Bemutatjuk a Scolar Kiadót!

Az 1994-ben alapított Scolar Kiadó szinte minden témakörben és stílusban ad ki könyveket az aktuális trendeknek megfelelően. Kínálatában egyaránt fellelhetők a kortárs szépirodalmi, a tudományos-ismeretterjesztő művek és a gyerekkönyvek is. Ha egy igazán tartalmas és minőségi olvasmányra vágysz, érdemes a Scolar Kiadó remekműveit választani, bármilyen témában!A kiadó szerzői között olyan külföldi és hazai kiválóságokat tisztelhet, mint például Ian McEwan, David Grossman, Per Petterson, Janne Teller, Linn Ullmann, Erlend Loe, Sofi Oksanen, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Tandori Dezső, Tisza Kata, Száraz Miklós György vagy Temesi Ferenc. Cikkünkben elhoztunk néhány nagyszerű könyvet a Scolar Kiadó jóvoltából!


Ajánló

Szeretlek, mégsem szeretlek

Herczeg Szonja

 

A képen szöveg látható

Automatikusan generált leírás

 

Herczeg Szonja a tőle megszokott ironikus őszinteséggel mesél egy pszichés problémák útvesztőiben bolyongó harmincas lány tanácstalanságáról, érzelmi kiszolgáltatottságáról, az őt körülölelő álságos „barátok” árulásáról és a nagy szerelem megtépázásáról.


Egy pszichológus és „betege” beszélgetéseit, a terápiát kísérhetjük nyomon, miközben akarva-akaratlanul is azon gondolkodunk, kire is süti rá a társadalom a pszichés beteg stigmáját, és megengedi-e valaha is azt, hogy ne megbélyegzettként tekinthessen önmagára. Test – lélek – környezet. Érzékletes, őszinte leírás a mindennapok otthonos poklából. (Dr. Szekeres György pszichiáter)


A szeretetéhség és az egó vezérel minden emberi cselekedetet. A legnagyobb gondolkodóktól kezdve az alattam lakó szomszédon át boldog-boldogtalannak csak az számít, hogy szeressék és elismerjék. Koldulsz érte, megalázkodsz, és neked ez jó. Meg kell mondjam neked, akkoriban igazán csinos voltam, keveset rostokoltam a budin. Pontosítok, voltak olyan napok, amikor a tükör előtt állva el tudtam képzelni, talán lesz valaki, akinek rajtam kel fel és fekszik a nap. (részlet a regényből)


Immunitás

dr. Servaas Bingé

 

A képen szöveg látható

Automatikusan generált leírás


Tanuljuk meg, hogyan tudjuk megerősíteni az immunrendszerünket! Az immunrendszerünk olyan, mint egy erőd: vizesárokkal, várfallal, katonákkal. Nélküle sebezhetőek lennénk mindenfajta fertőzéssel és betegséggel szemben. Manapság azonban mindenhol téves és félrevezető információkkal találkozunk a megerősítésével kapcsolatban.


Dr. Servaas Bingé belga orvos arra vállalkozik könyvével, hogy megdöntse a téves hiedelmeket, és az immunológia legújabb tudományos felfedezéseit olyan egyértelmű, könnyen követhető tanácsokra fordítsa le, amelyek segítségével az egészségünk szempontjából legmegfelelőbb és leghatékonyabb életmódbeli változtatásokat hajthatjuk végre. Teszi mindezt egy csipetnyi humorral és tonnányi kreativitással fűszerezve, mindenki számára érthető nyelven. Az általa közvetített tudásra pedig mai világunkban mindannyiunknak szükségünk van.


Közlekedj okosan!

Angela Weinhold

 

A képen szöveg látható

Automatikusan generált leírás


Kisgyermekek számára az utca nyüzsgése, a forgalom lüktetése, a közlekedés zajai vonzóan izgalmas, de különösen veszélyes világ, melynek legfontosabb szabályaival mielőbb meg kell ismerkedniük.


A népszerű Mit? Miért? Hogyan? sorozat 5. kötete játékos formában avatja be az ifjú olvasót a közlekedés rejtelmeibe, hogy bátran és biztonságosan lehessen a forgalom résztvevője.


Brúnó medve vezetésével megtudhatjuk, hogyan kelhetünk át szabályosan az úttesten, mit jelenteneka leggyakoribb közlekedési táblák, és hogyan viselkedjünk utasként. A kihajtható ablakok segítségével azonnal ellenőrizhető, hogy vajon ki közlekedik az úton megfelelően, és ki szabálytalanul, s a kíváncsi lurkó bekukkanthat akár a járókelők csomagjaiba is.Fedezd fel kínálatunkban a Scolar Kiadó legjobb könyveit!


2022.06.14.