Nincs engedélyezve a javascript.

10 tipp a pénzügyi tudatosság felé vezető úton

1. Legyen költségvetési terved!

Az első lépés a tudatos pénzügyek felé vezető úton a költségvetés elkészítése. Tervezd meg bevételeidet és kiadásaidat, hogy átláthatóbbá váljanak pénzügyeid.

2. Kövesd nyomon a költségeidet!

Használj alkalmazásokat vagy jegyzeteket, hogy naprakész információid legyenek kiadásaidról. Ez segít elkerülni az anyagi feleslegeket és a költekezési hibákat.

3. Tudd le a kötelező köröket!

Rendezd el időben a kötelező kiadásokat, mint a lakbér, rezsi, stb., így elkerülheted a büntetéseket és a késedelmi díjakat.

4. Jelöld ki a pénzügyi céljaidat!

Határozd meg, mire szeretnél spórolni vagy befektetni. A célok segítenek a motiváció megtartásában.

5. Használd bölcsen a hitelkártyát!

Tanuld meg bölcsen használni a hitelkártyáidat. Csak olyan dolgokra költs, amit meg tudsz fizetni és mindig tartsd szem előtt a hitelkártya egyenlegedet.

6. Tervezz a váratlan kiadásokkal!

Hozz létre egy tartalékot váratlan kiadásokra vagy nehéz időszakokra. Ez a kis biztonsági háló segít megelőzni a pénzügyi nehézségeket.

7. Keress fel pénzügyi tanácsadót!

Nem szégyen segítséget kérni. Egy pénzügyi tanácsadó segíthet terveid kidolgozásában és az optimális döntések meghozatalában.

8. Vigyázz a megtakarításaidra!

Ha egyszer elkezded megtakarításaidat, ügyelj rá, hogy azok növekedjenek. Válassz olyan befektetéseket, amelyek hozamot hoznak.

9. Találd meg az egyensúlyt!

Nagyon fontos, hogy legyenek megtakarításaid, de ne erről szóljon minden! A pénzügyi stabilitás mellett ne felejtsd el élvezni az életet. Az anyagi felelősség és boldog élet egyensúlyban áll.

10. Képződj, olvass, tanulj

A könyvek remek eszközök a tudás szerzésére és segíthetnek az alapok elsajátításában.

Könyvajánló

Felicia Law, Gerry Baily - A pénz és én

A pénzügyi tudatosság kialakítását nem lehet elég korán kezdeni, mint annyi minden más, ez is egy életre szóló tanulási folyamat. A kötet segítséget nyújt a pénzügyi alapfogalmak megértésében pl. Mit jelent a kamat? Mire kell ügyelnünk, ha kölcsön kell kérni? Miért jó költségvetést készíteni? Mire jók a bankok? Mire jó a virtuális pénz? 

De szó esik a megtakarítás különböző fajtáiról, a bankszámlákról és azok használatáról is. A társadalmi érzékenyítés is nagy szerepet kap, hiszen a felelősségvállalás egyik módja az elesettek segítése, természetesen saját lehetőségeinkhez mérten. Mindezt érthető, világos nyelvezettel.

A pénz és én

A pénz és én

Hogyan tudod megkeresni és elkölteni

Felicia Law, Gerry Baily
Móra Könyvkiadó, 2023.04.12.

Ben Stein, Phil Demuth - A golyóálló befektetés kiskönyve

A "Pénzügyekről Egyszerűen Mindenkinek" kiskönyv sorozatunk első kötetének amerikai sztár szerző párosa végig érthető, hétköznapi, sőt igen humoros nyelvezettel próbál vagyonokat is érhető jótanácsokat adni a pénzüket, vagyonukat felelősen kezelni kívánó átlagemberek számára. A szerzők rávilágítanak arra a tényre, hogy megtakarításainkat kezelni, azokat gyarapítani és végül vagyont építeni egyáltalán nem akkora ördöngösség, mint amekkorának gondoljuk. Amennyiben fegyelmezetten betartunk néhány józan ésszel átgondolt és világos szabályt és következetesen kezeljük megtakarításainkat, akkor semmi sem védhet meg minket és családunkat a biztonságos nyugdíjas évektől.

A golyóálló befektetés kiskönyve - Mit tegyünk és mit ne megtakarításaink védelmében

A golyóálló befektetés kiskönyve - Mit tegyünk és mit ne megtakarításaink védelmében

Ben Stein, Phil Demuth
T.bálint Nyomdaipari, Szolgáltató és Logosztikai Bt., 2022.10.17.
PÉNZÜGYEKRŐL EGYSZERŰEN MINDENKINEK

Heidi Fiedler - Mindentudó útmutató

A Mindentudó útmutató e kötete olyan egyszerű meghatározásokat, jól megjegyezhető példákat és vicces illusztrációkat tartalmaz, amelyek segítségével könnyen megértheted, hogyan kell a pénzzel bánni. Ismerkedj meg az alapvető fogalmakkal, mint például kereset, megtakarítás, költés és megosztás, és fedezd fel azokat a módszereket, amelyek megtanítanak ügyesen bánni a pénzzel! Lehet, hogy zavarosnak tűnik majd ez-az, de semmi pánik! Egy kis gyakorlás, és zöldfülűből mindentudóvá válsz!

Mindentudó útmutató – Pénzügyek

Mindentudó útmutató – Pénzügyek

Heidi Fiedler
Scolar Kiadó Kft., 2022.10.04.
Mindentudó útmutató

Az új év remek lehetőséget kínál a változásra. Kövesd ezeket a tippeket, és indulj el a pénzügyi tudatosság felé vezető úton!