Nincs engedélyezve a javascript.

Rachel Abbott: Aludj jól könyvajánló

aludj.png

A baj csőstül jön – tartja az örökzöld.  A balszerencse áradását rövid idő elteltével kivédhetetlennek érzi az ember, ha magánéletében, vagy bármilyen egyéb más területen rájár a rúd. Liv Hunt esetében a fentiek enyhe megfogalmazásnak minősülnek. A cselekmény előzményeként szolgáló történés alkalmával, a szinte frissen családanyává lett Liv hazavárja barátját, Danusht, aki annak ellenére, hogy úton volt, haza már nem ért – a bankkártyája egy londoni vasútjegy megvásárlásáról és egy ausztrál repülőútról tanúskodott.

Bár jó pár hónap eltelt a történtek óta, Liv életében a szerencse továbbra sem bizonyul forgandónak. A hányattatott sorsú lány egy tragikus kimenetelű szén-monoxid mérgezés után anyját és apját is eltemetni kényszerül, így életében teljes káosz és kilátástalanság uralkodik a mindennapok fájdalmas terhével.

A csillagok állásának köszönhetően Liv sorsa csaknem egy évtized erejéig jóra fordul – látszólag. Az életének egy sebezhető pillanatában találkozik Roberttel, akihez kiolthatatlan bánatából kifolyólag hozzá is megy, hogy új életet kezdhessen újdonsült férjével, lányával és két új fiúgyermekével. Az egykoron jó kedélyű, mindenhez gyermeki lelkesedéssel hozzáálló Liv Hunt nincs többé, Olivia Brookes végleg eltemette magában – ám pont csak addig, amíg újra be nem üt a krach.

Robertnek és a három gyereknek egy napon nyoma veszik, a történelem ismétli önmagát. Oliviának szembesülnie kell azzal, hogy akarata ellenére lépett ismét ugyanabba a folyóba.

Amikor azt hinnénk, hogy a groteszk helyzet fokozhatatlan, a cselekmények az idő hosszú múlásával Oliviából is csak egy véres foltot hagynak a padlón otthonukban.

Tom Douglas főfelügyelőnek munkához kell látnia!

“The waiting – the uncertainty and the frustration of being unable to do anything – is unbearable.” ― Rachel AbbottSleep Tight, 2014.

 

Írta: Kovács Krisztián