R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona könyvajánló

R. Kelényi Angelika legújabb regényével egy fantasztikus utazásra hívja az olvasóit, az úti cél pedig nem más, mint a napsütéses Barcelona!

Caroline Wood London egyik leghíresebb magazinjánál dolgozik asszisztensként és szabadidejében blogol. Bejegyzéseiben különböző gasztronómiai ínyencségekről ír, élete nagy lehetősége pedig akkor adódik, amikor a Határtalan szerelem rovat vezetőjét kirúgják, a megüresedett posztért pedig harcba szállhat a főnökénél, Miss Janette-nél.

A történet Caro 35. születésnapján kezdődik, mikor barátai unszolására elhatározza, hogy regisztrál egy társkeresőre, hiszen ő sem lesz már fiatalabb, és ekkor támad egy remek ötlete: a Határtalan szerelem legyen igazán határtalan. Elutazhatna Barcelonába, ahol minden napra jut egy randi egy spanyol férfivel, eközben megismerheti a katalán konyha legjobb fogásait, sőt, még barnulásra is lehetősége nyílna. A szárnyait bontogató tehetség álma vált valóra, amikor főnöke jóváhagyta az utat, Caroline pedig pakolhat is, hogy néhány napra otthagyja a monoton, titkári állást, hogy igazi kihívás és szenvedély lépjen helyébe.

"De unom, hogy mellékszereplő vagyok a saját filmemben (…)"

A napsütéses Barcelonába érve rengeteg meglepetés várja. Caroline elsődlegesen a randikra és a cikkére koncentrál, de a gyönyörű város is rögtön elrabolja a szívét. A spanyol fogásokkal ugyanakkor kicsit több időbe telik megbarátkoznia. A regény bőven megmutatja a társkereső alkalmazások nyújtotta rizikókat és árnyoldalakat, hiszen az interneten az ember kiemeli a pozitív tulajdonságait, és elrejti, elferdíti a negatívakat. A Caro által összegyűjtött katalán férfiak, bár átmentek az első rostán, a velük való találkozás egy csinos nő számára nem éppen veszélytelen, így az önjelölt testőr, Tom Adams felajánlja a brit újságírónak, hogy minden alkalommal távolról figyeli az eseményeket, és ha kell, megmenti őt.

Caroline esténként készül a randijaira, de napközben végigjárja Barcelona nevezetességeit és kevésbé látványos, hétköznapi helyeit is, mint mondjuk egy halpiac. Mr. Adams nemcsak személyi testőrként, hanem idegenvezetőként is funkcionál, így Caro mellette megismeri a város minden rejtett zugát, és megkóstolja a katalán fogásokat is.

Ez a tökéletes regény, ha az ember mulatni akar, felfedezni egy élményekkel teli várost, miközben életigazságok mondatnak ki, amelyek akarva-akaratlanul is a részünkké válnak.

A Barcelona, Barcelona több egy szenzációnál, ez egy örökérvényű történet, amit az ember jó, ha a szívébe zár.

R. Kelényi Angelika felülmúlta önmagát! Legújabb regényével a napsütéses Barcelonába kalauzolt el bennünket, ízleltette meg velünk a katalán konyha remekeit, és Caroline-on keresztül bemutatott egy olyan történetet, ami kikapcsol bennünket.

A Barcelona, Barcelona felidézte a saját emlékeimet, az ott töltött napjaimat, és arra késztet, hogy pakoljam a bőröndömet, és induljak útnak. Tökéletes útitárs, bárhova megy az ember!

Elrepít, lenyűgöz, és a bűvkörébe von.

Azoknak ajánlanám, akik a nyári kánikulában egy kis frissítőre vágynak, egy regényre, ami a hétköznapok tanulságait rejti, mégis a nyaralások kikapcsolódó örömét adja.

 

Írta: Barbi