Nincs engedélyezve a javascript.

Az utazás szerelmeseinek: Útinaplók

Az utazásnak rendkívül sok pozitív hozománya van ránk nézve. Feltölt, kikapcsol, kizökkent, élményt és tapasztalatot ad, bővíti az ismereteinket, kitágítja a látókörünket. Minél több helyre tudunk eljutni, annál inkább megismerhetjük azt a színes világot, amelyben élünk.

Akik szeretnek utazni, azok jól tudják, hogy nem számít az idő, sem pedig a pénz, mert az élmény az igazi érték. Az emlékeket és az átélt kalandokat ugyanis senki sem veheti el tőlünk, az örökre csak a miénk marad. Legyen szó egy hétvégi kiruccanásról, egy tengerparti nyaralásról, egy történelmi város megismeréséről, vagy akár egy igazán távoli ország felfedezéséről, lelkileg gazdagabbá válunk, széleskörű tapasztalatokat szerzünk a világgal és az élettel kapcsolatban, melyek a hétköznapi problémáink megoldásását könnyíthetik, önismeretünket fejleszthetik.

A Book24 kínálatában szereplő kötetek mind a belföldi, mind a külföldi utazásokban segítséget nyújtanak. A szórakoztató útinaplók ízelítőt adnak az utazás örömeiből. Olyan pezsgő helyszínek, gazdag kultúrák, festői tájak és titkos zeg-zugok kerülnek bemutatásra könyveinkben, melyekről a legtöbb ember álmodni sem mer! Választékunkban idegen nyelvű útiszótárak is helyet kaptak az úti cél könnyebb kiválasztása és az ottani kommunikáció gördülékenysége érdekében. Kezdd el a kalandot még ma!

Ed Stafford - Felfedezők enciklopédiája

Ebben az egyedi és lenyűgöző könyvben a világhírű felfedező és túlélő, Ed Stafford 25 fantasztikus expedícióra kalauzol bennünket, és bemutatja, hogy a legendás utazók milyen felszerelést vittek magukkal az ismeretlenbe. Ahol a megfelelő felkészülés hiánya halálos következményekkel járhat, a magunkkal vitt felszerelés lehet az egyetlen különbség siker és kudarc között. Lehetséges, hogy csak a jobb felszerelés és az alaposabb felkészülés segítette győzelemre Amundsent Scott-tal szemben? Mennyit fejlődött a technológia, amióta Hillary elsőként lépett az Everest csúcsára? Gondosan válogatott fényképek és gyönyörű illusztrációk segítenek megértenünk, hogy mennyire összetett, részletes és alapos felkészülést igényelt minden egyes felfedezőút, és hogy minden tárgynak meg volt a maga feladata: némelyik életmentő lehetett, mások a kényelmet vagy a szórakozást szolgálták. Megérthetjük, hogyan változtak a tárgyi feltételek a tudomány fejlődésével és a vállalkozások egyre extrémebb kihívásaival. A kötetben szereplő felfedezők szembeszálltak a félelmeikkel, hegyeket másztak meg, dzsungeleken vágták át magukat és más egyéb komoly akadályokat küzdöttek le. Mindaz, amit a földön, a vízen vagy épp a levegőben magukkal vittek, létfontosságú volt expedíciójuk sikere érdekében, hogy egy picit jobban megismerjék izgalmas és veszélyes titkokkal teli, csodálatos világunkat. Felszerelési tárgyaik bemutatásával mi magunk is rengeteget tanulhatunk róluk és a bolygóról, amelyen élünk. „Lenyűgöző az az egyedi nézőpont, amelyből bemutatja ezeket a híres expedíciókat. Ed Stafford nagyon is jól tudja, milyen fontos egy felfedezőnek a felszerelése, e különleges könyv segítségével pedig az olvasók is megismerkedhetnek ennek jelentőségével.” (Sir Ranulph Fiennes)

 

Felfedezők enciklopédiája
23.png

Felfedezők enciklopédiája

Mivel készültek a legendás utazók az ismeretlenbe?

Ed Stafford
Scolar Kiadó Kft., 2020.

Földvári András - Ez az én világom

Földvári András Magyarország legviláglátottabb embere újra mesél. 2020 egyik legnagyobb könyvsikerének szerzője újabb kalandjait osztja meg az olvasókkal a Föld legkülönbözőbb pontjairól. Azonban ez a kötet több is színes és gyakran szórakoztató útleírásoknál. András történeteinek többségében fontos szerephez jutnak azok az emberek, akik felejthetetlen élménnyé varázsolták a magyar világjáró utazásait. Akik egy-egy gesztusukkal, életfilozófiájukkal, barátságukkal nem csak arra tanították a bolygó magyart, hogy a világ színes és érdekes, hanem azt is megmutatták neki, hogy az minden ellenkező híreszteléssel szemben jó is. Ez a jó világ Földvári András világa, ahova újra vár mindenkit, aki fejben vagy akár a valóságban is útra kelne vele.

Ez az én világom
23.png

Ez az én világom

Jó emberek, különös élmények távol és közel

Földvári András
21. Század Kiadó, 2021.

Fedezd fel a Book24 izgalmas, utazással kapcsolatos könyvkínálatát!