Nincs engedélyezve a javascript.

5+1 tuti mesés történet karácsonyra – apróknak és nagyobbaknak

Karácsonyi felhő és angyalcsapat, karácsonyi manó és egy kalamajka, klasszikus történetek a csodavárásról, varázslatos csiki népmesék és egy csiga, aki nem talál haza?  – 5+1 tuti olvasmány a Móra Kiadótól karácsonyra. 

Brigitte Weninger: 24 karácsonyi mese

24 klasszikus karácsonyi történet a csodavárásról és a beteljesülésről. Karácsony közeledtével bármi megtörténhet. Manó nagyapó az öreg tölgyfa tövében üldögélve az unokáinak mesél. Mesél arról, hogy Holle anyó havas tájat varázsol a földre, Hópelyhecskét a szülői vágyakozás igazi, hús-vér kislánnyá változtatja, s a jótettek elnyerik jutalmukat. És mesél a távoli Betlehem szegényes istállójáról, melyet az erdők-mezők állatai tesznek a Gyermek fogadására méltó hellyé.

24 karácsonyi mese

24 karácsonyi mese

Brigitte Weninger
Naphegy, 2023.11.02.

Marék Veronika: A karácsonyi felhő

Figyelem, figyelem! Különleges riasztás! A 458-as ajándékosztó karácsonyi felhőt veszély fenyegeti! Ha Franciska és kezdő angyalcsapata nem végez elsőként, a 458-as hamarosan esőfelhővé lesz minősítve. A felhőn alighanem egy krampuszcsapat is tartózkodik, akik megpróbálnak borsot törni az angyalok orra alá. Mindenki védje az ajándékokat - és a csokiját! Marék Veronika karácsonyi meséje tele van szeretettel, humorral, izgalommal, huncutsággal, valamint Szabó-Nyulász Melinda szívderítő rajzaival.

A karácsonyi felhő

A karácsonyi felhő

Marék Veronika
Móra Könyvkiadó, 2023.10.20.

Ben Miller: Egy karácsonyi manó naplója

Tógi egész életében arra vágyott, hogy karácsonyi manó lehessen. De azt nem sejtette, milyen bonyolult dolog a játékkészítés - főleg, ha közben rengeteg kalamajkába is keveredik. De hogy kerülnek a képbe plüss makik és beszélő rénszarvasok? És ki lehet a titokzatos játéktolvaj, akinek Tógi többször is keresztezi az útját? Ben Miller kalandos karácsonyváró könyvéből minden kiderül!

Egy karácsonyi manó naplója

Egy karácsonyi manó naplója

Megmentheti egyetlen manó a karácsonyt?

Ben Miller
Móra Könyvkiadó, 2023.10.17.

Laura Sampson: Elvarázsolt mesék

Ez a lenyűgöző mesegyűjtemény varázslatos világba kalauzol el. Fedezz fel távoli tájakat, ahol minden csupa rejtély és mágia, merülj el a fantasztikus kalandokat átélő hősökkel és hősnőkkel, csodalényekkel, megvalósuló kívánságokkal és nagy hatalmú varázslókkal teli történetekben! A gyönyörűen illusztrált gyűjtemény a világ minden tájáról származó meséket tartalmaz - Észak- és Dél-Amerikától kezdve Európán, Nyugat-Afrikán és Ázsián keresztül egészen Óceániáig. Az Elvarázsolt mesék méltó arra, hogy generációkon át kincsként őrizzék.

Elvarázsolt mesék

Elvarázsolt mesék

Történetek a világ minden tájáról

Laura Sampson
Móra Könyvkiadó, 2023.10.30.

Székely Szabolcs: A csiga, aki nem talált haza

A verses meseregény főhőse Dömper, az utcazenész csiga, aki minden nap kiáll a park egyik forgalmas pontjára, és gitározni kezd - leginkább Csöpi, a Dömperért titokban rajongó csigatárs hallgatja lelkesen a szívhez szóló dalokat. Csöpi szeretné, ha Dömperrel közös zenekart alapítanának, Dömper azonban többre vágyik: igazi zenészkarrierre és hírnévre.

Egy reggel Schwartz, a feketerigó értesíti Dömpert, hogy az énekesmadarak meghívták egy tehetségkutató tévéműsorba: este lesz a Singing Birds válogatója a park túloldalán. Dömper faképnél hagyja Csöpit, és izgatottan elindul, hogy estére odaérjen, útja során pedig számtalan kalandba keveredik. Hirtelen vihar támad, Dömper elveszti a hangszerét, fejsérülést valamint részleges emlékezetkiesést szenved - hiába emlékszik minden másra, azt, hogy hol van a háza, képtelen felidézni, pedig az esti show előtt mindenképp haza kell jutnia a tartalék gitárjáért. De hogyan talál haza?

A csiga, aki nem talált haza

A csiga, aki nem talált haza

Székely Szabolcs
Móra Könyvkiadó, 2023.10.24.

Zalka Csenge Virág: Hétlábú paripák és jó boszorkányok

Varázslatos csíki népmesék

A Hétlábú paripák és jó boszorkányok Csíkszentdomokos mesevilágából ad izgalmas válogatást. A történeteket Belatini Braun Olga gyűjtötte Erdélyben az 1940-es években, majd 2013-ban Dr. Benedek Katalin tette hozzáférhetővé az Estefia, Éjfélfia, Hajnalfia című kötetben, amelynek pontosan rögzített és lábjegyzetelt szövegei elsősorban a kutatókat célozzák. Zalka Csenge mostani válogatása azonban a szélesebb kortárs közönségnek szól: a kötet mai nyelven megfogalmazott, de az eredeti mesék ívét és zamatát híven őrző darabjait bárki örömmel mesélheti vagy olvashatja.

Hétlábú paripák és jó boszorkányok

Hétlábú paripák és jó boszorkányok

Varázslatos csíki népmesék

Zalka Csenge Virág
Móra Könyvkiadó, 2023.09.20.