Nincs engedélyezve a javascript.

Sarah J. Maas: A hajnal tornya könyvajánló

A hajnal tornyában eltávolodunk észak partjaitól és délre utazunk Chaollal és Nesrynnel, akik Aelin és Dorian megbízatásából keresik fel Antica városát. Vészesen közeledik a háború, és szövetségesek nélkül nem lehet legyőzni a valg királyt, Erawant. Ám nem csupán politikai célzattal vették délnek az irányt: az egykori főparancsnok megsérült a harcban, és deréktól lefelé lebénult. A hírek szerint Anticában vannak a legnevesebb gyógyítók, akik minden bizonnyal képesek újra lábra állítani Chaolt.

Harmónia és egyenjogúság uralja a déli félteket. Kívülről egyfajta ideális államberendezkedést tapasztalhatunk ezen a vidéken, ám ez nem jelenti azt, hogy az ott lakók nem tudnak a körülöttük zajló vehemens küzdelemről. Az Anticát uraló atmoszféra egzotikus volt, másféle, mint amilyen az eddigi Üvegtrón kötetek olvasása közben körülvett bennünket. Ebbe a békésnek tűnő közegbe érkezik meg Chaol és Nesryn. A kaganátus saját vendégeiként szállásolja el őket, viszont a szövetségesi ajánlatot nem fogadják el. Mi lesz így? Elbukik a küldetés? Ugyanakkor azt megengedik, hogy Chaol ellátogasson Torre Cesmébe, hogy ott megvizsgálják őt a helyi gyógyítók. Talán ezzel nyertek egy kis időt, hogy rávegyék az uralkodót, küldjön katonákat északra, hogy a közelgő háborúban Aelin Ashryver Galathynius oldalán harcoljanak.

Yrene Towers messze földről menekült Antica városába, hogy gyógyítónak tanuljon. Az egyik legtehetségesebb tanonc vált belőle, és segít azokon, akikből már kihunyt a remény minden szikrája. Amikor megtudja, hogy az adarlani testőrség egykori főparancsnokán kellene segítenie, felszakadnak a régi lelki sebek, és látni sem akarja Chaol Westfallt. A fiatal gyógyítónak viszont rá kell döbbennie, hogy nem szabad egykori letiport népét, a múltját látnia a kapitány vonásaiban, hanem követnie kell az esküjének szavait, és segítenie a reményvesztett férfin. Közösen elindulnak egy olyan ösvényen, melyen mindketten mind testileg, mind lelkileg erősödnek, és egy megszakíthatatlan kapocs alakul ki közöttük, mit igaz szerelemnek hívunk.

"A világnak több gyógyítóra van szüksége.”

A hajnal tornya bár izgalmakban teli, a sorozat szempontjából fontos történéseket rögzít, mégis a középpontjában egy pártalálás áll. Yrene Towers, az ifjú gyógyító és egy sérült katona, Chaol Westfall szerelmét mutatja be, ami elhozta számukra a hajnalt, az új nap ígéretét, a reménysugarat, amire egész életükben vártak.

Bevallom, az egyik kedvenc Üvegtrón kötetem lett A hajnal tornya. Ez köszönhető az őt körüllengő egyedi és egzotikus atmoszférának, a rendkívüli fordulatoknak, de a romantika elemének is, mely itt jobban kiteljesedhetett, mint a korábbi részekben. Számomra is igazi gyógyír volt ez a regény, és a főszereplők mellett én magam is gyógyultam. Épített, inspirált a történet: megtanít bennünket, hogy soha ne adjuk fel!

Ám a történet során végig ott lebeg a kérdés minden oldalon: Vajon a férfi újra lábra tud majd állni, és sikerül szövetségesekkel az oldalán visszatérnie északra?

A hajnal tornya egy rendkívüli, érzékletes történet, melyben megjelennek a küzdés fáradalmai, a gyógyulás nehéz folyamata és a lelki fejlődés. A sok izgalom és fordulat mellett ugyanakkor az érzelmekre helyezi a hangsúlyt ebben a kötetben Sarah J. Maas.

Minden szava megpendítette a szívem húrjait. Egy egzotikus világba kalauzolt el, elérte, hogy izguljak a szereplőkért, és szinte a helyszíneken éreztem magam a szemléletes leírásoknak köszönhetően.

Hatalmas kedvencet avattam A hajnal tornyával! Nem csak Üvegtrón-rajongók számára ajánlom ezt a regényt, hiszen nem kapcsolódik szervesen annak cselekményébe. A romantikus fantasy szerelmesei imádni fogják!

Írta: Barbi

A hajnal tornya  - Üvegtrón 6.

A hajnal tornya  - Üvegtrón 6.

Sarah J. Maas
Könyvmolyképző Kiadó, 2018.
Vörös pöttyös könyvek