Nincs engedélyezve a javascript.

A legjobb Szamuráj témájú könyvek

szamuraj_600x400.jpg

Az ősi Japán kultúrának lenyűgöző és kifinomult világa mindig is vonzotta az embereket. A szamurájok, azaz a japán harcosok képzése és hagyományai sokakat lenyűgöznek. 

Miért olyan vonzóak a szamurájok?

A szamurájok Japán történelmének egyik legjelentősebb és legérdekesebb részét képezik. Ezek a harcosok nem csupán a fizikai erőt képviselik, hanem a harci tudásuk, a hűségük, és az általuk képviselt morális kódexük az ami a mai napig inspirálja az embereket. Számos könyv próbálja megfejteni a szamurájok életének és gondolkodásmódjának titkait, és megmutatni, hogy mi teszi őket ilyen vonzó figurákká még napjainkban is.

A szamuráj témájú könyvek mély és lenyűgöző világba repítik az olvasót, ahol a harc és a filozófia összetalálkozik. Ezek az olvasmányok nemcsak szórakoztatóak és izgalmasak, hanem lehetőséget nyújtanak arra is, hogy elmélyüljünk az ősi japán kultúrában és hagyományokban.

Ha te is szereted az izgalmas és mély kulturális hátterű történeteket, akkor a szamuráj témájú könyvek megfelelnek vágyaidnak. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb olvasmányokat, hogy egy izgalmas utazásra invitáljunk téged a mesteri harcosok világába.

Könyvajánló

Craig Shreve - Az afrikai szamuráj

Valignano atya expedíciót vezet Kucsinocuból a szárazföld belsejébe, a főváros, Kiotó felé. Templomot akar építeni, és az engedélyért cserébe a japán hadúrnak, Nobunagának "ajándékozza" védelmezőjét. Miután az afrikai harcos hűséget esküszik a japán hadúrnak, a két nagyon eltérő világból származó férfi között bizalom és tisztelet alakul ki. Jaszuke felemelkedésének azonban nem mindenki örül. Azt suttogják, hamarosan saját hűbérbirtokot kap szolgákkal és szamurájokkal, akiknek parancsolhat. Ám ahhoz, hogy az álmai valóra válhassanak, először meg kell védenie új urát a külső és belső ellenségektől.

Az afrikai szamuráj

Az afrikai szamuráj

Japán első külföldi születésű szamurájának igaz története alapján

Craig Shreve
Libri Könyvkiadó, 2024.04.03.

Sanshiro Kasama - Deadpool Szamuráj manga 2.

Miután Deadpool Tokióba költözött, és csatlakozott a Bosszúállókkal szövetséges japán Szamuráj-osztaghoz, azonmód neki is látott, hogy rendet vágjon a részben saját maga által keltett káoszban. A maga durva módján finom lelkű hősünk, mindenki kedvenc szájmenéses zsoldosa, Deadpool visszatér ebben a nem kevésbé briliáns kötetben. A kedves olvasók pedig végre választ lelnek arra, hogyan jön a képbe Loki, aki az árnyékban ármánykodva áhítja átcsábítani Deadpoolt a sötét oldalra, és Thanos, aki, nem is áruljuk el, mit csinált, mert az spoiler lenne. És akkor még szó sem esett a Bosszúállókról, egy nagyon híres japán szuperhősről, Deadpoolról, valamint Deadpoolról (igen, már megint ő!) és egy rakás Marvel-szupergonoszról.

Deadpool Szamuráj manga 2.

Deadpool Szamuráj manga 2.

Sanshiro Kasama
Fumax, 2023.11.30.
Deadpool

Mijamori Aszataro - Szamurájmesék

A könyv nyolc jellemző történetet tartalmaz, melyek mindegyike a szamurájerkölcsök, elvek, viselkedés és erkölcs, azaz a busidó elvei köré csoportosulnak, és a mai modern japán társadalmat is át- meg átszövik. Ezt hangsúlyozza Mijamori könyvének rövid bevezetőjében. A történetek nemcsak egzotikusak és borzongatók, de a japán néplélek megértésében, sőt, a modern japán írók, akár Rjúnoszuke Akutagava, Abe Kobo és az irodalmi Nobel-díjas Oe Kenzaburo vagy a hazánkban is méltán népszerű Murakami Haruki motivációinak, társadalmi-történeti-kulturális hátterének megértésében is segítenek. Arról nem is beszélve, hogy remek olvasmány valamennyi.

Szamurájmesék

Szamurájmesék

Mijamori Aszataro
Digi-Book Kiadó Kft., 2022.12.01.

Budai Lotti - A nyugati szerető - A szamuráj lánya 1.

Miya, Joritomo Aszuakura szamuráj lánya, éppen menyegzőjére készül a helyi tartományúr fiával, amikor a sors az útjába sodorja Antony Pearsont, a vonzó angol kereskedőt. A két fiatal egymásba szeret, ám titkos és szenvedélyes viszonyuk lelepleződik. Miya és Antony életét a lány vőlegénye menti meg, aki a történtek ellenére feleségül veszi a szamuráj lányát. Miya mélységes hálát érez férje iránt, akit azonban családjával együtt elsöpör egy politikai tisztogatás, amit az ország vezetője, a sógun rendelt el. Miya magára marad a háború szélére sodródott országban, s hamarosan a gésák egyszerre lenyűgöző és veszélyes világában találja magát. Miya végül bosszút esküszik férje gyilkosai és az ország vezetője, a sógun ellen, s harcában kész minden eszközt bevetni.

A nyugati szerető - A szamuráj lánya 1.

A nyugati szerető - A szamuráj lánya 1.

Budai Lotti
Álomgyár Kiadó, 2018.