Nincs engedélyezve a javascript.

James Patterson, Bill Clinton: Az elnök eltűnt könyvajánló

elnok.png

Sokkal többet adott nekem ez a könyv, mint amire számítottam, kissé szkeptikusan álltam hozzá, de egy blogger ismerősöm nagyon ajánlotta, és örülök, hogy hallgattam rá. Egy igazi vérbeli politikai thriller, amely elgondolkodtató és rémisztő is egyben. Azt hiszem Bill Clintonnak köszönhetően sikerült kicsit mélyebben is belelátni a Fehér házban zajló eseményekbe. Intrika, árulás, fenyegetés, félelem. Hogy mennyire fikció a történet? Nem tudhatom, de ha kicsit jobban belegondolok, akkor azt hiszem, sok dolog a valóságon alapul, és talán nem is sejthetjük, hogy az elnöki rezidenciában sem fenékig tejfel az élet.

Az elnökre egy tárgyalás vár, ahol olyan vádakkal kell szembenéznie, mint a terroristákkal való együttműködés. Duncan elnöknek viszont nem ez a legnagyobb gondja jelen pillanatban, hanem az országa ellen irányuló fenyegetés. A legkeresettebb terrorista, Szoliman Cindoruk, egy kibertámadást akar végrehajtani az Amerikai Egyesült Államok egész területén, megbénítva ezzel mindent, amit a 21. századunk jelképez, és ezzel visszataszítani a középkorba azt. Nem sok ideje maradt az elnöknek, hogy kiderítse ki bérelte fel Szolimant, és hogyan állítható meg. Egy biztos, van egy áruló a falakon belül, nem tudni ki az és miért árulta el az országát. Csak páran ismerték azt a jelszót, ami most kikerült két emberhez, akiknek köze van a Dzsihád Fiai szervezethez, melyet Szoliman Cindoruk vezet. Két ember maradt, akikben 100%-osan megbízik, akik mindent tudnak a fenyegetésről, és az elnök kiújult betegségéről.

" - Belső vérzést kockáztat. Agyvérzést. Stroke-ot kaphat. Akármin dolgozik is, ezt a kockázatot nem éri meg. "

Az elnök elhagyja a Fehér házat, hogy találkozzon az egyik emberrel, aki talán segíteni tud abba, hogy megállítsák ezt az egész őrületet. Arra viszont nem számít, hogy megtámadják őket, és a menekülés során, az egyik prioritást jelentő személy az életét veszíti. A testőrök mindent megtesznek, hogy az elnök épségben eljusson a kék házba, az elnök pedig mindent megtesz, hogy legalább Augi életben maradjon. Az egyetlen esélyük ez a fiú, a probléma viszont az, hogy az információknak csak a felével rendelkezik, a másik fele meghalt a találkozás során.

" Előre látható reagálás. A terroristák pontosan erre számítanak. Vajon ez csak elterelő művelet volt? Úgy tesznek, mintha Los Angelesben készülnének támadásra, hogy a nyugati partról minden erőforrást odairányítsunk, aztán másik helyen csapnak le, mondjuk Seattleben, vagy San Franciscóban, ahol meggyengült a védelmünk? "

Az idő fogy. Egy napja van az elnöknek, hogy megállítsa a támadást, ehhez két ország elnökét hívja meg, akiknek beszámol mindenről, és a legjobb embereik segítségét kéri, hogy fel tudják törni a programot. Duncan elnök egyre rosszabb állapotban van, a betegsége olyan erősen tért vissza, hogy bármelyik pillanatban holtan eshet össze. Az újságok, a média arról beszél, hogy eltűnt, idegösszeomlást kapott a rá váró tárgyalás miatt, hiéna módjára szedik szét, mindezt úgy, hogy nem tehet ellene semmit, nem léphet fel az őt hátba támadók ellen. Most nem, most az országot kell megmentenie, kerüljön ez bármibe.

Talán utoljára a Nevem Pilgrim című könyv volt az, amit ennyire élveztem. Fordulatokban és izgalmakban bővelkedő történet, mely egy percig sem hagyott unatkozni. Remélem, James Patterson, és Bill Clinton párostól kaphatok még ilyen, és ehhez hasonlóan, jól megírt könyveket.

 

Írta: Anarchia könyvblog