Nincs engedélyezve a javascript.

A legjobb ezoterikus könyvek

A napjainkban igen tágan értelmezett ezoterika, ezotéria vagy ezoterikus tanok alapvetően a titkos tanokra használt kifejezést jelentik, amelyek csak egy csoport beavatottjai számára ismeretesek, tehát rejtélyesek, okkultak és rejtettek. Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, amely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit a tudományostól eltérő szempontból. A szót a történelem folyamán is, és ma is számos eltérő módon alkalmazták, alkalmazzuk, hol tágabb körben általában bármilyen titkos tanokra, hol csak az okkult tanokra. Napjainkban az ezoterika minden olyan területet jelölhet, ami az átlagember számára nehezen hozzáférhető. Ez a rejtélyesség sokak számára izgalmassá teszik az ezotériát.

Az ezotéria az emberiséggel egyidős jelenség, mivel az ember az idők kezdete óta választ keres élete „nagy kérdéseire”. Az ókorban az ezotéria a bizalmas (tanulói) körrel megosztott ismereteket jelentette. Az ezotéria egyesek számára teljesen távoli és megfoghatatlan dolog, de sokan vannak, akik nyitottak ezirányban, és pont az ezotéria, illetve a spiritualitás ad számukra kiutat egy nehezebb élethelyzetből. Ezért is fontos az ezoterikus könyvek olvasása, hiszen lelkileg nagyon támogatóak tudnak lenni, az ember akár új utat is találhat a segítségükkel, és bevonzhat olyan dolgokat az életébe, amikre nem is gondolt korábban.

Aki hisz benne, az tudja, hogy gyakran a könyv “választ ki” minket, az a kötet téved az utunkba, amelyik elolvasására éppen szükségünk van. Fedezd fel a Book24 ezoterikus könyveit!

Ajánló

Gregg Braden - A valóságkód

A tudomány bebizonyította, hogy a szívünkben gyökerező meggyőződéseink testünk gyógyulásától kezdve a világunkat alkotó atomokig mindenre hatással vannak. Elképzelhető, hogy születésünktől fogva bennünk él az a képesség, hogy visszafordítsuk a betegséget, békét és jólétet teremtsünk, sőt, akár megváltoztassuk magát a valóságot?
Egy olyan formálható világban, amelyben minden változik, hogy megfeleljen a meggyőződéseinknek, csupán az jelent határt, ahogyan magunkról gondolkodunk. Biztos, hogy meggyőződéseink helytállóak? Lehetséges volna, hogy az életünket hamis korlátokra és helytelen feltételezésekre építve éljük, amelyeket más emberek alakítottak ki generációk, évszázadok vagy akár évezredek alatt?

Ez a könyv ajtót nyit egy új látásmód előtt és megmutatja:

  • miért nem korlátoznak minket a fizika és a biológia ma ismert törvényei;

  • hogyan használjuk a gyógyulás, béke, jólét és változás kvantumnyelvezetét;

  • miként változtassunk egyszerűen a meggyőződéseinken, hogy átlendüljünk a múltunk korlátain.

A valóságkód

A valóságkód

Lépj túl meggyőződéseid korlátain!

Gregg Braden
Bioenergetic Kiadó Kft., 2021.

Fónagy Iván - A mágia és a titkos tudományok története

Fónagy Iván könyve egy igazi kultúrcsemege, mely a titkok világáról értekezik és bemutatja azok történetét. Elvezet a titkos társaságokon keresztül a jelentős okkult tudományokig, értve ez alatt az asztrológiát, az alkímiát, a kabbalát, a mágiát stb. Ma, amikor le kell tennünk örökre arról, hogy a mágia tanításait szó szerint igaznak ismerhessük el, amikor a tudomány a halhatatlanság (vallásos és mágikus) értelmezését is elveti és tagadólag áll a titkos tudományok minden ágával szemben, egyaránt elutasítja a spiritizmust, alkímiát, asztrológiát és démonológiát, kellemes és vigasztaló arra gondolnunk, hogy a mágia, bár képletesen, alig érthető titkos nyelven, olyan ősi igazságokat mesél talán, melyekhez másképpen sohasem férhetnénk hozzá...

A mágia és a titkos tudományok története

A mágia és a titkos tudományok története

Fónagy Iván
Hermit Könyvkiadó, 2021.

Fedezd fel a Book24 egyedülálló ezotéria könyvkínálatát! Találd meg a leginkább hozzád illő darabot!