regényt, akkor azt mondanám: egy romantikus alkotás, pikáns erotikával. Ajánlom mindenkinek, mert ez egy olyan regény, amit az erotika-romantika kedvelőinek hatalmas hiba kihagyni!

 

Írta: Anarchia könyvblog