Nincs engedélyezve a javascript.

Az állatok szeretete

A házikedvencek nem csupán édesek, aranyosak és viccesek, hanem sok szempontból jó hatást is gyakorolnak a gazdáikra. Akinek van otthon, jól tudja. A gyermekek például nagyon szeretik a kisállatok társaságát, a háziállatok ugyanis tanítják, megörvendeztetik a gyerekeket és szórakoztató társaságot jelentenek számukra. Az állatok jelenléte összességében segíti a szociális, fizikai, valamint az érzelmi fejlődést.

Egy kisállattól feltétlen szeretetet és elfogadást kapunk, ami igazán felemelő érzés. Gondoljunk csak bele, hogy miként tud örülni a házikedvenc, ha este hazaérünk a munkából. Az állatot nem érdekli az, hogy aznap hogyan teljesítettük a kötelességeinket, hogy milyen jegyet kaptunk az iskolában és hogy befizettük-e már a számlákat… A mai világban szinte minden a teljesítményről szól, de az állatok képesek felismerni az emberi érzelmeket és annak megfelelően viselkedni. Jelenlétük csökkenti a magány érzését, nyitottságra ösztönöz és redukálja a szorongást.

Az állat, mint családtag

Kétségtelen, hogy a kisállat segít összetartani és erősebbé tenni a család egységét. Ha megkérdeznek egy gyereket vagy egy szülőt, hogy valóban családtagnak számít-e például a kutya az otthonukban… A válasz minden esetben IGEN lesz.

Ha érdekel, hogy mik a kisállattartás fortélyai, böngéssz a témában íródott kínálatunkban!

Ajánló

Dr. Mák Erzsébet, Vékony Blanka - Kutya jó étrend

A házilag készült ételeknél nincs is jobb. Miért ne kényeztethetnénk hát ezzel kutyusunkat? Ha mi főzzük meg négylábú kedvencünk napi eledelét, saját magunk választhatjuk ki az alapanyagok forrását és minőségét, így sokkal változatosabban, egészségesebben, és legfőképpen kutyánk igényeire szabva tudjuk táplálni őt. Legyen válogatós, falánk, vagy energiabomba, esetleg idősebb kedvencünk, ebben a könyvben igazi csemegéket találhatunk neki: többek között leveseket, ragukat, rizottókat, gombócokat, és persze nem maradhatnak el a jól megérdemelt jutalomfalatok sem. A könyv szerzői maguk is 6 boldog kutya büszke gazdái, emellett kiváló dietetikusok, így a könyvben nemcsak 54 kutya jó finomság, de sok-sok hasznos kutyadietetikai ismeret is megtalálható kedvenceink megfelelő és kiegyensúlyozott táplálásához, hogy mindig játékosak, energikusak és egészségesek legyenek.

Kutya jó étrend
23.png

Kutya jó étrend

Kutyatáplálásról nem csak kezdőknek

Dr. Mák Erzsébet, Vékony Blanka
BOOOK, 2021.

Csányi Vilmos - Segítség, kutyás lettem

A kötet valódi segítség mindazoknak, akiknek kutyájuk van, vagy épp kutyát szeretnének. A tudós kutyabarát, Csányi Vilmos nemcsak azt osztja meg velünk, hogy mit tegyünk, és mit ne, de azt is elmagyarázza, hogy miért. Megtudhatjuk, mit tudnak, mit éreznek, és mit próbálnak elmondani nekünk a kutyák, akik velük született emberszeretettel jönnek a világra - s talán már félig-meddig maguk is emberek... A sok-sok csodálatos, kutyaszeretettel megírt történetben felbukkannak régi kutyaismerőseink, Bukfenc és Jeromos is.

CSÁNYI VILMOS etológus, akadémikus, író. Eredetileg vegyészként kezdett dolgozni, majd ő maga szervezte meg az ELTE-n az etológia tanszéket, amelynek vezetője is lett. Kutatásai középpontjában a kutya és az ember viselkedése, a biológiai és a kulturális evolúció kérdései állnak. Számos kötete jelent meg négylábú társainkról, illetve az ember viselkedéséről, hiedelmeiről és gondolkodásáról. Emellett szépíróként is sikeres.

Segítség, kutyás lettem!

Segítség, kutyás lettem!

(E-könyv)
Csányi Vilmos
Open Books, 2021.

Jennifer Parker - Elsősegélynyújtás macskáknak

Ez a könyv egy mindenre kiterjedő útmutató a kedvenced egészségéhez, a vészhelyzetre vonatkozó egyértelmű, tömör információktól kezdve egészen a négylábú társad egészségesen tartására vonatkozó javaslatokig. Amit megtalálsz benne: Első rész Az egészséges macska Általános javaslatok a cicád egészségének megőrzéséhez, az ápolás rutinjától az étrenden és a testmozgáson át az élősködők elleni védelem és a boldog, egészséges élet mikéntjéig. Második rész Az elsősegélynyújtás és az ellátás alapjai Lépésről lépésre elmagyarázott, gyakorlati tanácsok az otthon kezelhető problémákhoz, a cicád megvizsgálásától kezdve az életjelek ellenőrzésén, a sebesült macska megközelítésén és ellátásán át a seb ápolásáig, a gyógyszer beadásáig és a felépülés támogatásáig. Harmadik rész Elsősegélynyújtás vészhelyzetben Egyértelmű és megvalósítható tanácsok, lépésről lépésre elmagyarázva, kiemelve a kulcsfontosságú információkat, a vészhelyzet során szükséges létfontosságú elsősegélynyújtáshoz.

Elsősegélynyújtás macskáknak
23.png

Elsősegélynyújtás macskáknak

Jennifer Parker
Gabo Kiadó, 2021.

Fedezd fel az állatokkal foglalkozó könyveinket a Book24 oldalán!