Nincs engedélyezve a javascript.

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek könyvajánló

milott.png

Nem, nem és nem! Nem akarom elhinni, hogy idáig vártam ennek a könyvnek az elolvasásával! Azt hiszem, aki elolvassa ezt a könyvet, így érezheti magát. Elbűvölő történet egy egyszerűnek és hétköznapinak tűnő lány és egy gazdag, hedonista, az életet két kanállal majszoló férfi találkozásáról, ami annyiban tér el csupán a szokásos amerikai klisétől, hogy hősünk, Will mellkasától lefelé mind a négy végtagjára lebénult. A sors azonban keresztezi útjukat, a végtelenül szégyenlős, őszinte és soha fel nem növő Louisa, Will személyi segítője lesz, vagy fogalmazhatunk akár úgy is, hogy a lehetőség, hogy Will újra hinni tudjon az életben. Louisanak egyáltalán nincs könnyű dolga Willel, ráadásul iszonyú nagy rajta a nyomás, ugyanis úgy hozza az élet, hogy a családban ő lesz az egyedüli kenyérkereső és kedvese kéretlen megjegyzéseivel is harcolnia kell.

Szemtanúi lehetünk a mindennapi küzdelmeknek, a lebomló falaknak és az azok mögül előtörő titkoknak. Több mint fél év pereg le a szemünk előtt, ami alatt pofonok és könnyek kiadós porcióját kapjuk, családok és kapcsolatok esnek szét, majd a reménytelenség széléről sodor mindenkit vissza valami jóhoz az élet, valami felemelőhöz és valami addig ismeretlenhez, a szerelem pedig épp ott lobban fel, ahol el sem tudnánk képzelni.

Megható, vicces, emberi történet az élet nehézségeiről. Könnyeket csal a szemünkbe, összeszorítja a gyomrunkat és gombócot formál a torkunkban a könyv végére, mégis, nem tudjuk elengedni a hitünket, mégis elhisszük, hogy a világ valóban gyönyörű.

„Úgyhogy csak öleltem. A karomban tartottam Will Traynort, volt pénzügyi csodagyereket, volt mélytengeri búvárt, sportembert, utazót, szeretőt. Szorosan átöleltem, és nem szóltam egy szót sem, de szavak nélkül elmondtam neki, hogy valaki szerette őt. Ó, de még mennyire szerette.”

Írta: Szofi