Nincs engedélyezve a javascript.

Ezek a könyvek pörögnek most BookTok-on

booktok_600x400.jpg

Az internetes világ fejlődésével, folyamatosan új platformok és trendek bukkannak fel, amelyek felrázzák a könyvekkel és olvasással való kapcsolatunkat. Az egyik legfrissebb ilyen jelenség a BookTok, azaz a TikTok könyvmegosztója, ami meghódította a könyvmolyok világát. 

De mi is az a BookTok?

A BookTok egy olyan közösségi média platform, amely a TikTok nevű videómegosztó alkalmazáson belül alakult ki, és a könyvekkel kapcsolatos tartalmakra specializálódik. A BookTok az olvasók és könyvkedvelők millióit vonzza világszerte, akik rövid videókon keresztül ajánlanak könyveket, osztanak meg kedvenc részleteket, vagy éppen megmutatják könyves gyűjteményüket.  Ezek a videók gyorsan terjednek, és hatalmas hatást gyakorolnak az olvasási trendekre és a könyveladásokra.

De melyek is azok a könyvek, amelyek a BookTok-on különösen nagy népszerűségnek örvendenek? Az alábbiakban összegyűjtöttük a legjobban teljesítő könyveket a platformon, amelyek széles körben elterjedtek és sokak által ajánlottak:

Könyvajánló

Margaret Rogerson - Sorcery of Thorns - Könyvek varázslata

Az árva Elisabeth egy könyvtárban nevelkedett, gótikus boltívek, mágikus grimoárok, varázskönyvek között, amelyek suttognak, énekelnek, hörögnek vagy sikoltoznak a polcokon. A legerőszakosabb példányokat vasláncok rögzítik, a drámai jeleneteket kedvelő kötetek olykor groteszk tinta- és bőrszörnyekké változnak, a manipulatívak pedig kísértések suttogó szavaival hálózzák be a gyenge embereket. Ebben a veszélyes és baljós világban Elisabeth felügyelő szeretne lenni, mert leghőbb vágya, hogy a könyvtárat és a föld alatti páncélszekrényben őrzött nagy hatalmú könyveket védelmezhesse. A terveit felborítja egy gonosz erő színre lépése, amely arra készül, hogy felszabadítsa minden idők legveszélyesebb grimoárját, az emberiség pusztulását kockáztatva. A különleges lány barátok és támogatók nélkül marad. Gyanakodva tekint a segítségére siető varázslóra és szolgájára, hiszen a mágia eredendően gonosz, és azok, akik gyakorolják, gonosz tettek végrehajtására is képesek. Hamarosan megkérdőjelezi mindazt, amit tanítottak neki varázslókról, könyvtárakról, a mágia félelmetes és egyben lenyűgöző univerzumáról.

Sorcery of Thorns - Könyvek varázslata

Sorcery of Thorns - Könyvek varázslata

Margaret Rogerson
Kossuth Kiadó, 2024.02.28.

Lauren Asher - The Fine Print - Az apró betűs rész

Rowan már régóta nem hisz a szerelemben - Zahra mégis tökéletesnek látszik. 

Valódivá válhat a mesés kapcsolat, ami közöttük szövődött? Vajon Rowan képes új esélyt kérni? És Zahra mer még hinni neki? És mindeközben sikerül megújítani a Dreamlandet, azaz teljesíteni a nagyapa végakaratát? 

Tarts a szereplőinkkel egy mesés helyszínre, és láss a tündérmese mögé!

The Fine Print - Az apró betűs rész (Dreamland Billionaires 1.)

The Fine Print - Az apró betűs rész (Dreamland Billionaires 1.)

Lauren Asher
Könyvmolyképző Kiadó, 2023.11.30.
Rubin pöttyös könyvek

H.D. Carlton - Hunting Adeline - Levadászni Adeline-t

A Gyémánt 

Együtt jár velem a Halál, de a kaszás nem ér fel velem. Férfiaknak öltözött szörnyekkel és olyanokkal teli világban ragadtam, akik nem azok, akiknek látszanak. Nem tartanak itt örökké. Már nem ismerem meg azt, akivé váltam. És igyekszem visszaverekedni magamat a vadállathoz, aki éjszakánként ered a nyomomba. Gyémántnak neveznek. De csak egy halál angyalát teremtették meg. 

 

A Vadász 

Ragadozónak születtem, véremben van a könyörtelenség. Amikor éjszaka ellopják, ami az enyém, mint egy erődben elrejtett gyémántot, szembesülnöm kell azzal, hogy képtelen vagyok visszatartani a vadállatot. Vér áztatja a földet, amikor cafatokra tépem a világot, hogy megtaláljam. És visszahozzam oda, ahova tartozik. Senki sem menekül a haragom elől. Főként nem azok, akik elárultak.

Hunting Adeline - Levadászni Adeline-t

Hunting Adeline - Levadászni Adeline-t

H.D. Carlton
Rainy days, 2024.03.01.

Tahereh Mafi - Ne felejts

Most, hogy Ella tudja, kicsoda Juliette és mire rendeltetett, a dolgok még jobban összekuszálódtak. Miközben azért küzd, hogy megértse múltját, és egy olyan jövő felé tekint, amely bizonytalanabb, mint valaha, elmosódnak a jó és a rossz - Ella és Juliette - közötti határok. És mikor a jól ismert ellenségek újra fenyegetni kezdik, nem biztos, hogy képes a saját kezébe venni a sorsát. 

Közeleg a Regenerációval való végső leszámolás napja. De mikor bekövetkezik, amire mindvégig várt, lehet, hogy nem dönthet arról, kinek az oldalán harcol. 

A New York Times és az USA Today bestseller Ne érints sorozatának monumentális befejező kötete.

Ne felejts

Ne felejts

Tahereh Mafi
Gabo Kiadó, 2023.11.02.

Ez csak néhány példa a BookTok-on nagy népszerűségnek örvendő könyvekből, de a lista hosszú és rendkívül változatos. A BookTok nemcsak a könyvek iránti szenvedélyt ösztönzi, hanem közösséget is teremt az olvasók között, akik megosztják egymással élményeiket és ajánlásaikat.