Leiner Laura: Ég veled könyvajánló

Eddig is nagyon szerettem Leiner Laura könyveit, mégis az Ég veled belopta magát a szívembe.

Az írónőnek olyan a stílusa, amely megragadja az olvasót. Humoros, kedves, fiatalos, gördülékeny. Tudja a határt az irodalmi tini nyelvezet és az abszolút szleng között. Tökéletesen bánik a szavakkal, hat az olvasóira. Nem csoda, hogy ilyen sokan szeretik. Minden korosztályból.

A legújabb trilógiájában is teljesen egyedi alaptörténetet talált ki és vetett papírra.

Hanna és a Szirtes Gimnáziumba járó három iskolatársa, Lóránt, Bernadett és Zsombor együtt vesznek részt az Iskolák Országos Versenyén (röviden IOV-on), amiről eddig még senki sem hallott, pedig már nyolcadik éve kerül megrendezésre. Mégis hatalmas lehetőség, hogy a gimnázium bekerült a 20 iskola közé, amelyek vetélkedhetnek egymás ellen. A helyszínt a verseny napjáig titok fedi, a jelentkezőket ajánlatos vegyesen válogatni, különböző készséggel rendelkező diákokból összeállítani a delegációt. Hanna a matekos, Lóránt és Bernadett a sportoló, Zsombor pedig kilencedikes létére egy neves, robotokkal foglalkozó verseny győztese. Négyüknek kell megküzdeniük a többi tanulóval, amely ahogy egyre több barátra tesznek szert, úgy válik egyre nehezebbé.

Leiner Laura regényeiben elhanyagolhatatlan a romantikus szál, amely itt is megjelenik. Hanna és a sportiskolából érkező Kornél között tagadhatatlan kapocs alakul ki az első pillanattól kezdve, ahogy a lány véletlenül a frissen tusolt fiúval találja szembe magát. Szerintem az egész kapcsolatuk nagyon jól fel lett építve a regény során. A szokásos humort beleírva szépen lassan kibontakozott egy érzelmi kötődés kettejük között. Csodaszép volt ezt végigkövetni, néhol sírt, másszor mosolygott a szívem.


„Valamiért Kornél társaságában teljesen máshogy működtem, ami egyszerre tett boldoggá, és okozott maró bűntudatot. Gyűlöltem magam, amiért jól szórakoztam a társaságában, miközben hálás voltam azért, hogy ez megtörténhet.”


Ahogy egyre több könyve jelenik meg az írónőnek, úgy fejlődik ő maga is. Egyre jobb és jobb regényeket ad ki a keze közül.

Ami kiemeli az Ég veledet a Leiner Laura művek közül, az a mélyebb tartalom. Hannában a sérelmei, a gyásza bontakozik ki, amely teljesen új emberré formálta az elmúlt időkben. Ebből próbál kitörni, ez a regény egyik fontos szálának alapja. Az Iskolák Országos Versenye a lánynak egy hatalmas lehetőség arra, hogy újra nevetni tudjon és észrevegye az élet szebbik oldalát is, közben erre ösztönözve a könyv olvasóját is. Nagyszerűen átadja ezt az írónő.

Alig bírtam letenni, olvastatta magát, izgalmas volt, minden egyes próbánál a szívem hihetetlen sebességgel kalapált, majd' kiugrott a helyéről. A főszereplők helyett is végigizgultam minden pillanatot.

Csodálatos történet. Egyedi szituáció. Néhol humoros, másszor szívhez szóló. Nagyon örülök, hogy végül adtam neki egy esélyt.

Írta: Németh Barbi

 

 

Rendeld meg a könyvet még ma, hogy akár már holnap a kezedben tarthasd!