Nincs engedélyezve a javascript.

Paula Hawkins: A lány a vonaton könyvajánló

lany-1.png

Rachel Watson az ingázók mindennapjait éli. Minden reggel és este megteszi vonattal azt az utat, amely az előváros és a központ között húzódik. Van azonban egy különbség Rachel és a többi utas között. Figyel. Sőt, vizsgál. Nem az utastársait, őt az érdekli, amit a vonaton kívül lát.

A történetet három nézőpontból követhetjük végig. Három nő, három élet. Rachel, Megan, Anna. Látszólag három különböző élet, vagy még sem? Bizony a könyv végére rá kellett jönnöm, hogy sokkal több közös vonás rejtőzik az említett szereplőkben, mint hittem, és ezt az írónő tökéletesen adagolja az olvasónak úgy, hogy szinte az észre sem veszi, csak a végén döbben rá.

A lány a vonaton tagadhatatlanul az utóbbi évek egyik legnagyobb sikerkönyve és tipikusan az az olvasmány, ami egy szavával meg tud lepni, ami egy fél mondatával megváltoztatja a történet menetét, amiben SEMMI sem az, aminek látszik. Az írónő úgy játszik a cselekmény szálaival, mintha az egy Chopin-darab lenne, az olvasó pedig kapkodja a fejét, és nem hiszi el, hogy mindez a szeme előtt játszódott le. Mert velem ez történt.

 

Írta: Császár Zsófia