Nincs engedélyezve a javascript.

Ajándékozz receptkönyvet!

Az vagy, amit megeszel! – Tartja a mondás. Kétségtelen, hogy étkezésünk alapjaiban hat ki az életmódunkra és a szervezetünk egészségügyi állapotára is egyaránt. Mindemellett a közös étkezés, mint tevékenység rendkívül jó hatással van a pszichénkre is, legyen szó egy hétköznapi családi vacsoráról vagy egy ünnepi szertartásról. Ha otthon főzünk, átélhetjük az alkotás örömét és még pénzt is spórolhatunk. Bármilyen értendet is folytatunk, a receptkönyvek és szakácskönyvek segítségével a legjobb menüket készíthetjük el saját magunk.

A gasztronómiai témájú könyvek ezért minősülnek remek választásnak, hiszen, ha ezzel kedveskedünk valakinek, sokkal többet adunk, mint csupán egy „könyvet”. Hagyományos, haza ízek? Könnyen és gyorsan elkészíthető receptek? Alternatív egészségkonyha? Diéta és fogyókúra? Távoli, ínyenc ételek? Kreatív desszertek? Bármit is keresel, választékunkban megtalálod a legjobb karácsonyi ajándékot, egy jó receptkönyvet!

Jamie Oliver - Együtt

"Használd a következő oldalak receptjeit ürügyként, hogy újra együtt lehess mindazokkal, akiket rég láttál az otthonod melegében. Ünnepeld az étel hatalmát, amely összehozza az embereket, felidézve a mérhetetlen boldogságot, amit szerezhet, és ami mindennél fontosabb: gyűjtsd be az emlékeidet a szeretteiddel. Erről szól a "szeretlek" az ételen keresztül." (Részlet a kötet Előszavából.)

Jamie Oliver Együtt című kötete igazi poszt-Covid szakácskönyv. Ajánlójában szívből mond köszönetet a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat munkatársainak helytállásukért, a továbbiakban pedig recepteket/menüsorokat mutat be, amelyek közül örömmel válogatsz majd, amikor vendégül látod a családodat, a barátokat. Szerencsére csupa olyan ételről van szó, amelynek elkészítése ütemezhető, így még véletlenül sem kell a konyhában ragadnod, hanem vendéglátóként is élvezheted az Együttlét örömét. Az Együtt Jamie Oliver 17. könyve magyarul.

Együtt - Feledhetetlen, könnyed étkezések
23.png

Együtt - Feledhetetlen, könnyed étkezések

Jamie Oliver
Park Könyvkiadó Kft., 2021.

Módos Anikó - És még mentes is

„Amikor 2013-ban kézhez kaptam az autoimmun betegségemről szóló diagnózist, úgy éreztem, itt a vég. Nem a betegség ténye borított ki, sőt szerencsésnek éreztem magam, hogy az orvostudomány akkori állása megoldást kínált életben maradásomra. Amikor – elsősorban amerikai forrásokat felkutatva – alaposan beleástam magam a témába, kiderült, hogy a hormonpótlás mellett csak egy rendkívül szigorú diéta betartásával remélhetek elfogadható életminőséget. […]

Belevetettem magam az alapanyagok megismerésébe, és megállás nélkül sütöttem-főztem azokat a nyersanyagokat felhasználva, amelyeket a diéta engedett. Számos kudarc után alakult ki az a választék, amivel mára már nemcsak én, de a családom és a barátaim is elégedettek. A sok elismerés és biztatás, amit tőlük kaptam, győzött meg arról, hogy kedvenc receptjeimet megosszam azokkal, akik hozzám hasonló cipőben járnak. A könyvben szereplő valamennyi étel sokszor kipróbált, garantált sikert hozó fogás, jó szívvel ajánlom azoknak is, akik nem követnek semmilyen diétát, egyszerűen csak valami finomra és egészségesre vágynak.”

És még mentes is
23.png

És még mentes is

75 fejedelmi recept glutén, tej és cukor nélkül

Módos Anikó
Kossuth Kiadó, 2021.

Irina Georgescu - Kárpátok ízei

Ki tudna ellenállni a grillezett padlizsánnak, egy tál frissítő csorbalevesnek, a túróval és tejföllel gazdagon megrakott puliszkának, egy kiadós töltött káposztának, vagy a mesésen illatozó fonott kalácsnak? A Kárpátok ízei különleges gasztronómiai utazásra hív: Románia igazi olvasztótégely, ételeit a görög, török és szláv mellett az osztrák, a magyar és szász konyha fogásai alakították. A gyönyörű fotókkal illusztrált könyv receptjei azt bizonyítják, hogy a főzés és az evés öröme határokon, nyelveken és kultúrákon átívelő, összekötő kapocs, ami közelebb hozza egymáshoz bennünket. „Nekünk a román konyha egyszerre nagyon ismerős és nagyon egzotikus. Irina Georgescu könyve modern és szépen megírt szakácskönyv – őrzi, de meg is újítja a hagyományos ételeket. Sokat gazdagodhatunk abból, hogy a főztjükön keresztül jobban megismerhetjük szomszédainkat.” Dragomán György, író

Kárpátok ízei
23.png

Kárpátok ízei

A legfinomabb ételek a zakuszkától a kürtőskalácsig

Irina Georgescu
HVG Könyvek, 2021.

Ha karácsonyra receptkönyvet ajándékozunk szeretteinknek, azzal biztosan nem lőhetünk mellé! Fedezd fel széles kínálatunkat és a legjobb szakácskönyveket!