Nincs engedélyezve a javascript.

Baráth Viktória: Az igazság ára könyvajánló

nn.png

Baráth Viktória a kedvenc magyar íróim táborát erősíti, mert akárhányszor az aktuális története elé ülök, annyiszor érzem úgy, hogy mindent ki kell zárnom, s csak hagyni, hogy a regénye magával sodorjon. Az igazság-trilógia első és második része a szó szoros értelmében belopta magát a szívembe. Az írónő képes kevés cselekményből is fordulatokat és csavarokat összerakni. Az igazság ára esetében olyan megmagyarázhatatlan érzelmek lettek úrrá rajtam, amit képtelenség megfogalmazni és kifejezni. Egyszerűen leültem a könyvvel a kezembe, és teljes mértékben kizártam mindent, ami körülvett – semmi más nem létezett: csak én és a Viki által megalkotott világ.

Ebben a történetben mindent az olvasó elé tár ami igaz és azt is, ami nem. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy eldöntsük a lapok rejtekéből, hogy mit hiszünk el és mit nem. A mű végén kiderül az igazság, aminek hatalmas ára lesz!


Történet:

Hannah élete összeomlani látszik, amikor számos hazugság kiderül az életéről. Egy újabb ügybe csöppen bele, azonban ez a szó szoros értelmében a legnehezebb és a legszemélyesebb is számára. Olyan döntéseket kell meghoznia, amik kockázatosak és veszélyesek. Azonban mindenki életében megvan az a személy, akiért képes mindent feláldozni. Sőt, annál többet is. De mi történik akkor, hogyha főszereplőnknek olyan vizekre kell eveznie, amik pillanatok alatt elsodorhatják?

A nőnek teljesítenie kell a munkájában, azonban a családját sem hanyagolhatja el – már ami maradt belőle. Az ügy bonyolult, hiszen számos információ és tény rejtett még előtte is. A szerelme sem segít neki abban, hogy gyorsabban és hatékonyabban göngyölítse fel az ügyet – így rá sem számíthat. Azonban a kis segédje (x) mindig mellette áll és akkor is tartja a nőben a lelket, ha az mindent eldobna.

Hannahnak úgy kell felkészülnie a tárgyalásra, hogy részben rögtönöznie kell. A lehető legjobb esküdttagokat kell kiválasztania, a dolgok mélyére kell ásnia akkor is, ha ez ránézve fájdalommal és csalódással jár. Feltesz mindent azért, hogy megnyerje az ügyet. Ám néha túl sok az, amit feláldozunk. Vagy mégsem?

A nőnek magába kell néznie és végig gondolni azt, hogy mit képes megtenni, hogy megmentse szerelmét. Végig őt látja a rossznak, a hibásnak – még ha nem is teljesen biztos önmagában. Csakhogy arra senki sem gondol, hogy mi a következménye annak, ha semmi nem az, aminek látszik? Milyen állapotba kerül Hannah, ha kiderül, hogy a legfőbb bizalmasa és a legnagyobb szerelme nem azért cselekedet úgy, hogy önmagát védje? Mi történik akkor, ha a nő titkai kezdenek a felszínre bukni? Hogyan lehet a süllyesztőbe ejteni mindazt?

Szerettem a történetet, mert elvarázsolt és lenyűgözött – mind az írónő stílusa, mind a cselekményszál.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus történeteket, amik bírósági és nyomozással teli részekkel vegyítve íródtak! Igazából számomra az írónő összes könyve egy ugródeszka volt, ahonnan hol lélekmelengetően, hol érzelemmámorban érkeztem a kötetek végére.

 

Írta: Anarchia Könyvblog