Nincs engedélyezve a javascript.

A történelem életre kel

A történelem izgalmas titkokat és váratlan meglepetéseket rejt. A történelmi könyvek visszarepítenek minket a régmúlt idők világába a lebilincselő történeteken keresztül. Lenyűgöző élmény, amikor egy híres eseményt más szemszögből is megismerhetünk, komplexebb képet láthatunk a múltról, ahogyan a szerző új perspektívát tár elénk.

Legyen szó ókori históriákról, középkori legendákról vagy világháborús elbeszélésekről, a book24 kínálata garantált szórakozást és kikapcsolódást biztosít. Ismerd meg közelebbről azokat a történelmi személyeket, akik a múltunkat formálták és reformálták, merülj el a visszaemlékezések varázslatos és őszinte részleteiben! Az izgalmas háborúktól a rejtélyes mítoszokig minden fellelhető a történelmi könyv választékunkban! Rendeld meg a kedvencedet még ma!

Lana Parshina, Jean-Christophe Brisard - Hitler halála

1945. április 30. A történelemkönyvekből úgy tudjuk, ezen a napon követett el öngyilkosságot Adolf Hitler a Vörös Hadsereg által körülzárt Berlinben. Ciánkapszulát vett be, majd főbe lőtte magát, a testét pedig végakaratának megfelelően elégették az emberei. Az elszenesedett állkapocs- és koponyadarabokat néhány nappal később találták meg szovjet katonák. Azonnal összeesküvés-elméletek és álhírek tucatjai kezdtek terjedni Hitler halálával kapcsolatban, a tárgyi bizonyítékokat és a bizonyító erejű dokumentumokat pedig a szovjet, majd orosz állami szervek az archívumok legmélyére, titkos aktákba száműzték. Jean-Christophe Brisard tényfeltáró újságíró és Lana Parshina dokumentumfilmes kitartóan küzdöttek azért, hogy hozzáférhessenek ezekhez a titkosított anyagokhoz. Könyvükben szemtanúk eddig ismeretlen vallomásait, korábban hozzáférhetetlen fotókat és kihallgatási jegyzőkönyveket tárnak elénk, és beszámolnak annak az egyedülálló törvényszéki vizsgálatnak az eredményéről is, amelyet a bunkerben talált földi maradványokon végeztek el. Lebilincselő nyomozásuknak köszönhetően egészen új megvilágításba kerül a náci diktátor halála.

Hitler halála

Hitler halála

A KGB titkos anyagai

Jean-Christophe Brisard, Lana Parshina
Libri Könyvkiadó, 2019.

Alison Weir - Jane Seymour

Egy asszony, akit az elődje sorsa kísért. Tizenegy nappal Boleyn Anna halála után Jane Seymourt az esküvőjére öltöztetik. A királyhoz készül hozzámenni. Szem- és fültanúja volt, hogy az udvarnál a szerelmi játék milyen gyorsan válik veszélyessé, és tudja, hogy fiút kell szülnie..., különben neki is vége. Az új királynénak tehát ki kell lépnie Katalin és Anna árnyékából. Eközben vajon előcsalhatja-e a kegyetlen király gyöngédebb oldalát? Jane Seymour, VIII. Henrik harmadik királynéjának története. Alison Weir, az elismert történész és nagysikerű regényíró új kutatásokra alapozva írta meg lebilincselő regényét, és lenyűgöző képet fest Jane-ről, miközben új fényt vet a róla alkotott hagyományos és modern felfogásra. Jane-t a hite és az az elképzelése hajtotta, hogy némi jót tehet ebben a gonosz világban.

A történelem megismertet minket halála körülményeivel. Ez a csodálatos regény pedig feltárja előttünk az életét. Hat Tudor-házi királyné. Hat regény. Hat év. Philippa Gregory és a Tudorok rajongóinak kötelező olvasmány. Jane Seymour: egy asszony, akit az elődje sorsa kísért - a harmadik kötet a VIII. Henrik feleségeiről szóló, hatkötetes regénysorozatból, a világhírű történész és bestseller szerző tollából.

Jane Seymour - Az üldözött királynő

Jane Seymour - Az üldözött királynő

Alison Weir
Művelt Nép Könyvkiadó, 2020.

Fedezd fel a Book24 egyedülálló könyvkínálatát történelem kategóriában!